Tres, sis, nou (UE OLOT 1-0 CP San Cristóbal)

La Unió Esportiva Olot encadena la sisena victòria consecutiva que, combinada amb la derrota de l’Hospi, li permet agafar una diferència de nou punts al capdavant de la taula. Els olotins han perdonat el San Cristóbal a la primera meitat i han trobat el premi a la represa amb la segona diana seguida de Roger Barnils, novament en joc aeri a centrada de Pedro del Campo. La millor notícia ha estat el retorn d’Arnau Forés a l’onze titular, la pitjor, la lesió a la clavícula del central Uri Ayala. Propera jornada, sortida a Badalona.

Uns animals competitius. La UE Olot s’enfila als 50 punts després de superar el San Cristóbal a l’Estadi Municipal. Un partit cuinat a foc lent ja que l’efectivitat ha brillat per la seva absència durant el primer temps. I no serà per falta d’oportunitats, ja que Chabboura n’ha tingut una de doble que ha salvat Lázaro, una gardela espectacular de Marc Mas que ha topat amb el pal i un altre tir de Forés que ha blocat el porter visitant. A més, l’àrbitre ha anul·lat un gol a Mas per un fora de joc rigorós i no ha xiulat un possible penal sobre Guillem Terma. Mentrestant, Mourin s’ho ha mirat com un espectador més i no ha hagut de fer cap intervenció de mèrit.

Inici de la represa amb el mateix guió; domini, joc i arribades del bàndol olotí. Primer una volea de Marc Mas que ha sortit força ajustada al pal dret i després una de claríssima de Chabboura a boca de canó a passada de Forés. Retorn per la porta gran de l’extrem de Sant Gregori després de dos mesos fora de combat per lesió. S’olorava i es veia a venir el gol de l’Olot i aquest ha arribat després d’una acció en servei de córner; paret entre Maynau i Pedro, aquest arriba a línia de fons per a que Barnils, en segona instància i després de picar al travesser, enfonsi la bola a la xarxa dels parroquials (58′). El partit s’ha complicat en el tram final per la lesió d’Uri Ayala, que ha patit una luxació a la clavícula en una caiguda. Dólera ja no tenia finestres per canvis després de l’entrada de Roquet i Manzano i l’equip ha resistit l’últim quart d’hora amb deu homes. Amb un Juvi multiplicant-se com a central i un Manzano molt seriós com a lateral, els olotins han aguantat les embestides dels egarencs. Fins i tot Ufano amb una bonica rosca hauria pogut ampliar l’avantatge. Sis minuts de temps afegit que s’han fet eterns però han servit per demostrar que aquest Olot segueix sent del morro fort i que és molt difícil fer-li un gol, fins i tot en inferioritat numèrica.

Al final, tres punts que són or pur i esdevenen la sisena victòria consecutiva. Amb nou de marge respecte l’Hospi, un coixí important que cal administrar bé en aquests últims mesos de competició. La propera parada serà diumenge vinent a Badalona davant d’un rival en línia ascendent en les darreres jornades. Seguim remant, seguim lluitant en cos i ànims per a un objectiu comú!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Mourin, Maynau, Barnils, Ayala, Blázquez (Manzano, 76′), Terma (Ufano, 57′), Marc Mas, Pedro (c), Forés (Juvi, 63′), Uri González i Chabboura (Roquet, 76′)

CP San Cristóbal: Lázaro, Sierra, Joan Cervós (Guillem Vila, 61′), Max Llovera, Guillem, Otera, Lamine (Oliver, 61′), Carlos Olmo, Roger Escamilla (Xiaoke, 66′), Miki i Jordi Ranera (Piovaccari, 89′).

Gols: 1-0, Barnils (58′)

Àrbitre: Jordi Delgado Mora. Ha amonestat amb TG a Uri Ayala (UEO) i a Guillem, Escamilla i Carlos Olmo (San Cristóbal).

Incidències: partit corresponent a la jornada 21 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació amb la presència de 898 espectadors a l’Estadi Municipal. Abans de començar s’ha fet un reconeixement a Toyota Aura Motor, patrocinador del futbol femení de la UEO, i hem rebut la visita del futbol base del CF Sant Roc i CF Sant Jaume. A més, els Reis i Reina del Carnaval d’Olot (Dani Dorca i Montse Camps) han fet el servei d’honor.