PRÈVIA J34: Fi de festa

La Unió Esportiva Olot posa el llaçet a un curs per a la posteritat amb la visita del CF Montañesa (dissabte, 18h), que lluitarà fins a l’últim moment per entrar a places de play-off. Els de Pedro Dólera, sense Barnils ni Ayala, tenen el repte d’enfilar-se als 79 punts i tancar la temporada amb el millor regust possible. Els de Nou Barris, amb quatre victòries dels últims cinc partits, depenen dels resultats del Prat i Tona per allargar la competició unes setmanes més. Prèvia i post farcit d’actes amb la música de Soho, Moritz, Cor de Maria, Sènior Femení i també un comiat molt especial. 

L’últim ball. Tot té un principi i tot té un final, encara que voldríem que aquesta campanya no s’acabés mai. No voldríem despertar mai d’aquest somni. No voldríem deixar de guanyar ni de celebrar un títol que hem merescut en majúscules. I ja que hi som, doncs, l’equip vol tocar sostres amb els números més elevats. Victòria contra l’Escala, remuntada a Vilafranca i ara falta la cirereta a casa davant d’una afició que ha xalat de valent aquesta temporada. És l’hora dels adéus, sí, però també de posar un punt i seguit per tornar-nos a veure d’aquí mesos. I fer que aquest èxit sumi i multipliqui la massa social, que desperti l’interés dels olotins i garrotxins que han de penjar la bandera al balcó i dir amb orgull amb que són de l’Olot. Una última cita que es perdran dos puntals en defensa, Barnils per sanció (cinc targetes) i Uri Ayala per precaució després del seu cop a l’espatlla.

El rival d’aquest dissabte és el Club de Futbol Montañesa, un històric club barceloní del districte de Nou Barris fundat l’any 1927. Moltes temporades en categories territorials, sobretot a l’antiga Preferent i a Primera Catalana, i traient el cap a Tercera Divisió a partir del 2010, fins i tot disputant promocions d’ascens per pujar a Segona B. Una Monta entrenada per Raúl Paje, que ja s’ha anunciat que deixa el projecte a final d’aquest curs, i amb un bon grapat d’incorporacions respecte el curs anterior. En el mercat d’hivern es van reforçar amb el davanter Martí Alonso, cedit per la UE Sant Andreu de Segona Federació. Van causar baixa David Nogales (Horta), Lluís Bargalló (Mataró), Andrés (Guineueta) i Kevin Díaz. També ha anunciat la seva retirada Ismael Moyano, central mític del futbol català. Els de Nou Barris arriben a la cita encara amb opcions de classificar-se per al play-off d’ascens, això sí, depenen dels resultats del Prat, que juga a casa contra el Vilafranca i del Tona, que es desplaça a Vilassar de Mar. Ara mateix són setens amb 46 punts, a dos de les places d’honor. Han obtingut 13 victòries, 7 empats i 13 derrotes amb 32 gols a favor i 36 en contra. El màxim golejador és Wilber, autor de 7 dianes.

El partit, corresponent a la jornada 34 i última del campionat de lliga de Tercera Federació, es disputarà aquest dissabte a les 18h a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Ràdio Olot i connexions amb La Xarxa+. Com a promoció especial, cada soci podrà portar dos acompanyants i es farà el sorteig d’un àpat per a dues persones al Bar Ansat d’Olot per aquells que portin la samarreta d’Olot. A més, al descans hi haurà l’actuació del grup de dansa olotina Soho i al final, novament gentilesa de Moritz, brindarem amb una cervesa per culminar un curs de somni. També amb visites del TEA Garrotxa, l’Escola Cor de Maria i el Sènior Femení que es farà la foto amb l’onze titular. Ah, i també un comiat molt especial que desvetllarem en les properes hores… No us ho perdeu! Dissabte tothom al camp!

BAIXES: Barnils (sanció) i Ayala (lesió)

La prèvia de Dólera

“Intentarem fer com els darrers partits, hem de ser seriosos, juguem a casa davant de la nostra afició i intentarem tancar la lliga el millor possible”

“Nosaltres hem de fer la nostra feina i igualar la intensitat del rival, sinó sí que estem morts. Quan tu t’hi jugues alguna cosa i l’altre no, es nota. Val la pena donar la cara i intentar sumar els punts per arribar als 79”

“Ens encantaria que vingués molta gent aquest dissabte, és el darrer partit d’una temporada històrica, tant en números com la manera. És una lliga molt difícil i tothom voldrà pujar al play-off. Nosaltres ja estarem mirant-lo per la tele, era un any amb un objectiu molt clar i hi hem cregut molt per poder-ho fer”

“La Montañesa és un equip que està acostumat en un camp molt més petit com és Nou Barris. Vindran a fer el millor partit possible, té molta gent ràpida a dalt com Suaibo, Joaco o Linares. En defensa tenen homes amb experiència com Moyano. És un equip que t’espera al darrere i costa entrar. Hem d’intentar imposar un ritme alt de joc i a veure si podem fer gols per marxar amb un bon gust de boca”.

Precedents

El CF Montañesa ha trepitjat en tres ocasions l’Estadi Municipal, totes en aquesta època recent a Tercera Divisió. La primera va ser en el curs 2011-12 amb golejada del conjunt de Nitus Santos (4-0). La segona, el curs 2012-13 amb Julio Bañuelos, va ser amb victòria per la mínima (1-0). I la tercera, del curs 2016-17 amb Calderé a la banqueta, es va saldar amb un ajustat 2-1. Van marcar Héctor Simón i Marc Mas, supervivent d’aquell onze titular juntament amb Albert Blázquez. Recordem que en el partit de la primera volta a la Bombonera l’Olot es va imposar in-extremis (0-1) amb una diana de Joan Maynau amb el cap.