Albert Blázquez, l’adéu d’una llegenda de peu privilegiat

El capità besaluenc jugarà aquest dissabte el seu últim partit amb la samarreta de la Unió Esportiva Olot. Després de nou temporades, Blázquez ha decidit posar punt i final a la seva etapa al club, on ha viscut tres ascensos a Segona B i també ha dirigit el primer equip durant mitja temporada. En total, 230 partits entre jugador i entrenador deixant petjada pels seus valors, compromís i arrelament al projecte de la seva comarca. 

Albert Blázquez Robles ja és història de la UE Olot. Després del seu pas per planters importants com Espanyol i Villarreal, el lateral de Besalú va optar per tornar a casa el curs 2015-16. Tenia 24 anys i aleshores va viure el primer descens de Segona B a Tercera. L’any següent, però, l’equip va ascendir per la via ràpida amb Calderé a la banqueta i Blázquez com un dels puntals de la plantilla. Tot seguit, quatre campanyes consecutives a la categoria de bronze que, amb la pandèmia pel mig, acabarien condemnant novament el club a Tercera. Aleshores, la UEO també va pujar a la primera de canvi en un any on el besaluenc patiria una lesió de llarga durada al tendó d’Aquil·les. Inactiu el curs següent, va agafar la batuta com a tècnic al costat d’Iñigo Arriola després de les sortides de Manix i Risueño. Blázquez, que ja havia adquirit certa experiència al Juvenil A i a d’altres equips del planter, va dirigir 14 partits i va estar molt a prop d’aconseguir la permanència en un any molt difícil a nivell de resultats. En el seu retorn als terrenys de joc, aquest any ha estat una peça valuosa per a Dólera en sortida de pilota i amb les seves assistències, centrades i precisió a pilota aturada.

Home de club i de peu privilegiat que deixa empremta pel seu tarannà però també pel seu compromís humà i social. Lluint el braçalet amb orgull i defensant la samarreta de l’equip de la seva comarca. No ens podria haver representat ningú millor pels camps del futbol català i espanyol. No t’estarem mai prou agraïts, Albert. Gràcies per tot i ens retrobem demà a l’Estadi per acomiadar-te amb tots els honors. Ets i seràs etern, de llegenda. Per sempre, un dels nostres!