Prèvia CopaCat: Una cita amb gràcia

La Unió Esportiva Olot visita aquest dimecres (20.30h, BTV) el Nou Sardenya de Gràcia per enfrontar-se al CE Europa en les semifinals de la Copa Catalunya. Un premi a la trajectòria brillant d’aquest estiu, on els de Pedro Dólera ja han superat dos conjunts de categoria superior. Una cita amb la història davant d’un rival que ha començat la lliga de Segona RFEF en molt bona forma. 

A les portes d’una final. No cada dia es pot dir que estàs a tocar de tenir opcions d’optar a un títol. Un títol que, per un club tan arrelat a la terra i amb un vincle tan fort amb el país com l’Olot, fa especial patxoca i il·lusió. Un títol, el de la Copa Catalunya, que no hem guanyat mai i que aquest curs somiem amb conquerir-lo després d’eliminar a la Fundació Grama, UE Sant Andreu i CF Badalona Futur. Un camí gens fàcil que ens ha dut al Nou Sardenya davant d’un altre conjunt d’una categoria per sobre. Dólera, que viurà la seva nit més especial davant del seu ex, tindrà les baixes de Bruno Perone i Marco Gil en una setmana que va arrencar de meravella als Canyars (2-4) i que es tancarà amb la visita del líder, l’Hospi, diumenge a l’Estadi Municipal.

El rival d’aquest dimecres és el Club Esportiu Europa, club barceloní fundat l’any 1907 i vinculat la Vila de Gràcia. L’entitat escapulada ha disputat tres temporades a Primera Divisió, sis a Segona A i la gran majoria a Tercera Divisió. Actualment, després de l’ascens del curs passat, competeix a Segona RFEF sota les ordres d’Ignasi Senabre i Ramon Gatell. Alguns dels fitxatges destacats d’aquest estiu són els defenses Marc Vales (Real Unión) i Ivan Bravo (Badalona), els migcampistes Àlex Pla (Prat) i Noel Carbonell (Cerdanyola) i els davanters Javi Eslava (Castelldefels) i Pablo Servetti (Terrassa). Tots aquests s’uneixen a una plantilla amb el mític capità Álex Cano (màxim golejador amb tres dianes), el porter ex-Olot Marc Vito i altres futbolistes importants com Pastells, Campenys, Pau López o Adri Gené. Al grup tercer de Segona RFEF, els graciencs ocupen la quarta posició amb 14 punts. Després de l’últim empat a Paterna (0-0), atresoren unes estadístiques de quatre victòries, dos empats i només una derrota.

El partit, corresponent a les semifinals de la Copa Catalunya Absoluta, es disputarà aquest dimecres a partir de les 20.30h al Municipal Nou Sardenya de Gràcia. Es podrà seguir en directe per BTV Esports i per Ràdio Olot. L’altra semifinal la disputaran, també aquest dimecres, el CE L’Hospitalet contra el FC Andorra (Segona A). Som-hi Olot, demà volem fer història!

BAIXES: Perone i Marco Gil (lesió)

La prèvia de Pedro Dólera

“Vaig a un lloc on he passat els sis primers anys com a entrenador professional, se’m posa la pell de gallina només de pensar-hi. Sóc l’entrenador amb més partits de la història de l’Europa. M’estimen molt i els estimo molt, però ja saben que dimecres sortirem amb el ganivet entre les dents per intentar guanyar i passar l’eliminatòria”.

“Crec que la ciutat d’Olot es mereix que el seu club jugui una final de la Copa Catalunya. Espero i desitjo que la gent ens ajudi en tot el que pugui, trobarem un Nou Sardenya de gala que estarà ple de gom a gom. Lluitarem contra tot i farem el que puguem”.

“A nivell de ritme hi ha una diferència important. Ells tenen molts jugadors de qualitat, molts els he entrenat i format jo mateix. L’Europa és un equip que apreta molt amunt i l’afició els hi dona ales”

Precedents

L’Olot ha visitat el Nou Sardenya en 26 ocasions en competició oficial. El balanç és de 3 victòries, 4 empats i 19 derrotes. L’últim precedent, de gran record, és del curs 2016-17 a Tercera Divisió amb golejada olotina per 0-5. Marc Mas, de nou a les files garrotxines, va clavar quatre gols i l’altre el va marcar Tito Malagón. Fa dos cursos, l’Olot va visitar Gràcia en partit amistós de pretemporada en un duel sense gols (0-0).