Regnant en la bogeria (UE OLOT 3-2 FC Vilafranca)

La Unió Esportiva Olot recupera el fil de la victòria en un partit obert i amb alternatives. El Vilafranca de Santi Triguero s’ha avançat amb una bona acció, però poc després Marc Mas ha empatat a centrada de Blázquez, homenatjat avui pels 200 partits. A la represa, doblet del silenc i un altre de Bruno Perone a servei de còrner per culminar la remuntada. Frutos, amb un gran cacau, ha retallat distàncies i el partit ha estat ben viu fins al final. Tornem a guanyar després de dos empats i seguim l’estela del líder, que tampoc cedeix punts. Propera parada, Nou Barris. 

El fortí és el fortí. L’Olot ha tornat a demostrar el seu potencial ofensiu davant d’un rival valent i combatiu que ha vengut molt cara la seva pell. Primera mitja hora molt bona amb domini del joc i algunes arribades de Marc Mas (rematada i vaselina) i també Bruno Perone en estratègia. El Vilafranca també ha avisat amb dues oportunitats molt clares que ha salvat Mourin amb bons reflexos. No hi ha pogut fer res en el gol de Cañas després d’una ràpida triangulació dins l’àrea (37′). Calia reaccionar i els olotins ho han fet immediatament amb una connexió marca de la casa. Centrada amb rosca de Blázquez des de la dreta i cop de cap a la xarxa de Marc Mas (39′). Un cop psicològic abans d’anar al descans i sortir amb més energia a la represa.

Dit i fet, ho ha provat un decidit Manzano des de la distància. També Marc Mas amb una picadeta després de l’assistència d’Urri, que reapareixia a l’onze titular. Però també han insistit els del Penedès en una fulgurant transició que Mou ha arreplegat. Just abans que el poder aerI de la UEO fes de les seves. Servei de cantonada, despenja Barnils i la caça Bruno Perone per estrenar-se amb la samarreta del Centenari (53′). La remuntada ja era un fet, però encara en volíem més. Indecisió defensiva dels visitants, apareix per robar-la Marc Mas, que retalla el central i defineix creuat amb cama esquerra (57′). Onzena diana del punta selvatà, la quarta en els últims dos partits. Semblava que tot estava decidit, però aleshores ha emergit Frutos amb una canonada llunyana per minimitzar la renda (60′). I es clar, ha tocat patir. Perquè els de Triguero sortien amb perill a la contra, especialment a les botes del garrotxí Cargol, i l’Olot no trobava la precisió per encertar el quart i deixar vist per sentència el matx. Al final, però, solidaritat i sacrifici col·lectiva per quedar-nos amb una victòria molt necessària.

Després de dos empats, iniciem el 2024 com a local amb tres punts importants per seguir a prop del primer classificat, un Hospitalet que tampoc afluixa. Esperant, això sí, la recuperació d’homes importants com Ayala i Uri González de cara el següent compromís al camp de la Montañesa, una de les revelacions del curs. Tocarà arremangar-se a Nou Barris, però aquest equip és capaç de tot! Som-hi!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Mourin, Maynau, Barnils, Blázquez (Marco Gil, 64′), Terma (Juvi, 72′), Marc Mas, Urri (Bigas, 81′), Pedro (c), Perone, Manzano (Roquet, 72′) i Chabboura (Ufano, 64′)

FC Vilafranca: Damià, Eric Ruiz (Martí, 83′), Frutos, David Toro (c) (Cadena, 69′), Yeray (Pedro, 75′), Cargol, Dani, Isaac (Pluvins, 75′), Cuadras, Pere i Cañas (Aumatell, 83′)

Gols: 0-1, Cañas (37′), 1-1, Marc Mas (39′), 2-1, Perone (53′), 3-1, Marc Mas (57′), 3-2, Frutos (60′).

Àrbitre: Javier Tabares Ramírez. Ha amonestat amb TG a Roquet i Perone (UEO) i a Eric Ruiz (Vilafranca)

Incidències: partit corresponent a la jornada 16 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació amb la presència de 724 espectadors a l’Estadi Municipal. Abans de començar s’ha guardat un minut de silenci per David Castilla (juvenil Peralada) i Oussama El Asri (juvenil Base Roses). També s’ha fet un reconeixement a Albert Blázquez pels 200 partits oficials amb l’Olot.