PRÈVIA J16: Zona de confort

La Unió Esportiva Olot disputa el primer partit de l’any com a local amb la voluntat de treure’s l’espina de l’empat agredolç al camp de l’Escala. Serà aquest diumenge (16.30h) davant d’un FC Vilafranca de Santi Triguero que lluita per escapar de les posicions més compromeses. Arnau Forés és baixa i Uri González serà dubte per un conjunt de Pedro Dólera que vol mantenir la seva fortalesa a l’Estadi Municipal abans de dues sortides consecutives. 

Tornar al camí de la victòria. Després de dos empats seguits, els dos contra rivals gironins, la UE Olot busca tres punts que el facin començar el 2024 a casa amb bon peu i que li donin embranzida per afrontar els dos següents desplaçaments, Montañesa i Peralada. L’equip és madur i responsable i ha fet autocrítica després de la manera com es va produir l’empat al Nou Miramar. Sap que la clau de l’èxit passa per la solvència defensiva, més enllà d’augmentar la productivitat en atac en els moments on el partit es pot decantar de manera definitiva. També passa per fer valer tota la força del factor Estadi, on només hem cedit una derrota i un empat. I això ho sap perfectament Pedro Dólera, que té lesionat Arnau Forés i encara amb el dubte del migcampista Uri González, peça important a la zona ampla.

El rival d’aquest diumenge és el Futbol Club Vilafranca va ser fundat l’any 1904 a Vilafranca del Penedès, la capital de l’Alt Penedès, que compta amb una trentena de temporades participant a Tercera Divisió (ara Tercera Federació), on s’hi manté des del 2010 de manera ininterrompuda.  A la banqueta hi ha una autèntica llegenda del futbol català, Santi Triguero. Davanter que es va retirar als 43 anys amb 25 anys de carrera en 12 equips amb 880 partits i 332 gols marcats. Una plantilla renovada de dalt a baix amb l’arribada d’homes com el porter Álvaro García (San Cristóbal), els defenses Toni Cunill (Torelló), Carlos Garcia (Santfeliuenc), Enric Bernat (Mollerussa), el garrotxí Genís Cargol (Castelldefels) o els davanters Pedro Bilbao (Montañesa) i Jordi Aumatell (Valls). Un FC Vilafranca que aquesta temporada li està costant arrencar i es troba a la quinzena posició amb 15 punts, un per sobre del descens directe. Ha guanyat 4 partits, n’ha empatat 3 i n’ha perdut 8 amb 9 gols a favor (el menys golejador) i 20 en contra. Martí de Castro i Genís Cargol, amb dues dianes cadascun, lideren la llista.

El partit, corresponent a la jornada 16 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a les 16.30h a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Ràdio Olot. Aquest cop hi haurà el sorteig d’un sopar al restaurant de l’Hotel Riu Fluvià per a tots aquells que llueixin la samarreta del club, ja sigui la vermella o la del Centenari. Tots convocats, tots al camp!

BAIXES: Arnau Forés (lesió)

La prèvia de Pedro Dólera

“Arribem amb un punt d’emprenyament després de desaprofitat una oportunitat molt bona. Hem d’acceptar-ho, seguir i tirar tots cap amunt”

“En general hem de donar un pas endavant en l’eficàcia, veig molts partits i hi ha equips que només fan dos o tres ocasions en un partit. Hem de ser-ne conscients i voler més, estem aquí per millorar-nos i això és el que exigim”

“Tenim moltes ganes de jugar a casa, és la nostra zona de confort. El Vilafranca és un equip molt jove amb entrenador nou, Santi Triguero. Intenta jugar a futbol i sabem que costarà, surten bé a la contra i tenen jugadors molt dinàmics i ràpids. Hem d’intentar ser protagonistes i generar fins que caigui”.

Precedents

Un dels rivals habituals de la Tercera Divisió que ha passat fins a 26 vegades per a l’Estadi Municipal d’Olot. Les estadístiques ens deixen un total de 15 victòries olotines, 6 empats i 5 victòries penesedenques. En l’últim enfrontament, en el curs 2021-22, golejada de l’equip d’Albert Carbó per 5-1 amb gols de Sergi Arranz (3), Jordi Xumetra i Kilian Villaverde. Curiosament, va ser en el dia que s’estrenava la samarreta del Centenari. També hi va haver molts gols en el penúltim precedent (2016-17) amb triomf ajustat de la UEO (3-2). Van veure porteria Alfredo, Roger i Tito Malagón per part local i Aday i Boira (ara segon entrenador) per part visitant.