PRÈVIA J9: Ambició sense límits

La Unió Esportiva Olot afronta el segon desplaçament consecutiu amb la missió de consolidar el lideratge i pescar la cinquena victòria seguida. Serà aquest diumenge (17h) al Xevi Ramon del Vilassar de Mar, una de les revelacions de la lliga amb 14 punts i exhibint una gran fortalesa com a local. Dólera recupera Terma però encara no Bruno ni Marco Gil en un camp on els olotins ja van treure-hi petroli fa dos anys. 

Després de tancar un mes d’octubre pràcticament immaculat, la UE Olot inicia el novembre amb la mateixa mentalitat positiva i reforçant les idees que ens han dut al capdavant de la taula. Un empat a San Cristóbal i quatre victòries seguides (cinc si comptem la Copa Catalunya al Sardenya) han catapultat numèricament i mentalment al conjunt de Pedro Dólera, que ara té un altre nou repte per davant. Una sortida complicada al Maresme per posar més terra pel mig com a líder de la categoria abans de rebre el Prat a l’Estadi Municipal. Té números de tornar Guillem Terma en una llista on encara falten Bruno Perone (reapareix en breus) i Marco Gil).

El rival d’aquest diumenge és la UE Vilassar de Mar, club maresmenc fundat el 1923 i que ha militat en més d’una quinzena de cursos a Tercera Divisió, sobretot a partir dels anys noranta. Entrenat per Alberto Aybar “Peque” ha canviat bona part de la plantilla que va “descendir” esportivament el curs passat. En defensa ha fitxat a Óscar Reche i Joel Bona (Vilafranca), Sergi Caballero (Ordino), Joel Gómez (Girona B i que va estar a prova a l’Olot) i Gerard Batalla (Badalona), germà del nostre porter Albert Batalla i ex-Olot del curs 2021-22. Al centre del camp han arribat homes com Oriol Molins (Europa) i Aleix Díaz (Manresa), mentre que la davantera s’ha apostat per Nils Puchades (Cerdanyola), Youssef (Conquense) o Aarón Bocardo (Barbastro). Un Vilassar que és una de les sorpreses agradables d’aquest arrencada amb 14 punts (quatre victòries, dos empats i dues derrotes). Es troba en sisena posició a les portes del play-off d’ascens i com a local ha guanyat tres dels quatre partits disputats (Mollerussa, Badalona i Castelldefels). El seu màxim realitzador és Alejandro Montalbán, ex de la Grama, amb dos gols.

El partit, corresponent a la jornada 9 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a les 17.00h al Municipal Xevi Ramon de Vilassar de Mar. Segona sortida consecutiva amb el propòsit de perllongar la sèrie de victòries i refermar el lideratge de la categoria. Som-hi Olot!

BAIXES: Bruno Perone i Marco Gil (lesió)

La prèvia de Pedro Dólera

“Anem xino-xano, sabem que és difícil guanyar cada setmana. Quan guanyes tant estàs més a prop de la derrota”

“Intentem treballar des de la humilitat i serenitat, no bastant-ho tot en el resultat. Al final quan fas moltes coses bé tens més opcions de guanyar. Sabem l’objectiu que tenim cada setmana”

“L’equip està jugant molt bé a futbol i té un esperit molt dels meus equips; agressiu, que hi va i hi creu fins a l’últim minut. Sabem que caminant no podem guanyar els partits”

“El Vilassar és un equip molt complicat, té un camp molt petit. Equip intens amb un model de joc semblant a Castelldefels i San Cristobal. Agressiu i defensivament amb les línies molt juntes, a dalt aprofiten molt bé les ocasions que tenen. Intentarem desbloquejar-los i fer que no estiguin còmodes per emportar-nos tres punts que serien claus”

“Tothom t’espera i tothom t’estudia, no és cap pressió ser el líder. Té molt de mèrit el que estem fent i hem de seguir picant pedra”. 

Precedents

Cinc victòries, tres empats i quatre derrotes són els números de la Unió Esportiva Olot en les seves vistes al municipi maresmenc. En l’últim enfrontament (temp. 2021-22), triomf garrotxí per 0-1 amb diana de Zaka El Idrissi.