El cop de gràcia (CE Europa 0-2 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot accedeix a una final de la Copa Catalunya per primer cop en la seva història després d’imposar-se al Nou Sardenya, vestit de gala amb més de 1200 espectadors. Gols psicològics de Pedro del Campo, abans del descans, i de Guillem Terma, just iniciar la segona meitat, davant d’un conjunt escapulat de més a menys. Els de Dólera s’enfrontaran a l’Andorra a la final, però la cita més imminent és aquest diumenge amb la visita de l’Hospi a la Garrotxa.

Diuen que sempre hi ha una primera vegada. I és que la UE Olot disputarà la final de la Copa Catalunya després de tombar a un altre rival de categoria superior, el CE Europa, i a sobre al seu Estadi. Empès per una sorollosa i fidel afició, el conjunt escapulat va sortir fort amb una pressió ben alta que va curtcircuitar el joc olotí. Primeres arribades de Pau López, Michael i una bona sortida de Batalla per evitar el gol dels locals. L’Olot va despertar a tocar de la mitja hora amb una opció molt clara per a Forés, que es va estavellar a la fusta. També va topar amb el pal Urri després d’una gran jugada personal. Vam avisar dos cops i a la tercera no vam perdonar, curiosament en una acció teixida pels tres migcampistes; centrada des de la dreta d’Uri González, la deixa amb el cap Urri i remata a la xarxa Pedro del Campo en segona instància després de l’aturada de Marc Vito (42′). Un gol dels que fan mal abans del descans.

Però encara hi havia molta feina per fer a la represa i l’avantatge mínim era un resultat molt perillós al Sardenya. Així que els olotins van entrar de nou amb les piles carregades i van aconseguir el segon; conducció d’Urri, passada al cor de l’àrea per a Marc Mas, la pilota queda morta i apareix Guillem Terma amb la punteta per marcar (49′). Primera diana del jove olotí en un moment determinant del partit i de l’eliminatòria. A partir d’aquí, l’Olot va saber administrar el marcador i pràcticament no va patir davant dels intents de l’Europa, segurament amb més cor que cap. Els dos centrals, Barnils i Ayala, van excel·lir tant per dalt com per baix i Batalla només va haver d’intervenir en temps afegit amb una mà salvadora.

Així doncs, l’Olot que va fer història a Gràcia i disputarà la final de la Copa Catalunya contra el FC Andorra de Segona A, que va eliminar al CE L’Hospitalet, precisament el nostre proper rival en lliga, aquest diumenge a partir de les 17h a l’Estadi Municipal. Després d’aquesta gesta, el que Olot es mereix és un camp a rebentar per intentar guanyar al primer classificat. Tots de vermell, us necessitem per tancar una setmana fantàstica!

FITXA TÈCNICA

CE Europa: Marc Vito, Campeny (Bezis, 62′), Eslava (Àlex Pla, 55′), Aliaga (Samsó, 62′), Michael (Noel, 55′), Pau López (Adri Gené), Castell (c),Bermu, Borikó,Manel i Sicu (Mario, 69′).

UE OLOT: Batalla, Barnils, Juvi, Ayala, Terma (Manzano, 72′), Marc Mas (Chabboura, 72′), Urri (Maynau, 85′), Pedro (c), Forés (Ufano, 60′), Uri González i Bigas.

Gols: 0-1, Pedro del Campo (42′), 0-2, Guillem Terma (49′).

Àrbitre: Albert Català Ferran. Va amonestar amb TG a Pedro Dólera, Uri Ayala i Juvi (UEO).

Incidències: partit corresponent a les semifinals de la Copa Catalunya amb la presència d’uns 1200 espectadors al Nou Sardenya de Gràcia. 

Foto:FCF