PRÈVIA J11: Tancar la ferida

La Unió Esportiva Olot es vol refer de la patacada a casa contra el Prat amb el desplaçament al camp de la Rapitenca (diumenge, 12h). Enganyosa la posició dels del Montsià, que venen de guanyar a Mollerussa i amb opcions de sortir del descens. Dólera tindrà la baixa d’Urri per lesió que l’obliga a trencar el mig del camp de les primeres deu jornades. Els olotins, que faran nit a Tortosa, tornen a un escenari de bon record on van ser campions ara just farà deu anys. 

Cap al sud sense perdre el nord. La UE Olot ha viscut una setmana diferent i amb la digestió d’un desenllaç fatídic contra el Prat. Primera ensopegada després de deu setmanes que no ha de fer trontollar la idea i la mentalitat d’un equip que manté el lideratge de la categoria. El joc, la creació d’ocasions i les sensacions del grup són els arguments que hem de fer valer, més enllà de l’últim resultat. Per això cal mostrar la cara més sòlida i efectiva com a visitant en un camp de gespa artificial i davant d’un rival en plena línia ascendent. De ben segur tothom està motivat per derrotar el líder, però el líder ha de demostrar que encara està més motivat per seguir ostentant aquesta condició. Dólera tindrà l’absència sensible d’Albert Orriols “Urri”, expulsat en l’últim partit, i haurà de retocar la sala de màquines o variar el sistema. Marco Gil també segueix de baixa mentre que Bruno Perone, convocat diumenge passat, ja es troba en plenes condicions.

El rival d’aquest diumenge és la Unió Esportiva Rapitenca, club més representatiu de La Ràpita fundat l’any 1930. Compta amb més d’una dotzena de cursos a Tercera Divisió, la majoria entre els anys cinquanta i seixanta però també en la dècada del 2010. El tècnic actual és Jordi Martín, fins fa poc coordinador del futbol base, que a principis d’octubre va substuir a Carlos Ríos, que va presentar la seva dimissió. Una plantilla on trobem dos ex-Olot com el lateral Musa Bandeh i el central David Escudero. Un recent ascendit que només s’ha quedat amb sis jugadors del curs passat (Dan Reverté, Pachu, Gerard Vergé, Àlex Samper, Àlex Forés i Chico Díaz). En el capítol de reforços s’ha fet una aposta important amb Airam Benito (At. Pulpileño), Lolo Garrido (Xerez), Barragán (Tudelano) o Emmanuel (Puertollano). Actualment ocupen el darrer lloc de la classificació amb 7 punts però han sumat dues victòries (Badalona i Mollerussa) i un empat (Castelldefels) en els últims quatre partits.

El partit, corresponent a la jornada 11 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a les 12h a l’Estadi Municipal La Devesa de La Ràpita. L’expedició olotina, de manera excepcional i tenint en compte la distància del viatge, farà nit a un hotel de Tortosa aquest dissabte abans de la cita matinal. Som-hi Olot! És l’hora d’aixecar-nos!

BAIXES: Marco Gil (lesió) i Urri (sanció)

La prèvia de Pedro Dólera

“Hem de pair la primera derrota. Analitzant el partit és una llàstima perquè vam fer tot el que havíem de fer per guanyar. Una errada per voler guanyar ens ha passat factura, ara hem de mirar al futur. L’equip és una pinya i està molt fort, això sumarà segur”:

“Els partits que hem vist de la Rapitenca i amb els jugadors que tenen és bastant difícil de creure que estiguin en l’última posició. Han fet un equip per intentar pujar amb jugadors que estaven a Segona RFEF i ja et diu el nivell que tenen. Han canviat d’entrenador recentment i han fet 7 punts de 12. Dominen l’estratègia a la perfecció, é un camp que apreta, moltes segones jugades i disputes, haurem d’estar molt fins”.

“Venen de guanyar al camp del Mollerussa, han sumat molt bons resultats i venen amb la fletxa cap amunt. Això és perillós perquè el plus de creença els ha fet pujar la moral, si guanyen poden sortir del descens”.

“Hem estat bé pràcticament en tots els partits de fora, hem de millorar la punteria final. Això no es compra ni es paga, ha d’aparèixer amb les sensacions del jugador. Ells són els primers interessats en ficar-la a dins, els hem de donar suport, creure en ells i ajudar-los”.

“La baixa de l’Urri és importantíssima però tenim altes jugadors i el que surti ho farà bé. Podem canviar el model de joc i tenim moltes opcions diferents”.

“Estem on havíem d’estar, hem de guanyar i anar fent, tenim prohibit mirar la classificació. Això és una cursa de fons, l’experiència em diu que això és molt llarg i hem de ser un equip estable, sense dubtes i anar sumant. L’objectiu és a llarg termini i anem pel bon camí”.

Precedents

Una victòria i dos empats és el balanç de la UEO en les seves úniques tres sortides al Montsià. La més recordada, sens dubte, és la del curs 2012-13 amb aquell 2-2 que ens va fer campions de lliga de Tercera Divisió per quarta vegada a la història. Van marcar Raul Rodríguez i Marc Francolí en el que seria l’avantsala del play-off i el primer ascens del club a Segona B.