PRÈVIA J17: Arremangar-se

La Unió Esportiva Olot acaba la primera volta amb un dels desplaçaments més exigents del curs a la Bombonera de Nou Barris. Serà aquest diumenge (12h) davant d’un CF Montañesa de play-off que només ha cedit una derrota com a local. Dólera recupera Uri González al centre del camp i té algun dubte en defensa com el d’Uri Ayala. L’objectiu, sumar una victòria de prestigi per seguir posant pressió al primer classificat. 

Mono de treball. A Tercera Federació hi ha camps i camps, però el de la Monta té un significat especial. Per les dimensions, per la superfície, per l’ambient de futbol i per les característiques del rival, es tracta d’una sortida molt complicada a tots els nivells. I això que l’Olot fora de casa ja sap el pa que s’hi dóna i pràcticament n’ha sortit ben parat en la majoria d’enfrontaments, alguns de mèrit com Tona, Rapitenca, Mollerussa o Castelldefels. Cal, però, tancar l’aixeta defensiva que en els últims dos partits ha perdut massa aigua (4 gols encaixats). I en atac, aprofitar l’estat de gràcia de Marc Mas (11 gols) i esperar un pas endavant d’homes com Roquet, Chabboura i Ufano. Amb la baixa ja coneguda de Forés, la bona notícia és el retorn d’Uri González, mentre que el central Uri Ayala serà dubte fins a última hora.

El rival d’aquest diumenge és el Club de Futbol Montañesa, un històric club barceloní del districte de Nou Barris fundat l’any 1927. Moltes temporades en categories territorials, sobretot a l’antiga Preferent i a Primera Catalana, i traient el cap a Tercera Divisió a partir del 2010, fins i tot disputant promocions d’ascens per pujar a Segona B. Una Monta entrenada per Raúl Paje i amb moltes incorporacions respecte el curs anterior. Han arribat jugadors com el porter Pablo Chacón (Vilafranca), els defenses Dani Martí (Grama), Marc Rayo (San Cristóbal) i Sergi Barjuan (Hospi), els migcampistes Marc Gabaldón (Sants), Kevin Alarcón (San Cristóbal) i Manel Montoya (Sant Cugat) i els davanters Kevin Díaz (Castelldefels), Joaco Peñalver (Badalona juvenil) i Wilber Hurtado (Cieza). A la classificació, gran trajectòria dels barcelonins en quarta posició i 26 punts tot i les dues últimes derrotes. Han sumat 7 victòries, 5 empats i 4 derrotes amb 17 gols a favor i 11 en contra. És un dels millors locals amb 6 victòries, 1 empat i 1 derrota. Els màxims realizadors són Wilber, Joaco, Howard i Kevin amb tres gols cadascun.

El partit, corresponent a la jornada 17 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a les 12h del migdia al Municipal de Nou Barris i en directe per Ràdio Olot. Tanquem la primera volta i volem fer-ho amb tres punts més per seguir més amunt. Som-hi Olot!

BAIXES: Forés (lesió)

La prèvia de Pedro Dólera

“Arribem amb ganes i il·lusió de fer un bon partit per tancar la primera volta. Anem a un camp especial, potser el més petit de la lliga, on es respira un bon ambient de futbol. Serà un partit molt complicat a Nou Barris”

“La Montañesa porta moltes setmanes dins la zona de play-off i només ha perdut un partit a casa. És un equip molt intens, experiència al darrere i descarats a dalt amb 1×1 i velocitat. Tenen molt apamat el seu camp”

“Crec que anem curts de plantilla i hauríem de fer un parell d’incorporacions. La competició aquest any és molt exigent, tenim Copa Catalunya i moltes coses per davant. Som professionals i farem tot el possible amb els que som”

Precedents

Tres visites al camp de la Monta amb un balanç de dos empats i una victòria, aquesta en el precedent més recent del curs 2016-17 (1-2). Gols de Sergio Álvarez i Héctor Simón per a l’equip aleshores dirigit per Ramon Calderé.