Mai no és massa tard (CF Montañesa 0-1 UE OLOT)

Una aparició inesperada de Joan Maynau al cor de l’àrea en temps afegit dóna tres punts de mèrit a la Unió Esportiva Olot al Municipal de Nou Barris. Els de Pedro Dólera tanquen la primera volta com a campions d’hivern igualats amb l’Hospitalet al capdavant. Brillant exercici defensiu a la Bombonera amb un partidàs de Juvi com a central suplint les baixes d’Ayala i Perone. Propera parada, derbi gironí a Peralada. 

Sobre la botzina. La UEO ha obtingut un triomf d’aquells èpics, d’aquells que es recorden a final de temporada i que, com deia el míster, poden valer una lliga. Calia estar especialment concentrat i atent en un escenari hostil i de petites dimensions com Nou Barris. Primera meitat força ben controlada per als olotins amb un parell d’arribades importants, un tir de Guillem Terma molt a prop del travesser i una rematada de cap d’Uri González, que avui tornava a l’onze titular. Per la Monta, una opció per a Kevin Alarcón en jugada preparada a servei de còrner i una altra passada de la mort amb un Juvi providencial al tall. Davant les baixes d’Ayala i Bruno Perone, el torellonenc ha actuat al costat de Barnils a l’eix central i ha completat un matx espectacular.

Partit més trencat a la represa amb una oportunitat molt clara per a l’Olot; xut enverint d’Urri que arriba al segon pal i connecta Roquet amb la testa a centímetres del pal esquerre. El mateix Roquet n’ha tingut una altra al contraatac després de la recuperació de Marc Mas a tres quarts de camp. A l’altra banda, algunes aparicions perilloses d’Izuchi amb la bola passejant-se per l’àrea petita. Però era l’Olot qui volia els tres punts amb més insistència, fins i tot amb ocasions per a David Bigas, incorporat a l’atac, i per a Moha Chabboura, que ha sortit de refresc i ha controlat de meravella abans que es creués el defensa. Poc abans de l’afegit, la més clara dels locals amb un cop de cap de Kevin Díaz molt a prop de l’escaire. Però el destí estava escrit i portava el nom de Joan Maynau. Servei de banda de Bigas, prolonga Roger Barnils per enèsima vegada i emergeix el tossenc per acompanyar la bola a la xarxa (90′). Bogeria a la Bombonera amb una diana que ens situava colíders amb l’Hospitalet i amb el títol honorífic de campions d’hivern, tancant una primera volta per emmarcar amb només una derrota.

Porteria a zero i set jornades seguides sense perdre, bagatge a tenir en compte d’un Olot excels defensivament que avui ha trobat el premi en l’estratègia i de manera ben agònica. Diumenge vinent, comença la segona volta amb derbi gironí al camp del CF Peralada. A la recerca de tres punts més per tancar el mes de gener!

FITXA TÈCNICA

CF Montañesa: Èric Fernández, Murcia, Joel, Moyano (c), Montoya (Bargalló, 75′), Linares (Ivan, 84′), Izuchi (Kevin Díaz, 66′), Kevin Alarcón, Gabaldón (Eric Ruiz, 66′), Marc Muñoz i Wilber.

UE OLOT: Mourin, Barnils, Juvi, Blázquez, Terma (Ufano, 77′), Marc Mas, Urri (Maynau, 77′), Pedro (c), Uri González, Roquet (Chabboura, 66′) i Bigas.

Gols: 0-1. Maynau (90′).

Àrbitre: Miguel Ángel Moreno. Ha amonestat amb TG a Murcia, Gabaldón, Kevin i Wilber (Monta) i a Terma, Maynau i Uri González (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 17 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació amb la presència d’uns 600 espectadors al Municipal de Nou Barris.