PRÈVIA J10: Vells coneguts

Després de dues sortides consecutives, la Unió Esportiva Olot torna a l’Estadi Municipal com a líder i amb la visita de l’AE Prat, un altre recent descendit i ex-equip de Pedro Dólera durant vuit temporades. Partit especial, doncs, aquest diumenge a les 17h davant d’un conjunt molt perillós fora de casa que voldrà trencar la sèrie de nou setmanes d’imbatibilitat dels olotins. La gran notícia és l’alta del central Bruno Perone en una jornada amb punt de donació de sang i votació de la samarreta del curs vinent. 

Enlloc com a casa. Després de visitar Mollerussa i treure’n petroli in-extremis i després de sortir amb un valuós empat de Vilassar de Mar, per fi la UE Olot torna a jugar davant de l’afició i ho fa encara en la primera posició de la classificació. Un equip sòlid (només ha encaixat dos gols de jugada en nou partits) i que al davant és capaç de crear i generar un munt d’oportunitats que han de ser transformades. A casa hem de seguir oferint la nostra millor versió, allargant la dinàmica sense perdre (9) i comptant els partits locals per victòries (4). És l’única manera de no moure’t del capdavant de la taula i d’omplir-se de més confiança i autoestima. I per això sumem efectius per a la causa com Bruno Perone després de dos mesos de lesió al genoll. Un central d’ofici, alçada i criteri que ens ha d’ajudar molt, especialment en sortida de pilota i seguretat defensiva a l’Estadi.

El rival d’aquest diumenge és l’Associació Esportiva Prat, fundat l’any 1945 al Prat de Llobregat. Club de trajectòria territorial en els seus inicis que en els últims ha tastat el futbol semi-professional amb quatre temporades a Segona Divisió B i amb més d’una quinzena a Tercera Divisió. El seu tècnic actual és Miguel Motoso, que el curs passat entrenava el Prat B (1a Catalana) i substitueix així a Pedro Dólera, que va deixar una gran empremta al club després de vuit temporades i més de 600 partits a la banqueta. Una plantilla pràcticament nova, un projecte esportiu amb canvi de rumb i una idea de joc diferent després del descens de Segona Federació. Només s’han quedat homes com Mújika, Valentín, Héctor Rodríguez i Guillem Molina. Dels fitxatges destaquem a la porteria Adri Rojas (Arenteiro), en defensa amb David Adán (Grama) i Sergio Paz (Sants), al mig del camp amb Miki Puerto (Vilafranca), Julen Álvarez (Bergantiños) i l’amerenc Ferran Sarsanedas (Elche Ilicitano, ex-Barça B) i a davant amb Ashot (Vilafranca), Isaac Padilla (Castelldefels) o Izán Maldonado (Ordino). conjunt pratenc arriba a la Garrotxa després d’empatar sense gols al Sagnier davant del Mollerussa (0-0). En la jornada anterior va ser el primer en guanyar al camp de l’Hospi (0-1). Ocupa la novena posició amb 11 punts i com a visitant ha obtingut dues victòries, un empat i una derrota. El seu màxim realitzador és Ashot Kerobyan amb quatre dianes.

El partit, corresponent a la jornada 10 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Ràdio Olot. Un diumenge amb punt de donació del Banc de Sang i Teixits a l’exterior de l’Estadi (amb invitació gratuïta per a cada donant) i votació, exclusiva per a socis i de manera presencial, de la nova samarreta del primer equip per al curs vinent (Centenari o vermella). Us esperem al Fortí Olotí! Junts cap a la victòria!

BAIXES: Marco Gil (lesió)

La prèvia de Pedro Dólera

“Amb moltes ganes, s’ha fet dur dues setmanes fora de casa. Hem fet bons resultats i hem tornat com a líders que és el que volíem. Tornem a l’Estadi amb un partit molt important i espero que la gent vingui a ajudar-nos”.

“El Prat és on visc, on he jugat i on sóc l’entrenador amb més partits en la història del club. Aquí es deixen de banda els sentiments i anem per feina, que els hi vagi molt bé a partir d’aquest partit. Hem de ser professionals i el que vull és guanyar”.

“AE Prat: és un rival directe, un equip fet per pujar, volen ascendir com nosaltres. És un club amb moltes possibilitats. A nivell de resultats és el tercer millor fora de casa i va guanyar al camp del ‘Hospi. És un rival molt perillós, té una barreja entre joves i veterans que està rendint molt bé. Amb pilota sotmet als rivals i té possessions molt altes. L’equip que millor ho controli s’emportarà el gat a l’aigua”

“La idea és fer-nos forts a Olot, tothom qui vingui ha de patir i nosaltres hem de seguir ferms”.

Precedents

El conjunt potablava sempre ha estat un rival de màxima dificultat quan visita terres garrotxines. Prova d’això són els precedents; una victòria, cinc empats i quatre derrotes que ens deixen els enfrontaments contra l’AE Prat, dirigit els últims anys per Pedro Dólera. Curiosament, en els dos últims cursos s’ha repetit el mateix resultat (1-1). Gol d’Álvaro Salinas en la 2020-21 i gol d’Ernest Forgas en la 2022-23 amb Jonathan Risueño a la banqueta olotina. A part de Dólera també es retrobarà amb el seu ex-equip el migcampista Uri González, que l’any passat defensava els colors del conjunt pratenc. Curiosament, Uri va marcar en l’últim partit al Sagnier entre els dos equips a Segona Federació (3-1). Va ser en la darrera jornada de lliga i ja amb els dos conjunts descendits de categoria.