PRÈVIA J6: Surfejar l’onada

Després de la victòria contra el Badalona, la Unió Esportiva Olot desitja trobar el camí dels tres punts també lluny de la Garrotxa en el seu desplaçament demà (19h) als Canyars de la UE Castelldefels. El conjunt de Miki Carrillo només ha guanyat un partit dels cinc disputats però no ha encaixat cap gol com a local i és especialment perillós a pilota aturada. Bruno i Marco Gil segueixen sent baixa per als de Pedro Dólera abans d’una setmana frenètica amb Copa Catalunya al Nou Sardenya i Hospi a l’Estadi. 

Una prova de foc. Per l’escenari, per d’on venim i pel que ens ve, el compromís d’aquest dissabte als Canyars pren una gran importància per a la trajectòria de la UE Olot. Per les dimensions del camp, petit i de gespa artificial, un ecosistema que sovint posa en serioses dificultats al conjunt olotí. Per d’on venim, per mantenir la inèrcia positiva amb solvència defensiva i la suma a la causa d’homes com Moha Chabboura i Pablo Ufano. I pel que ens ve, “la setmana fantàstica del Corte Inglés” que titulava Pedro Dólera abans de visitar el Castelldefels, disputar la semifinal de la Copa Catalunya al camp de l’Europa (dimecres, 20.30h) i rebre a l’Estadi l’actual líder, el CE L’Hospitalet (diumenge, 17h). Tot plegat, encara amb les baixes dels defenses Bruno Perone i Marco Gil i esperant recuperar el porter Èric Mourin d’una tendinitis al colze.

El rival d’aquest dissabte és la Unió Esportiva Castelldefels, fundada l’any 1948, durant molts anys en categories territorials i apareixent amb assiduïtat a la Tercera Divisió a partir dels 2000. Amb tota una institució a la banqueta, Miki Carrillo, que compleix la seva vuitena temporada consecutiva amb més de 300 partits al conjunt mariner. Sobre la gespa, l’equip s’ha reforçat amb el defensa Ramon Marimon (Prat), els migcampistes David Acedo (Fundació Grama), Carlos Portero (Europa) i Ferran (filial) i els davanters Favio Osorio (Martinenc), Finot i Adrián del Cornellà juvenil i Mario del filial. A més, ha mantingut peces clau com el porter Antonell, Escabrós, Dani Sánchez, Carlos Cano o Orellana. Pel que fa als resultats, els del Baix Llobregat es situen en 14a posició amb 5 punts després de guanyar un partit (San Cristóbal), dos empats (Hospi i Badalona a casa) i dues derrotes (Mollerussa i Vilassar a fora). El màxim golejador és Favio amb dues dianes i molt perill en les jugades d’estratègia.

El partit, corresponent a la jornada 6 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest dissabte a partir de les 19.00h al Municipal Els Canyars de Castelldefels i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Som-hi Olot, ara és l’hora de la primera victòria a domicili!

BAIXES: Perone i Marco Gil (lesió)

La prèvia de Pedro Dólera

Serà un partit molt similar al dia del San Cristóbal. Un camp petit amb un rival que defensa molt bé, de fet no ha encaixat cap gol en els quatre partits oficials d’aquesta temporada. El Castelldefels és un equip difícil de batre, arrisquen poc i a dalt saben aprofitar molt bé les segones jugades i l’estratègia. Concedeixen molt poc i fa que tu hagis d’arriscar, aprofiten qualsevol error teu”.

“Esperem que ens puguem emportar la victòria. Conec bé en Miki Carrillo i els seus equips, sempre són partits competits i no canviarà molt. Tot es decideix per petits detalls en aquests camps”.

“L’equip va tirar a porteria moltes vegades, generem moltes coses, els jugadors ho tenen en ment i hem de posar fil a l’agulla. Buscarem millorar en la finalització”.

“Ara mateix no tinc cap més partit en ment. Sóc dels que sempre va partit a partit, hem de posar el millor equip que creiem que pot guanyar aquest partit”.

Precedents

Els Canyars és un feu molt complicat per treure punts com demostren els quatre precedents de la UEO; dues derrotes, un empat i una victòria. Precisament aquesta va ser en l’última visita durant la temporada 2021-22. El marcador va ser de 0-1 favorable als d’Albert Carbó amb gol de Jordi Xumetra a centrada d’Albert Blázquez.