PRÈVIA J24: Des de les alçades

La Unió Esportiva Olot vol fer un pas de gegant cap al títol de lliga en la visita d’aquest diumenge (12.30h, Olot Televisió), al camp del CE L’Hospitalet, immediat perseguidor a set punts de distància. Els de Joan Sánchez s’han refet d’un sotrac de resultats i necessiten la victòria per posar pressió més al líder. Els de Pedro Dólera, sense Ayala i amb el dubte d’Urri, intentaran allargar la seva imbatibilitat i el seu gran paper com a foraster. 

Un dia assenyalat. És d’aquelles jornades que estan marcades en vermell al calendari. Per la transcendència, ja que ens trobem ben entrada la segona volta i ara cada punt val el seu pes en or. Per la rivalitat, ja que es tracta de dos equips dissenyats per assolir l’ascens de categoria, sigui directament o via play-off. I per la classificació, ja que l’Olot acumula un marge de set punts de distància i en cas de vèncer deixaria molt ben encarrilat el seu objectiu. Per tant, tots els al·licients per gaudir del millor partit de la categoria, que a més pot ser decisiu o pot posar més emoció al títol. Després de l’empat contra el Castelldefels, els garrotxins volen tornar al camí de la victòria o si més no, mantenir la dinàmica sense perdre fins a catorze jornades seguides. I ja de passada, ratificar uns números increïbles lluny de la Garrotxa encara sense conèixer la derrota. Dólera té la baixa important d’Uri Ayala (ben suplerta per Juvi en les últimes setmanes) i el dubte d’Albert Orriols “Urri”. Això sí, recupera un home clau com Uri González i ja té Bruno Perone a ple rendiment.

El rival d’aquest diumenge és el Centre d’Esports L’Hospitalet, un dels clubs més representatius del futbol català que va ser fundat l’any 1957. Un clàssic de Segona Divisió B amb més de trenta temporades, fins i tot trepitjant la Segona A en tres ocasions. Actualment dirigit per Joan Sánchez, tècnic empordanès amb passat a la UE Olot, tant al filial com al futbol base.

A la classificació, els riberencs són segons amb 47 punts i encadenen dues victòries consecutives (Vilassar i Mollerussa) després de patir quatre derrotes en cinc partits. És l’equip més golejador (38) juntament amb l’Escala i compta amb una plantilla de molts quirats en totes les línies. Des de la defensa (One, Bah, Rubi…) fins a la davantera (Sanku, Albert López, Óscar Gómez, Joel Lasso), passant pel mig del camp (Ton Alcover, Canario, Lobato). A més, en el mercat d’hivern es van reforçar amb el punta Ander Montori (Mutilvera) i el defensa Jesús Pozo, que està lesionat. Els màxims realitzadors són Albert López i Óscar Gómez amb set dianes cadascun.

El partit, corresponent a la jornada 24 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a les 12.30h a l’Estadi Municipal de Futbol de l’Hospitalet i serà retransmès en directe per La Xarxa Més i Olot Televisió, a més de la transmissió habitual de Ràdio Olot. És el moment de donar un altre cop sobre la taula! Som-hi Olot!

BAIXES: Ayala (lesió)

La prèvia de Dólera

“Estem bé, no estem contents perquè volíem guanyar contra el Castelldefels. Això va d’encerts i errors, el futbol és un joc i a vegades la bola no entra. No ens podem retreure res perquè vam donar el cent per cent”.

“Anirem a l’Hospitalet a guanyar com sempre, a fer el nostre joc i a ser un equip valent. Confiem molt en aquest grup, en els grans partits sempre hem donat la cara”.

“L’Hospi té una plantilla de bojos, ens espera un partit complicat en un camp ple amb ambient hostil. És un equip molt complert amb molts jugadors de superior categoria que tenen experiència. Molta força i velocitat a dalt, contundència en defensa. Té de tot, és un equip fet per pujar”.

Precedents

Una victòria, cinc empats i sis derrotes és el balanç de la UEO en les seves visites a l’Estadi Municipal de l’Hospitalet. En l’últim precedent, del curs 2021-22 a Tercera RFEF, hi va haver repartiment de punts (1-1). Va marcar Ot Serrano el dia de l’estrena de Manix Mandiola a la banqueta olotina.