PRÈVIA J22: Fent camí

La Unió Esportiva Olot vol aconseguir la setena victòria consecutiva en la seva visita al camp del CF Badalona (diumenge, 18h). Amb la baixa de llarga durada d’Uri Ayala i els dubtes de Perone i Urri, els de Pedro Dólera lluitaran per tres punts més davant d’un rival en línia ascendent i renovat en el mercat d’hivern amb homes molt experimentats. 

Persistir. La UE Olot es troba en el tram decisiu de la temporada i, malgrat la distància de punts al capdavant de la taula, no pot haver-hi cap tipus de relaxació ni acomodament. Ben al contrari, l’equip ha de seguir ferm amb la seva filosofia i mantenir l’alt nivell, tant de joc com de resultats, que ve mostrant durant aquests mesos. De fet, seguim invictes fora de casa (una dada totalment insòlita) amb un rigor defensiu a l’abast de ben pocs. Això sí, una rereguarda que queda tocada per la baixa sensible d’Uri Ayala, operat aquesta setmana dels lligaments acromio-claviculars després de patir una mala caiguda contra el San Cristóbal. Mentrestant, Perone i Urri són dubte en una plantilla limitada d’efectius però de gran polivalència i sentit col·lectiu.

El rival d’aquest diumenge és el Club de Futbol Badalona, club degà de la ciutat de Badalona fundat l’any 1903. Un històric del futbol català, sobretot de Segona B i Tercera Divisio, que busca recuperar les categories perdudes. Ara de la mà de Gerard Albadalejo, tècnic dels escapulats des de finals de novembre, quan va substituir a Santi Álvarez. Plantilla reforçada en la finestra hivernal amb fitxatges de renom com David Jiménez (Terrassa), Antonio Bioque (Manresa) o Jordi Ortega (Logroñés). Sense oblidar la columna vertebral amb Craviotto, Estellés, Batanero, Toni Larrosa i poder ofensiu amb Dani Homet o Walid.

Un Badalona que ocupa la vuitena posició amb 28 punts, a sis de les posicions de play-off. Ha sumat en total 8 victòries, 4 empats i 9 derrotes amb 22 gols a favor i 23 en contra. Es troba en la seva millor ratxa amb dos victòries i dos empats en els últims quatre partits. El màxim golejador és Walid, amb set dianes, seguit de Larrosa amb sis.

El partit, corresponent a la jornada 22 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a les 18h a l’Estadi Municipal d’Olot i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot i La Xarxa Més (TV). Volem ser més líders i seguir sumant de tres a tres! Som-hi Olot!

BAIXES: Ayala (lesionat)

La prèvia de Pedro Dólera

“Estem molt contents amb el treball fet pels jugadors i amb els resultats que estem obtenint. Amb moltes ganes de seguir amb aquesta ratxa, es molt difícil i sempre estem més a prop de perdre que ningú. Hem d’intentar allargar això el màxim que es pugui, la il·lusió dels jugadors i meva és màxima”

“El CF Badalona és un equip de play-off, és un històric, el que ha estat més anys a Segona B. Han fet una plantilla de Segona RFEF, i més ara a l’hivern, incorporant 6/7 jugadors de superior categoria. Estan en el seu millor moment, porten un 7 de 9. Serà molt complicat”

“Intentarem tenir la pilota i controlar el partit, ser un equip agressiu i vertical, aprofitar les nostres ocasions. No volem un partit d’anada i tornada, ells a dalt tenen molta velocitat amb Larrosa, David Jiménez, Walid o Dani Homet, van molt bé a l’espai i amb poc et generen”

“Hem d’intentar arribar a l’Hospitalet amb més de tres punts de diferència, hem de tenir un coixí per passar el sotrac quan vagin maldades. Visitem a un senyor equip i tot el que sigui puntuar és positiu, és dels partits més difícils que ens queden”

Precedents

Un total de 6 victòries, 5 empats i 15 derrotes són els números de la UEO a l’Estadi Municipal de Badalona. L’últim precedent és del curs 2020-21 a Segona Divisió B amb triomf local per la mínima (1-0). El gol va ser de Valentín Merchán.