L’Olot, protagonista en el Correllengua d’Òmnium Garrotxa!

En el marc del conveni amb Òmnium Garrotxa, la Unió Esportiva Olot participarà aquest dissabte a Olot en el Correllengua 2023, un moviment popular que promou la llengua i cultura catalana. A més d’adherir-nos al Manifest i al Repte dels 21 dies, el president Joan Agustí explicarà les diverses accions conjuntes del club amb Òmnium Cultural per tal de potenciar l’ús del català en l’àmbit esportiu i als terrenys de joc.

Inspirat en la Korrika del País Basc, el Correllengua neix l’any 1996 amb la finalitat de demostrar la vitalitat de la llengua catalana i fomentar-ne l’ús social. Treballa per a la difusió de l’ús de la llengua i la promoció de la cultura popular de les terres de parla catalana, des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal. A més, el Correllengua sempre ha volgut reconèixer i retre homenatge a la vida i l’obra d’escriptors, artistes o activistes que s’han significat per la seva vàlua i també pel seu compromís envers la llengua i la cultura catalanes. Aquest any 2023, és el torn de Joan Brossa. A Olot, aquest acte l’organitza Òmnium Garrotxa amb la participació del Consorci per la Normalizació Lingüística, que presenta la proposta del Repte dels 21 dies, que consisteix en no canviar de llengua durant aquest període en situacions en les quals normalment es fa i mantenir el català a tot arreu i amb tothom.

Aquest dissabte 7 d’octubre, a partir de les 18.00h del Firalet al Puig del Roser (Olot), la Unió Esportiva Olot participarà en el Correllengua 2023 amb la intervenció del president Joan Agustí. Posarem de relleu el compromís de la UEO per impulsar el català dins del club i a la societat olotina a través de les accions del conveni amb Òmnium Garrotxa; el conte “Marca el millor gol; parla en català”, adreçat als alumnes de 1r i 2n de cicle inicial de Primària, la retolació amb missatges a l’Estadi i al Morrot  i la composició del primer equip amb només jugadors dels Països Catalans.

Us convidem a adherir-vos al Manifest i a participar del Correllengua 2023 a Olot! Junts per la defensa del català i la nostra cultura!