PRÈVIA J7: Xoc de trens

Després d’una setmana frenètica amb la victòria als Canyars i la classificació per a la final de la Copa Catalunya al Nou Sardenya, la Unió Esportiva Olot afronta aquest diumenge (17.00h) un duel d’alt voltatge a la lliga contra el CE L’Hospitalet, actual líder del grup amb dos punts més que els olotins. Un dia en el qual necessitem la nostra millor versió, tant al camp com a la grada, per tombar la imbatibilitat del conjunt riberenc, entrenat per un vell conegut com Joan Sánchez. Iniciatives com la festa “Un Dia de Party” i el sorteig de l’àpat a Ca l’Enric han de servir per augmentar l’afluència de públic a l’Estadi. 

Tancar la setmana perfecta. Aquest és el propòsit de la UE Olot amb la visita del líder de la categoria, només dos punts al davant dels olotins, els dos únics equips invictes del grup. L’equip de Pedro Dólera ha agafat velocitat de creuer aquestes últimes setmanes amb dos triomfs consecutius a la lliga (Badalona i Castelldefels) i el cop de gràcia a la Copa Catalunya amb una gran actuació al Nou Sardenya que ha valgut el bitllet per a la finalíssima. Però això són figues d’un altre paner, és la competició domèstica, el torneig de la regularitat i cal seguir sumant per no perdre de vista el primer classificat. Serà una incògnita com arriben els dos conjunts (Hospi també va jugar dimecres contra l’Andorra) a nivell físic i mental, però està clar que ara mateix és el millor partit que es pot veure a Tercera Federació. Dólera manté les baixes de Bruno i Marco Gil en la parcel·la defensiva.

El rival d’aquest diumenge és el Centre d’Esports L’Hospitalet, un clàssic del futbol català fundat l’any 1957. En la seva trajectòria compta amb tres temporades a Segona Divisió A i més d’una vintena a Segona Divisió B. La campanya anterior (2022-23) va disputar la promoció d’ascens a Segona RFEF però va ser eliminat en la primera ronda catalana davant del CP San Cristóbal. A la banqueta hi trobem un vell conegut de l’Olot, Joan Sánchez. El de Terrades, ex del planter del nostre club i del CF Sant Jaume-Olot B, va ser segon entrenador d’Hèctor Simón el curs passat al conjunt riberenc i aquest any ha agafat la batuta amb un rendiment immillorable.Estem parlant segurament de la millor plantilla de la categoria amb Aliaga, One, Canario, Ton Alcover, Lobato, Albert López… A més de fitxatges com els germans gironins Sanku Jabbie (San Cristóbal) i Mamau Jabbie (Toledo), Joel Lasso (Europa), Oumar Bah (Granollers) o Marc Vicente (Cerdanyola).  L’Hospi és líder intractable del grup cinquè amb 16 punts i disputarà el duel d’invictes aquest diumenge a la ciutat d’Olot. Compta els seus partits per victòries i només ha cedit un empat (0-0 a Castelldefels). Ha marcat 12 gols i només n’ha encaixat un en sis partits disputats, unes dades de solidesa i recursos ofensius molt a tenir en compte. Albert López (3), Ton Alcover (2) i Óscar Gómez (2) són els màxims golejadors.

El partit, corresponent a la jornada 7 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a partir de les 17.00h a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Ràdio Olot. Recordeu que la nit de dissabte es celebrarà “Un Dia de Party” a la Sala Torín amb Manzau, DJ Àngel i Dimoni i DK Kurba. Amb l’entrada a la festa, podràs veure gratuïtament el partit del diumenge, a més d’una consumició. I si vens amb la samarreta de l’Olot a l’Estadi podràs participar al sorteig d’un menú per a dues persones al Restaurant Ca l’Enric. Som-hi Olot, és el dia! Fem-ho junts!

BAIXES: Bruno i Marco Gil (lesió)

La prèvia de Pedro Dólera

“L’Hospi és un equip molt fort, ha crescut molt defensivament, concedeixen molt poc i només han encaixat un gol. És un equip molt potent en joc aeri, a pilota aturada i en estratègia. Sempre et manté en tensió i a més a dalt té molt de gol. A la mínima que en tenen una, te la fan.

“Possiblement no sempre et domina els partits, però està molt còmode en diverses versions i això els dóna moltes opcions de guanyar partits que és el que estan fent ara. Hem d’anar a fer la nostra feina, que ells trobin la seva pitjor versió i nosaltres la millor”

“Fa respecte perquè a nivell de nom i jugadors ho estan demostrant, han guanyat tots els partits menys un. Nosaltres el que hem de fer és maximitzar les nostres virtuts i minimitzar-los a ells. Sí que és cert que és el tercer partit de la setmana i a veure com arribem, espero que es vegi un partit xulo”

“Esperem que el camp estigui a rebentar després de passar a la final de la Copa Catalunya. Necessitem que la gent ens doni sang i empenta, nosaltres ho intentarem amb tota la il·lusió possible”.

Precedents

Els precedents a la capital de la Garrotxa ens porten uns registres de 9 victòries locals i 6 victòries visitants. Curiosament no hi hagut cap empat i en els últims anys els riberens sempre s’han emportat el gat a l’aigua, considerada una de les nostres bèsties negres. Per exemple, en el darrer compromís, del curs 21-22 a Tercera Federació, amb triomf sobre la botzina gràcies a la diana de Miquel Ripoll (0-1). O un any abans, encara a l’antiga Segona B, amb el marcador de 1-2. Xumetra va marcar per a l’Olot, però Cristian Gómez i Eudald van fer voler els tres punts cap al Barcelonès. També recordem un fatídic 0-3 l’any del primer descens de Segona B a Tercera (2015-16).