Fruit del deliri (Girona B 1-1 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot conquereix el seu sisè títol de Tercera i torna a Segona RFEF un any després. En va fer prou amb un empat al Municipal de Riudarenes davant d’un Girona B que va neutralitzat en temps afegit el gol inicial d’Uri González. Un partit força igualat amb ocasions per ambdós costats i uns olotins molt madurs i conscients de tot el que es jugaven. Dimecres vinent, penúltim partit a casa davant l’Escala.

Ho hem tornat a fer. La UE Olot ha tornat a fer història i ha aconseguit el títol de lliga de Tercera Federació, que també li dóna dret a ascendir directament a Segona Federació. Calia puntuar a Riudarenes davant d’un rival molt necessitat de punts per escapar de la zona perillosa. Les primeres arribades, prou clares, van ser dels gironins que van topar amb un Mourin molt inspirat sota pals. Els olotins començaven a treure el cap amb ocasions per a Pedro, Maynau i Marc Mas, que ahir jugava ben a prop de casa seva, Sils. Però va ser un protagonista inesperat el que es va colar a la festa. Obertura d’Urri a banda dreta, passada de la mort de Juvi i execució potent d’Uri González que Juanvi desvia però no pot evitar (40′).

A la represa, l’Olot va seguir amb la mateixa dinàmica que va acabar el primer temps. Més oportunitats a les botes d’Urri i un travesser de Maynau des de fora l’àrea. També un parell de fuetades de Pablo Ufano, que va sortir a refrescar l’atac juntament amb Guillem Terma. Solidesa defensiva i sacrifici col·lectiu per collar el resultat que ens donava el campionat. Només en temps afegit, i després d’un penal xiulat per l’àrbitre, Dawda va situar les taules per posar-hi una mica més d’emoció (92′). Però el destí ja estava escrit, l’Olot havia de ser campió a Riudarenes.

Xiulet final i riu de llàgrimes i emocions davant dels (pocs) aficionats que van poder entrar al recinte selvatà. Una pena no poder celebrar-ho a casa davant de la nostra gent, però ja ens veurem aquest dimecres (17h) per fer la festa com cal després del partit contra el FC L’Escala. Ja sabeu que aquest Olot sempre torna i que aquest cap de setmana hem escrit una nova pàgina d’or en la centenària història d’aquest club que tots estimem. Quin orgull! Visca l’Olot i visca Olot!

FITXA TÈCNICA

Girona B: Juanvi, Alegre, Antal, Almena, Papa, Comas, Garrido, Biel (Wadi, 84′), Sarasa (Miguel, 76′), Enric Garcia (Minsu, 61′) i Aznar (Dawda, 61′).

UE OLOT: Mourin, Maynau (Ufano, 68′) Barnils, Juvi, Ayala, Marc Mas, Urri (Marco Gil, 87′), Pedro (c), Forés (Terma, 68′), Uri González i Bigas.

Gols: 0-1, Uri González (40′), 1-1, Dawda de penal (92′).

Àrbitre: Fonts Alabau. Va amonestar amb TG a Antal (Girona) i a Barnils i Terma (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 31 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació disputat al Municipal de Riudarenes amb la presència d’uns 250 espectadors.