Una cursa de fons (CE L’Hospitalet 1-0 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot encaixa la segona derrota del curs, la primera fora de casa al camp de l’Hospitalet, que ara es situa a quatre punts de distància. Albert López, en un bon inici del riberencs, ha marcat l’únic gol del partit. Els olotins, que han tingut més control, han disposat de bones arribades almenys per puntuar contra un rival directe. Es trenca així la ratxa de tretze jornades sense perdre abans de rebre el CFJ Mollerussa a l’Estadi Municipal, de forma excepcional el proper dissabte. 

Algun dia havia de passar. Des de mitjans de novembre que la UEO no tastava el gust de la derrota i avui, al camp del seu immediat perseguidor, ha patit novament aquesta sensació. El cert és que els locals han entrat millor al partit i han disposat d’una opció claríssima a les botes de Joel Lasso. Poc després, Rubi es desfà de Bigas i posa una centrada al segon pal que remata Albert López sense oposició (5′). A partir d’aquí, però, l’Olot ha començat a construir joc ofensiu i a generar les primeres ocasions. Especialment bona ha estat una centrada-xut de Chabboura que Aliaga ha rebutjat amb molts problemes. Maynau també ha portat de corcoll a la defensa local amb una internada fins a dins l’àrea que no ha trobat rematador. Pedro del Campo ha obligat a intervenir Aliaga amb un cacau molt potent des de la distància. I el mateix Chabboura n’ha tingut un parell més; una arribant al segon pal i l’altre amb un tir centrat que ha blocat el porter. No es podia dir que no ho estàvem intentant.

Mateix guió a la represa, potser més exagerat el domini dels garrotxins amb un Hospi tancat al darrere i aprofitant per fer mal en les transicions, com una de Sehou Sarr que ha marxat massa creuada. Calia més producció ofensiva i Marc Mas ha vist com un defensa li treia sota pals enmig d’un bosc de cames. Dólera hi ha afegit recursos atacants amb Ufano, Roquet i les centrades de Blázquez. També s’ha animat Barnils amb el seu poder aeri, cop de cap amb la testa que surt per sobre el travesser. I una bona entrada d’Uri González de segona línia, control massa llarg davant la sortida d’Aliaga. L’Olot ha mort amb les botes posades, monopolitzant la pilota i buscant l’empat de totes les maneres possibles. Mentrestant, els riberencs han estat a punt de sentenciar en alguna contra, ja en temps afegit.

I és notícia, la derrota de l’Olot. Després de tretze partits es trenca la dinàmica màgica sense conèixer la derrota. A més, primera ensopegada fora de casa que arriba a mitjans de març, una autèntica bogeria. Moment per refer-nos, passar pàgina i administrar el coixí de quatre punts que ens hem guanyat a pols. Cal tornar a guanyar i què millor que fer-ho a casa, atenció aquest cop dissabte (17h) contra el Mollerussa. S’avança el dia de forma excepcional per tenir més temps per preparar la final de la Copa Catalunya. Ara més que mai, us necessitem al nostre costat!

FITXA TÈCNICA

CE L’Hospitalet: Aliaga (c), Rubi, Marc Vicente, Raúl Martínez, Joel Lasso (Lobato, 74′), Ton Alcover, Sehou, Albert López (Montori, 70′), Sanku (Óscar Gómez, 64′), Mamau (Vitalie, 74′), One

UE OLOT: Mourin, Maynau, Barnils, Juvi, Terma (Ufano, 63′), Marc Mas, Pedro (c), Forés, Uri González, Bigas (Blázquez, 74′) i Chabboura (Roquet, 84′). 

Gols: 1-0, Albert López (5′).

Àrbitre: Pau Serrat Susi. Ha amonestat amb TG a Pedro Dólera i Barnils (UEO) i a Rubi, Raúl i Lobato (Hospi)

Incidències: partit corresponent a la jornada 24 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació amb la presència de 1.750 espectadors a l’Estadi Municipal de Futbol de l’Hospitalet.