PRÈVIA J15: Primer escaló

La Unió Esportiva Olot enceta el 2024 amb un derbi gironí al camp del FC L’Escala, recent ascendit que lluita per escapar de la zona perillosa. Els de Pedro Dólera, sense Arnau Forés, volen recuperar el lideratge i mantenir la trajectòria fora de casa, on han guanyat quatre dels últims cinc partits. Al davant, un conjunt amb l’ex-Olot Xumetra sobre la gespa i amb Aday Benítez com a tècnic des de finals de novembre. 

Propòsits d’any nou. La UE Olot vol arrencar amb embranzida aquest 2024 després d’acabar el 2023 amb l’empat a casa contra el Girona B i el partit solidari de Càritas contra el Barça Atlètic. Ara el repte és un altre derbi gironí i contra un rival necessitat de punts i amb vells coneguts a la plantilla com Jordi Xumetra, “la Bala de l’Estartit”. Els olotins, però, han demostrat sobradament les seves capacitats per ser un bloc sòlid i temible lluny de la Garrotxa, per exemple amb la golejada a Tona (0-5) o a Castelldefels (2-4), o bé remuntant a Mollerussa (1-2) i picant pedra a la Ràpita (1-2). L’objectiu no és cap altre que tornar a assaltar la primera posició, o en menor mesura, seguir a l’estela d’un líder, l’Hospi, que també està realitzant un curs de matrícula d’honor. Dólera té la baixa d’Arnau Forés, que s’ha d’operar de la clavícula, però ja pot comptar amb Urri, que ja va gaudir d’uns minuts contra el Barça Atlètic. A més, recupera Ayala i Pedro respecte l’últim duel a casa.

El rival d’aquest diumenge és el Futbol Club L’Escala, fundat l’any 1912 i que viu un any històric disputant per primer cop la Tercera Federació després de molts anys per categories territorials. A la banqueta hi ha l’ex-Girona Aday Benítez, que va substituir l’ex-Olot Arnau Sala, que ho va deixar a finals de novembre per motius personals. Una plantilla molt renovada amb el porter Marc Quer (Tona), els defenses Genís Balaguer (Molinense), Grifell (Binèfar), Jordi Bas (Girona B) i Sergi Resta (Palamós), els migcampistes Rami i Josu (Figueres), Aparicio (Sant Andreu), Amoedo (Pobla) i els davanter Jordi Xumetra (Olot), Burama (Guineueta), Pimentel (Figueres) i Ibuki (Badalona).

Els de la Costa Brava ocupen la catorzena posició amb 14 punts (4 victòries, 2 empats i 8 derrotes) amb 19 gols a favor i 27 en contra (el més golejat). En l’última jornada van perdre 3-1 a Mollerussa i el seu màxim golejador és Pimentel amb 5 dianes.

El partit, corresponent a la jornada 15 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a les 12.30h al Municipal Nou Miramar de l’Escala i es podrà veure en directe per La Xarxa Més i Olot Televisió, a més de la transmissió habitual de Ràdio Olot. Volem començar l’any amb bon peu i que els Reis ens portin tres punts d’or. Som-hi!

BAIXES: Forés (lesió)

La prèvia de Dólera

“Els jugadors han arribat bé en aquest inici d’any, la setmana passada ja vam entrenar dos dies i vam jugar un partit exigent contra el Barça Atlètic. Aquesta setmana ja hem tornat a la normalitat per preparar el partit de l’Escala”

“És un partit complicat, l’Escala ha fet un canvi d’entrenador fa poc i va guanyar el seu primer partit. És un camp difícil pel tipus de gespa, haurem d’estar atents amb les caigudes i relliscades”

“És un equip que barreja joves amb projecció i veterania amb homes com en Xumi, Pime o Josu, que tenen molt de nivell. Ve de Primera Catalana en línia ascendent, voldrà sumar i sortir d’allà baix”

“Jo plantejo igual els partits a casa que a fora, jugo a guanyar el partit i intentant posar els jugadors que estiguin millor. Els resultats surten per moltes coses, cada setmana està sent una final i els resultats són justos i apretats. Costa molt guanyar a casa i a fora”

“El meu desig pel 2024 és l’ascens, per això hem vingut aquí, per posar l’equip a Segona RFEF. Aquesta lliga és molt difícil i haurem de ser curosos, professionals i molt regulars per arribar amb opcions al moment clau”. 

Precedents

2 victòries, 5 empats i 6 derrotes són els precedents de la Unió Esportiva Olot al Nou Miramar escalenc. Per bé que en les últims estius els dos conjunts hi han disputat molts amistosos, el darrer partit oficial data de la temporada 2008-09 a Primera Regional. El resultat va ser d’empat (1-1) i el gol olotí el va signar Xevi Berga.