I malgrat tot, líders (UE OLOT 0-1 AE Prat)

La Unió Esportiva Olot concedeix la primera derrota de la temporada davant d’un AE Prat que s’ha emportat els tres punts amb un gol de Lamelas en temps afegit. Domini pràcticament absolut del joc i les millors arribades per als homes de Pedro Dólera, que s’han quedat amb deu a la represa per l’expulsió d’Urri. La manca d’efectivitat penalitza un altre cop els olotins, que es mantenen líders amb un punt de marge. Propera parada, Rapitenca.

Quan fa més mal. L’Olot ha encaixat una derrota dolorosa que trenca la ratxa d’imbatibilitat de les nou primeres jornades de lliga. Ja sabem que en el futbol no hi ha justícia ni mereixements, però el partit dels garrotxins ha estat per sortir-ne ben orgullós, independentment del resultat. Gran primera meitat amb control del joc i ocasions claríssimes per desfer la igualada; Blázquez, Pedro i Marc Mas han avisat abans del primer quart d’hora. Més tard s’han apuntat a la festa Arnau Forés, sol davant de Mujika després del toc d’esperó del silenc, Uri Ayala a servei de cantonada i Moha Chabboura amb un tir creuat que ha fet estirar el porter pratenc. Un monòleg dels locals davant d’un AE Prat que només ha tingut una opció amb el tir de l’amerenc Ferran Sarsanedas a les mans de Batalla. Abans del descans, Marc Mas ho ha tornat a intentar amb la testa a centrada de Blázquez.

No ha cessat en la seva ambició l’Olot a la represa; Barnils des de la distància, Bigas amb la dreta buscant l’escaire i Albert Orriols “Urri” que, amb el cap, s’ha topat amb la ràpida resposta de Mujika a còrner. Temps de canvis per refrescar l’equip amb Terma i Ufano i també per la polèmica amb l’expulsió d’Urri, que ha vist la segona groga per una acció molt rigorosa. Lluny d’empetitir-se i defensar l’empat, que ja era un resultat valuós, els de Dólera han seguit insistint amb una ocasió franca per a Pedro del Campo, salvada per Mujika a boca de canó. En els últims minuts, el duel s’ha trencat més amb contres perilloses de l’AE Prat, que ha avisat amb una rematada al segon pal a servei de cantonada. Poc després, en temps afegit, Lamelas ha situat el 0-1 amb un tir ajustat amb cama esquerra des de la frontal de l’àrea (93′). L’Olot ha perdonat i ho ha pagat amb la fuetada dels potablava in-extremis.

Però calma i cap ben alt, que l’Olot segueix en primera posició amb un punt de marge. Cal recuperar física i mentalment l’equip, que no futbolísticament, ja que això està fora de dubte. Només és una petita pedra en el camí, n’estem convençuts. Al final, ovació del més d’un miler d’espectadors que ens han acompanyat en una tarda amb donació de sang a l’Estadi (31 donacions) i votació de la nova samarreta per a la temporada 2024-25, que seguirà d’aquí 15 dies contra el Reus. De moment, diumenge ens desplacem a la Ràpita per tornar al camí de la victòria. Endavant, Olot! Això no para!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Barnils, Ayala, Blázquez (Maynau, 88′), Marc Mas, Urri, Pedro (c), Forés (Terma, 64′), Uri González, Bigas i Chabboura (Ufano, 64′).

AE Prat: Mujika, Valentín (Lamelas, 64′), Héctor (c), Peñalba, Dani Molina, Coro, Miki Puerto (Yusef, 40′), Izan (Padilla, 64′), Sarsanedas (Torres, 86′), Ashot i Iván Torres (Adán, 86′). 

Gols: 0-1, Lamelas (93′)

Àrbitre: Jose Antonio Fernández Morillo. Ha amonestat amb TG a Pedro, Uri González i Uri Ayala i ha expulsat amb doble TG a Urri.

Incidències: partit corresponent a la jornada 10 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació amb la presència de 1.050 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Durant tota la tarda hi ha hagut un punt de donació de sang a l’exterior del camp i també s’ha fet la votació entre els socis per escollir l’equipació de la temporada vinent.

Fotos: Pau González-UE Olot