Sang, suor… i somriures! (UE OLOT 2-1 CF Pobla Mafumet)

La Unió Esportiva Olot culmina una remuntada màgica en dos minuts a la recta final després que la Pobla s’avancés a la primera meitat mitjançant un penal certament discutible. Marc Roquet i Marc Mas han estat els autors dels gols, tots dos a centrada d’Albert Blázquez, l’arma secreta de Pedro Dólera per capgirar la truita. Quarta victòria consecutiva i consolidació del lideratge en una tarda plena d’actes socials davant de més de 900 persones a l’Estadi Municipal.

No ens rendim mai. Aquest és el lema de la UEO, que és capaç de superar obstacle rere obstacle i seguir amb una dinàmica positiva que l’ha dut al capdavant de la taula. Avui ens visitava un equipàs, un filial de talent emergent com la Pobla, joves que corren i la remenen com els àngels. Ha tocat posar-se el mono de treball i lluitar per dominar la pilota i generar les primeres arribades. Barnils, a servei de cantonada, i Marc Mas, amb l’esperó, han començat a acostar-se a la porteria visitant. Guzmán, amb un tir llunyà però ben intencionat, també ha avisat a Mourin. Avui, amb Maynau i Marco Gil a l’onze, hem buscat més profunditat per les dues ales. Passada la mitja hora l’àrbitre ha assenyalat un penal del no-res i Barragán ha transformat el xut des dels onze metres (36′). Una acció molt polèmica que ha despertat encara més els ànims dels jugadors olotins, frustrats i amb ràbia per capgirar aquest marcador advers.

La Pobla s’ha tancat més a la represa i ha costat trobar escletxes en la seva parcel·la defensiva. En la seva millor jugada combinativa, Bigas ha salvat el segon dins l’àrea petita i amb Mourin ja venut. Calia moure fitxa i tocar alguna tecla. Dólera ha decidit posar tota la carn a la graella amb Ufano i Marc Roquet. També més dinamisme amb Guillem Terma. Però faltava un bon centrador per posar-les dins l’olla. I aquí ha aparegut la figura d’Albert Blázquez, el besaluenc, que ha servit dos caramels que han donat la victòria a l’Olot. El primer per a Marc Roquet després d’un parell de rebots i amb un defensa intentant treure-la de la ratlla (84′). Sense temps per celebrar-lo, Blázquez li ha enviat un altre regal al seu bon amic Marc Mas, que l’ha acaronat cap a la xarxa (86′). Remuntada completada amb la tretzena diana del davanter silenc. I d’aquí al final, nedar i guardar la roba. Lliçó de maduresa i ofici dels garrotxins, que han fet vibrar l’afició amb una fogonada realment admirable.

I tot plegat per seguir líders amb tres punts de distància respecte l’Hospi, que també ha guanyat. I tot plegat per col·locar la quarta victòria seguida i la novena jornada sense perdre. Paraules majors d’un equip al qual no se li resisteix res i que destrossa cada repte amb sacrifici, qualitat i molta insistència. Gràcies als 940 espectadors per acompanyar-nos, esperem que hagueu gaudit tant com nosaltres. Propera parada, FE Grama. I que això no pari!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Mourin, Marco Gil (Ufano, 56′), Maynau, Barnils, Juvi (Blázquez, 78′), Ayala, Marc Mas, Urri, Pedro (c) (Terma, 73′), Uri González i Bigas (Roquet, 56′)

CF Pobla: Gerard Font, Urbina, Boaz (c), Robledo, Arnau Sans, Torrents (Dani Garcia, 76′), Guzmán (Monta, 70′), Barragán, Marcel (Pouget, 70′), Edu Benítez (Querol, 61′) i Rey (Grabulosa, 76′).

Gols: 0-1, Barragán de penal (36′) 1-1, Roquet (84′), 2-1, Marc Mas (86′).

Àrbitre: Enric Bureu Méndez. Ha amonestat amb TG a Uri González, Maynau i Pedro Dólera (UEO) i a Urbina, Marcel (Pobla)

Incidències: partit corresponent a la jornada 19 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació amb la presència de 940 espectadors a l’Estadi Municipal. Abans de començar hem fet un reconeixement a MANXA, patrocinador del primer equip i l’Escola de Futbol. També amb un reconeixement a l’Associació de Donants de Sang-Girona coincidint amb el bus del Banc de Sang i Teixits a l’exterior del camp. També ens ha acompanyat el futbol base del CP Santjoanenc i els jugadors han lluït el braçalet verd esperança en el Dia Mundial contra el Càncer.

Foto: Pau González-UE Olot