PRÈVIA J4: Amb la guàrdia ben alta

La Unió Esportiva Olot es prepara per a la segona sortida del curs, aquest diumenge a les 12h contra el CP San Cristóbal. El conjunt egarenc, que encara no ha pogut puntuar, ha disputat els dos últims play-offs i té a les seves files els ex-Olot Joel Arimany, Yeray i Enric Vallès, precisament l’autor del gol en l’última derrota olotina a Ca n’Anglada. Pedro Dólera segueix amb la baixa de Perone i el dubte de Marco Gil en una jornada per mantenir-se invictes i sumar la primera victòria fora de casa.

Fer un salt de qualitat. Aquest és el propòsit de l’Olot en el segon desplaçament d’aquesta temporada. Després d’oferir bon joc i dues victòries a l’Estadi, ara és el moment de traslladar els resultats positius també lluny de la Garrotxa. És cert que a la Pobla de Mafumet es va obtenir un empat, però les nombroses oportunitats i la falta de punteria ens van deixar amb un regust amarg que ens volem truere aquest diumenge. També en un camp de dimensions reduïdes i una superfície diferent, els de Dólera hauran de mostrar la seva capacitat d’adaptació en el joc, especialment en la intensitat, l’agressivitat i l’atenció en les segones jugades i l’estratègia. Aquí es decidirà el matx i l’equip ha de bolcar-hi els cinc sentits per tenir opcions de sortir amb victòria del feu egarenc.

El rival d’aquest diumenge és el CP San Cristóbal, club de futbol de Terrassa fundat l’any 1957 amb una llarga trajectòria a Primera Catalana i en categories territorials (només a Tercera Divisió dos anys a finals dels vuitanta). Actualment està dirigit per Dani Andreu i aquest estiu s’ha reforçat amb ex-Olot com Enric Vallès (Tona) o Joel Arimany (Maracena). També han arribat el porter Marc Priego (Sant Andreu), defenses com Guillem Vilà (Igualada), Silvestre (Palamós) o Álex Otero (Cieza), migcampistes com Miguel Martínez (Manresa) i Oliver (Sabadell juvenil) i atacants com Escamilla (Granollers), Raúl Pérez (Hospi) i Diaby (Jàbac). Continuen futbolistes com Óscar Sierra, Calamardo, Mario Canti o un altre ex-Olot, el pivot Yeray Sabariego. El seu inici de lliga no ha estat gaire positiu amb tres derrotes encaixades (Castelldefels, Hospi i Mollerussa), un gol a favor i quatre en contra. Recordem, però, que en els dos últims cursos ha disputat la promoció d’ascens i ha mostrat una gran fiabilitat com a local en un escenari petit i de gespa artificial com és Ca n’Anglada.

El partit, corresponent a la jornada 4 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 12h al Municipal Ca n’Anglada de Terrassa i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Busquem mantenir la imbatibilitat i aconseguir el primer triomf fora de casa. Som-hi Olot!

BAIXES: Bruno Perone (lesió)

La prèvia de Dólera

“Sempre que sumes tres punts les setmanes són millors i amb la tranquil·litat d’haver fet els deures. Tots els partits són complicats, el treball és el mateix i hem de ser constants que és el que ens portarà a estar a dalt”

“Tenim un calendari molt complicat amb molts favorits al principi i la Copa Catalunya pel mig. Tot això fa que el desgast sigui molt gran, encara les cames no estan del tot bé. Hem d’anar tirant i crec que ho estem passant amb nota”

“Ja veieu que guanyar a fora és molt difícil, això et dóna un salt de qualitat que et col·loca a la part de dalt de la classificació i allà no et mou ningú. Hem de donar aquest pas i tenir un parell de setmanes més tranquil·les amb una posició important”

“El camp del San Cristóbal és dels més difícils de la lliga per l’estil de joc del rival, les dimensions del camp… Porten zero punts i és un equip que porta dos play-off seguits i tenen aquesta fam de tornar-hi. Sabem que costarà”

“És un equip que ha millorat respecte l’any passat i que manté la majoria dels titulars. Ha firmat jugadors de qualitat al mig del camp, a dalt tenen molts recursos i són difícils de batre pel seu format de joc. Partit d’anada i tornada amb molt joc directe, segona jugada, pilota aturada… Has de ser molt especialista”

Precedents

Dues victòries, un empat i cinc derrotes en les vuit vistes de l’Olot al camp del San Cristóbal. L’última d’aquestes, en el curs 2021-22 a Tercera RFEF, amb desfeta per 3-1 amb gols de Poves (2) i Abde. El berguedà Enric Vallès, ara a les files dels parroquials, va marcar el gol del conjunt dirigit aleshores per Albert Carbó.