PRÈVIA J2: Canvi de registre

Primer desplaçament de la temporada per a la Unió Esportiva Olot, que aquest diumenge (12.00h) visita el CF Pobla de Mafumet, filial del Nàstic de Tarragona. Després de la victòria al derbi gironí, Dólera espera continuar sumant en un escenari més reduït, de gespa artificial i històricament poc favorable als olotins. Bruno Perone, lesionat contra el Peralada, s’ha de fer proves al genoll i serà l’única baixa de l’expedició garrotxina al Camp de Tarragona. 

La regularitat, aquell bé tan preuat que et permet ser o no ser entre els millors a final de curs, que és quan es posen les notes. L’Olot ha arrencat amb bon peu, victòria merescuda en el derbi contra el Peralada amb Pedro del Campo i Marc Mas marcant les diferències, també a les àrees i en els moments clau. Ara el repte és transformar la versió de l’Estadi en un ecosistema de dimensions més reduïdes, amb canvi de superfície (gespa artificial) i davant d’un rival talentós, enèrgic i amb fam per fer el salt al futbol professional. És l’hora de fer valdre l’experiència, l’ofici i la maduresa d’una plantilla bregada en aquest tipus de situacions. La nota negativa és la baixa de Bruno Perone, tocat del genoll i a l’espera de conèixer l’abast de la seva lesió.

El rival d’aquest diumenge és el CF Pobla de Mafumet, club fundat l’any 1953 i que des del 2003 exerceix com filial del Gimnàstic de Tarragona. L’any 2006 va estrenar-se per primer cop a Tercera Divisió i el 2015 va aconseguir l’ascens a Segona Divisió B, tot i que no va poder mantenir la categoria l’any següent. L’equip actual està dirigit per Adolfo Baines, que ja complirà la seva tercera campanya al capdavant del conjunt pobletà. Pel que fa a la planilla, han incorporat els defenses Marcel Céspedes (Fabril), José Enrique Rodríguez (Leganés B), Flemming (FC Memmigen) i els migcampistes Gerard Pouget (Sant Andreu), Guillem Bolado (Nàstic juvenil) i Arnau Sans (Espanyol juvenil). A davant, manté atacants com Santi Guzmán, Hamza, Torrents o Dani García. En el primer partit de lliga van caure per la mínima al camp d’un recent ascendit, el CF Mollerussa (1-0) i ara voldran refer-se davant de la seva gent.

El partit, corresponent a la segona jornada del campionat de lliga del grup 5 de Tercera RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 12 del migdia al Municipal de la Pobla i es podrà seguir com sempre per Ràdio Olot Esports. Primera sortida, i de les més llargues del curs, amb l’objectiu de treure els primers tres punts com a visitant. Som-hi Olot!

BAIXES: Bruno Perone (lesió)

La prèvia de Pedro Dólera

“Estem intentant aplicar en els entrenaments el que necessitem per guanyar el diumenge. Entrenem en gespa artificial per adaptar-nos”

“En aquesta lliga guanyar fora va molt car, només hi va haver una victòria visitant a la primera jornada i això ja et denota una mica tot. El camp de la Pobla és molt complicat històricament per a l’Olot”

“Els jugadors estan molt contents, començar a casa amb victòria està molt bé i ara anem a fer el nostre partit per intentar sumar a la Pobla. L’equip està endollat des de la pretemporada i no hem abaixat la intensitat”

“Físicament poc a poc anem agafant el to. La Pobla és un equip jove i professional, que entrena als matins, que són agressius sense pilota, ràpids i dinàmics. Serà un partit d’anades i tornades i hem d’aguantar el ritme”

“Ens trobarem un equip molt descarat amb pilota que busca situacions d’1×1, atacar els espais i molt intens. Hem d’intentar tenir el control i tenir la pilota, apreten alt i ens dificultarà la sortida. Si posem el punt de seny i madurem el partit tindrem les nostres oportunitats”.

Precedents

Només una victòria en cinc sortides de la UEO al camp de la Pobla de Mafumet. Va ser en el curs 2012-13 amb gols de Carlos Martínez i Abel Solé (2-0), ara directiu del club. Derrotes en els dos últims precedents a Tercera RFEF, la 2016-17 per 2-0 amb Calderé a la banqueta i la 2021-22 per 1-0 amb Albert Carbó portant la batuta.

Leave a Reply