PRÈVIA J19: Alerta màxima

La Unió Esportiva Olot torna a casa després de dues victòries consecutives a domicili, que li han permès recuperar la primera posició. Partit de màxima exigència aquest diumenge (16.30h) davant del CF Pobla de Mafumet, un filial a l’alça que viu el seu millor moment després del mercat d’hivern. Dólera té les baixes de Forés i Perone i alguns dubtes com Ayala, Ufano i Uri González. Una jornada amb el bus del Banc de Sang i Teixits a l’Estadi i amb la llista plena d’actes socials com el Dia Mundial contra el Càncer. 

Estan avisats. La UE Olot afronta aquest diumenge un compromís de molta dificultat davant d’un dels conjunts més en forma de la lliga. Un equip capaç de carregar-se l’aleshores líder (Hospi) o, recordant el precedent de fa dos cursos, fent-nos un recital a l’Estadi. Caldrà, doncs, afrontar-ho amb la mateixa mentalitat i intensitat que els dos últims partits lluny de la Garrotxa. Especialment atents en la parcel·la defensiva, sobretot en les vigilàncies i transicions, i trobant el camí del gol en els moments que més mal fa (inici i final). Aquí ha emergit la figura de Joan Maynau, situat com a extrem, i explotant al màxim la seva arribada a l’àrea al costat d’una garantia, Marc Mas, que ja s’enfila a la dotzena. Això sí, Dólera va coix de plantilla encara amb les absències d’Arnau Forés i Bruno Perone i jugadors que no estan al cent per cent com Ayala, Ufano o Uri González.

El rival d’aquest diumenge és el CF Pobla de Mafumet, club fundat l’any 1953 i que des del 2003 exerceix com filial del Gimnàstic de Tarragona. L’any 2006 va estrenar-se per primer cop a Tercera Divisió i el 2015 va aconseguir l’ascens a Segona Divisió B, tot i que no va poder mantenir la categoria l’any següent. L’equip actual està dirigit per Adolfo Baines, que ja complirà la seva tercera campanya al capdavant del conjunt pobletà. Pel que fa a la plantilla, s’ha reforçat amb els els defenses Marcel Céspedes (Fabril), José Enrique Rodríguez (Leganés B), Flemming (FC Memmigen) i els migcampistes Gerard Pouget “Pugi” (Sant Andreu), Guillem Bolado (Nàstic juvenil) i Arnau Sans (Espanyol juvenil). A davant, manté atacants com Santi Guzmán, Torrents o Dani García. En el mercat d’hivern s’han confirmat les baixes de Gerardo de la Torre, César Pirot i  Hamza Bellari, que ha fitxat per l’Orihuela de Segona Federació, i han incorporat a l’extrem extremeny Juan Barragan (Guadalajara) i al davanter cambrilenc Edu Benítez (Vilafranca). El conjunt de Baines arriba a la Garrotxa en línia ascendent després de dues victòries consecutives a casa contra l’Hospi (3-0) i el Mollerussa (3-1). Uns resultats que els han deixat en la desena posició amb 25 punts, a només dos de les posicions de play-off, especialment disputades amb 7/8 equips amb opcions. Pólvora molt repartida amb quatre golejadors amb tres dianes; Joan Torrents, Céspedes, Dani Garcia i Santi Guzmán.

El partit, corresponent a la jornada 19 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a partir de les 16.30h a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Ràdio Olot. Amb el bus del Banc de Sang i Teixits instal·lat a l’exterior del camp, gaudirem d’una prèvia farcida d’actes socials com el reconeixement a l’Associació de Donants-Girona, també al nostre patrocinador MANXA i rebrem al club garrotxí del CP Santjoanenc i als alumnes de l’Escola El Morrot. A més, els jugadors lluiran el braçalet verd de l’esperança en el Dia Mundial contra el Càncer.

BAIXES: Forés i Bruno Perone (lesió)

La prèvia de Dólera

“Hi ha molt bon ambient, quan guanyes sempre tot va millor. Amb la mateixa tranquil·litat de sempre i treballant dur per preparar el partit de la Pobla. Som conscients que serà un partit molt complicat, no hi ha res senzill i hem de fer la nostra feina”

“Quasi sempre tenim la sort o el desavantatge de ser els últims de jugar, és un plus de nerviosisme que és evitable. Clar que sabem on estem i els jugadors estan pendents, però ha de ser alguna cosa secundària”

“La Pobla és l’equip en millor forma de la lliga, ha canviat bastant respecte la primera volta. S’han reforçat molt bé en el mercat d’hivern, és el filial del Nàstic i molts jugadors entrenen amb el primer equip. Això ja parla del ritme que porten”

“És molt important que tinguem capacitat per tenir la pilota. Serà un partit molt semblant al del Girona B, un equip que té la bola i que té fletxes a dalt. En sortida de pilota tenen paciència i saben el que fan amb jugadors de molta qualitat”

“Des del primer dia saben que tots són importants i que tots sempre han de donar el seu millor nivell i ara més que mai. Ens hem d’espavilar ara que hem tingut tantes mancances per lesions”

“Venim de dos partits fora i ara ho hem de fer bo a casa. Serien tres punts d’or que ens permetrien estabilitzar-nos i donar una mica de tranquil·litat”

Precedents

El filial del Nàstic de Tarragona ha visitat l’Estadi en un total de cinc ocasions, tant a Segona B com a Tercera Divisió. Les estadístiques ens deixen dues victòries olotines, dos empats i una victòria visitant. Aquesta, però, és la més recordada ja que es va produir fa dos cursos i de manera molt contundent (0-4). Aleshores l’Olot d’Albert Carbó també era líder del grup però va topar amb la voracitat dels joves pobletans. Precisament un ex-Olot com Víctor Valverde va fer un doblet i també van marcar Marc Álvarez i Fidel Rey. No va ser oficial, però l’últim enfrontament a Olot va ser a l’estiu del 2022 en un amistós amb gols d’Ot Serrano i Manel Busquets (2-0).