Per la porta gran (UE OLOT 2-2 CF Badalona Futur)

Una Unió Esportiva Olot amb moltes baixes accedeix per segon any consecutiu a les semifinals de la Copa Catalunya després d’eliminar al CF Badalona Futur a la tanda de penals. Partit vibrant i amb alternatives en el qual el conjunt visitant va igualar dues vegades les dianes d’Arnau Forés i Uri Ayala. Els olotins, que durant el matx van fallar un penal a les botes de Marc Mas, van estar més encertats des dels onze metres i ara s’enfrontaran a Hospi, Andorra o Europa. Proper repte de pretemporada, Torneig de l’Estany.

Tarda gran a l’Estadi. Estiu, calor i rival d’entitat que no van ser obstacle per a que la UEO superés la tercera ronda de la Copa Catalunya i es plantés un altre cop entre els quatre millors de la competició catalana. De nou un inici frenètic amb Terma portant la batuta ofensiva i obligant al porter Ortega a treballar de valent. No hi va poder fer res amb la picadeta d’Arnau Forés després d’un regal del defensa (18′). Conducció profunda del de Sant Gregori i definició de molta sang freda. L’alegria va durar poc, el temps que va tardar l’ex-Olot Peque Polo en fabricar una bona paret dins l’àrea i disparar ajustat al pal esquerre de la porteria de Mourin (23′). Just a la mitja hora de joc, penal clar sobre Marc Mas que el silenc va enviar a les mans d’Ortega, llançament errat a l’esquerra de la porteria visitant. Abans del descans, una volea d’Urri per sobre el travesser i la sensació que, malgrat les nombroses baixes, l’Olot podia igualar el ritme competitiu i d’intensitat d’un conjunt de categoria superior.

Represa amb el mateix guió que la primera, sortim amb un Terma incisiu buscant el gol amb una rosqueta des del vèrtex de l’àrea. Però el 2-1 arribaria en joc aeri; jugada per banda d’Arnau Forés, centrada al segon pal i cop de cap incontestable d’Uri Ayala (53′). Els de Ferran Costa van posar-hi tota la carn a la graella amb Torras, Altube i sobretot Víctor Valverde, molt desequilibrant per banda esquerra. Dólera també va reforçar el mig del camp amb Manzano i la davantera amb Ufano. Va apretar el Badalona Futur i va trobar el premi en una acció de fortuna; Ayala no encerta en el refús amb la testa, la pilota queda morta i Torras marca d’esperó sorprenent a Mourin (81′). Amb les forces justes, l’Olot es va defensar com va poder i el jove Mourin encara en va treure una altra de Torras ja en temps afegit. Als penals, els olotins van estar més serens i tant Pedro, com Urri, Perone i Uri González van transformar els seus llançaments. En canvi, Barrero i Peque Polo van enviar la pilota als núvols.

Una altra gesta d’aquest equip que, després de deixar al carrer la Grama i el Sant Andreu, també tomba el Badalona Futur i serà a les semis de la Copa Catalunya. Un èxit estiuenc que demostra el nivell i l’ambició d’aquesta plantilla malgrat les adversitats. Dimarts i dimecres vinent disputarem el clàssic Torneig de l’Estany amb Peralada, Figueres i Banyoles. Seguim posant-nos a tot per a l’inici de lliga!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Mourin, Maynau, Barnils, Ayala, Terma (Manzano, 67′), Marc Mas, Urri, Pedro (c), Forés (Ufano, 84′), Perone i Uri González.

CF Badalona Futur: Ortega, Pedraza (Altube, 79′), Xiker (Torras, 61′), Segura, Cortés, Edgar, Jaume Pascual, Peque Polo, Genar, Espinola (Valverde, 61′) i Barrero.

Gols: 1-0, Forés (18′), 1-1, Peque Polo (23′), 2-1, Ayala (53′), 2-2, Torras (81′).

Àrbitre: Bernat Mas López. Va amonestar amb TG a Urri, Pedro Dólera (UEO) i a Jaume Pascual (BDN).

Incidències: partit corresponent a la tercera eliminatòria de la Copa Catalunya amb la presència d’uns 400 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans de començar es va guardar un minut de silenci en memòria de Ramon Alentorn, ex-directiu, patrocinador i col·laborador del club durant molts anys. 

Leave a Reply