PRÈVIA J31: El tren passa per Riudarenes

La Unió Esportiva Olot disposa d’una nova oportunitat de proclamar-se campió de lliga i segellar l’ascens de categoria en la seva visita a Riudarenes (demà, 16h). Al davant, un Girona B farcit de talent amb jugadors que volen saltar al futbol professional i que ara lluiten per aconseguir la permanència a Tercera. Dólera ja té a ple rendiment tant a Uri Ayala com a Marco Gil per treure’s el mal gust de boca del partit contra el Tona i assolir un resultat positiu que pot significar el títol.

Un altre cartutx. La constància i la fiabilitat de la UE Olot li ha donat el dret a patir alguna ensopegada i mantenir encara un avantatge ampli i notori davant del segon classificat. Continuen sent 12 punts de distància quan ara en queden 12 per a disputar, per tant només el gol average general separa els olotins de tastar la glòria. Serà novament un dissabte d’emocions fortes; l’Olot serà campió si puntua a Riudarenes o bé si, una hora més tard, l’Hospi no és capaç de guanyar en la seva visita a Vilafranca. Centrats i concentrats en superar el filial gironí, recuperar la mentalitat i l’esperit competitiu que va quedar difuminat en l’última jornada contra el Tona. Una petita pedra en el camí que no ha de fer variar el full de ruta, l’objectiu està tant a prop que ara costa tancar-lo, però sabem que la maduresa, qualitat i autoritat d’aquest equip ens asseguren l’èxit de manera immediata. Ayala i Marco Gil ja han deixat enrere les molèsties físiques i per tant, Dólera té tota la plantilla disponible per a una cita clau al municipi selvatà.

El rival d’aquest dissabte és el Girona FC “B”, va ser fundat l’any 2011, iniciant el seu camí a la Segona Catalana. Escalant categories en el futbol territorial, al 2017 es va crear la filiació amb el CF Peralada i va disputar dues temporades a Segona Divisió B. Actualment consolidat a Tercera Federació, fa dues campanyes va disputar el play-off d’ascens a Segona Federació i el curs passat va acabar en vuitena posició amb 43 punts. Amb la batuta a les mans de Sergi Mora, home de la casa i fins aleshores tècnic del Juvenil A. el Girona B compta amb una plantilla farcida de joves prometedors; defenses de la talla de Biel Farrés, Oriol Comas, Almansa o Antal, sovint amb el primer equip.  Al mig del camp, remena les cireres l’ex-Olot Ot Serrano per compartir línia amb Selvi, Almena i companyia, també amb el fill de Michel, Miguel Sánchez. A la davantera, més pólvora en la finestra hivernal amb Papa Dame (Keur Madior) i sobretot Carlos Garrido (UE Cornellà) a més dels Minsu, Dawda o Jastin Garcia, ja plenament recuperats.

Davant la igualtat que presenta aquest grup cinquè, el filial de Sergi Mora no ha trobat la regularitat de resultats i ara mateix es troba en situació perillosa, tretzena posició amb 36 punts, quatre per sobre del descens directe però només un per sobre del quart per la cua, el CF Pobla, que també podria baixar pels descensos compensats. Els números dels gironins són de 9 victòries, 9 empats i 12 derrotes amb 41 gols a favor i 39 en contra. El màxim golejador és Carles Garrido, autor de 14 dianes tot i que va arribar directament en el mercat d’hivern cedit per la UE Cornellà.

El partit, corresponent a la jornada 31 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest dissabte a les 16h al Municipal de Riudarenes i en directe per Ràdio Olot. Un escenari amb l’aforament molt limitat (només 40 entrades per a compromisos del club) i amb previsió de pluja que esdevindrà una nova oportunitat per aconseguir el títol i l’ascens. Som-hi, Olot! Ho hem de rematar!

BAIXES: cap

La prèvia de Pedro Dólera

“La veritat és que l’última derrota va ser un cop dur, semblava que ja estava tot fet i d’això res. Estem en una lliga molt exigent, poso en valor tot el que s’ha fet fins ara. Però clar, això s’ha d’acabar, ara ve el més difícil i ens hem guanyat el dret a fallar o a equivocar-nos”

“Tenim un partit encara més difícil, és un camp on pots perdre. El Girona B és un equip del milloret de la categoria a nivell individual. En les darreres setmanes han recuperat als seus millors jugadors com Jastin, Almena i Dawda. A nivell tècnic són dels millors, una altra cosa és com competeixin en camps petits. S’estan jugant el descens i imagina’t la perillositat del partit”

“L’hem d’afrontar amb la màxima il·lusió possible, amb el treball que ens caracteritza i sabent els punts febles del rival i intentar atacar-los”

“L’important és fer-ho, és igual quan o com. Sembla que un punt és molt fàcil però sabem que costarà. Cada setmana és un matchball, ara en tenim quatre i espero que siguem capaços de fer-ho. Que a ningú li entrin les presses ni les pors, hem de tenir calma, la distància que hem agafat no és normal”. 

Precedents

5 victòries, 1 empat i 2 derrotes és el balanç dels partits com a local del filial del Girona FC davant de la UEO. L’última visita, del curs 2021-22 a Tercera Federació, va ser a Montilivi amb tres punts olotins gràcies al gol de Sergi Arranz (0-1). Albert Batalla va aturar un penal a Richmond en els últims minuts davant de més 200 aficionats desplaçats des de la Garrotxa.