Petit gran pas (Sporting B 0-1 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot es posa el mono de play-off i rescata un valuós resultat de Mareo en l’anada de la ronda de campions. Un gol d’Uri Santos en una segona meitat de manual  alimenta el somni de l’ascens, tot i que el filial de l’Sporting també ha deixat mostres del seu potencial físic. El proper diumenge, l’Estadi ha de ser una olla a pressió per assolir la fita desitjada.

El guió somiat. La UEO ha iniciat el camí de la promoció amb un resultat molt positiu en la visita a Mareo. No obstant, el filial asturià ha començat de manera molt intensa i exercint una pressió alta sobre la sortida de pilota. De fet, en la primera meitat les opcions més destacades han estat dels locals, amb una mà decisiva de Ginard a rematada de Claudio. I això que només d’arrencar Marc Mas quasi ens fa saltar de la cadira amb un cop de cap arran de pal. El domini era dels asturians, tot i que no generaven perill real a la porteria olotina. Només un parell d’intents llunyans han fet estar en alerta a la nostra defensa, avui especialment atenta i concentrada. El poder físic dels de casa ha anat minvant amb el pas dels minuts, en canvi els de Calderé anaven guanyant terreny i esgarrapant possessió de pilota, imposant galons i veterania. Al descans, sense gols i la percepció que, tot i patir en moments puntuals, la situació estava sota control.

Foto: El Comercio

La represa ha estat totalment vermella, bé, groga, ja que l’equip s’ha vestit amb la segona equipació per la coincidència de colors. Héctor Simon, més alliberat per davant del doble pivot, ha començat a entrar en contacte amb la bola i a repartir joc per les bandes. I és que l’Sporting B pràcticament no ha existit a la segona part, sobretot acusant el desgast de la primera i la bona col·locació d’Abel, Roger i companyia. L’empat no era dolent, però calia donar-li un valor afegit, un gol que ens donés més vida. Dit i fet, Marc Mas i Blázquez s’han posat mans a l’obra amb una paret en transició i el del Besalú ha assistit Uri Santos amb una passada interior fantàstica. No l’ha pogut interceptar el defensa, el punta olotí s’ha quedat sol davant de Dani i no ha perdonat (65’). Gol d’or del petitó, especialista en els partits importants. A partir d’aquí, exercici de cohesió, experiència i ofici d’uns jugadors tranquils i conscienciats per conservar el valuós botí. Per part dels locals, centrades laterals i precipitació constant, amb un rellotge que anava corrent cada minut a favor dels garrotxins. Hem sortit de Mareo amb la porteria a zero, amb un avantatge notable i amb el propòsit de rematar-ho d’aquí set dies a l’Estadi Municipal (18h). Menció especial per als aficionats desplaçats de la Grada UE Olot, poquets però sorollosos, que s’han endut un regal ben preuat. Ens queda mitja feina, ara hem de lligar el sac i comptem amb vosaltres. Tu ets el protagonista de la tornada, tu ens ajudaràs a tornar a fer història. Vine al Fortí Olotí i MIREM AMUNT!

FITXA TÈCNICA

Real Sporting B: Dani, Cifre ©, Carlos, Juan, Víctor, Cristian, Isma Cerro (Rubén, 75′), Nacho (Ramon, 82′), Claudio, Pablo i Jaime (Pedro, 60’).

UE OLOT: Ginard, Jose, Escudero, Abel ©, Blázquez (Bigas, 86’), Roger, Marc Mas, Uri Santos (Sergio Álvarez, 88’), Micaló i Tito (Dembo, 80’).

Gols: 0-1, Uri Santos (65’).

Àrbitre: Manuel Casanova Cudeiro. Ha amonestat  Juan i Claudio (Sporting) i Ginard, Abel, Micaló, Héctor i Dembo (UEO).

Incidències: partit corresponent a l’anada de l’eliminatòria de campions per ascendir a Segona B amb la presència d’uns 2.000 espectadors al camp número 1 de l’Escola de Futbol de Mareo.

 Foto portada: Sara Del Valle

 

Leave a Reply