La UEO també respira (Olot 1-0 Elx Il·licità)

Per lluir s’ha de patir. Victòria èpica, la primera a casa, dels homes d’Arnau Sala davant de l’Elx Il·licità, després de resistir els últims minuts amb dos homes menys per les expulsions d’Abel i Enric. El gol oportú d’Héctor Simón enlaira els olotins a la meitat de la taula i permetrà treballar amb més tranquil·litat durant la setmana. 

El què i el com. L’Olot s’ha tret de sobre l’ansietat i els nervis amb un triomf agònic i ben treballat contra un Elx B que ha ofert una imatge bastant pobra, especialment en un primer acte “lamentable” en paraules del seu entrenador. La primera part s’ha decantat pel bàndol olotí, que ha disposat de poques però millors ocasions. De fet, Uri Santos, dels més incisius, ja celebrava el gol en una acció polèmica sobre la mateixa ratlla. Han estat els locals qui han proposat joc i s’han acostat amb iniciativa i arguments a la porteria de Pol. A l’altra banda, poca presència ofensiva dels de Vicente Mir, a excepció d’un xut força clar de Rubio que ha marxat desviat.

La represa ha estat més igualada, els il·licitans s’han tret la son de les orelles i han començat a discutir la possessió a l’Olot. Aquí han sorgit dues males notícies de cop; la lesió de Rojas, que ha patit una estrebada i ha estat rellevat per David López, i l’expulsió d’Abel per dues targetes grogues, la segona molt rigorosa. Tot i això, els d’Arnau Sala no s’han descentrat i han seguit lluitant amb inferioritat numèrica. I al minut 73 ha arribat l’únic gol del partit; jugada embolicada dins l’àrea visitant, David Márquez posa el cap, la pilota queda morta als peus d’Uri, que habilita Héctor i aquest afusella Pol sense pietat per fer esclatar el Municipal. Quedava molt partit, però els de casa s’han mostrat molt solvents en la faceta defensiva amb un gran Wilfred sota els pals. L’Elx ha buscat l’empat a pilota aturada i en el joc aeri, però la concentració de l’Olot ha estat màxima fins al xiulet final. La llàstima és que Enric Gallego també ha anat al carrer després de caure en la provocació d’un defensa visitant. Al final, triomf de mèrit i d’amor propi davant 1.453 espectadors que han marxat orgullosos del caràcter i l’entrega del seu equip. Hores d’ara, el panorama es veu més positiu; l’Olot escala posicions a la taula, és 11è amb 9 punts i diumenge que ve visitarà el Nou Estadi de Tarragona (17h).

Abel, protagonista: El capità s’estrenava en l’onze titular en lliga després de disputar uns minuts en la primera jornada a Cornellà. Abel s’ha col·locat de central, fent parella amb Rojas, i ha tingut una actuació notable fins que l’àrbitre ha decidit expulsar-lo en dues accions molt seguides i protestades per l’afició.

Tomben a la bèstia negra: els precedents amb l’Elx no eren gens favorables, ja que l’Olot no l’havia pogut guanyar en cap dels últims quatre partits, comptant l’eliminatòria del play-off de fa dos cursos i els dos de la temporada passada. Avui, s’ha trencat el malefici en el retorn d’un Jordi Hostench que ha sortit ovacionat del camp.

Indignació per les multes: els socis del club han mostrat el seu malestar per les multes que, de forma massiva i desproporcionada, han rebut per aparcar en carrers de polígons pròxims a l’Estadi on no hi ha cap parcel·la ocupada i en carrers sense sortida. El club creu que és una actuació indiscriminada de la Policia Local, que depèn de l’Ajuntament, ja que fa algunes setmanes també es va repetir la situació, que no passa en altres esdeveniments socials de la ciutat d’Olot.

FITXA TÈCNICA

Olot: Wilfred, Argi, Canelada, Abel (c), Rojas (David López, 46′), Héctor, Carlos Martínez (David Márquez, 65′), Sergio Maestre, Uri (Enric,76′), Óscar Sielva i Coro.

Elx Il·licità: Pol, Nacho (Christensen, 75′), Fran, Gálvez, Hostench, Franco, Sergi (c), Mario, Nico, Tamayo (Anaba, 34′) i Rubio (Moha, 53′).

Àrbitre: Miguel Ángel Vila Sánchez. Ha amonestat a Rojas i ha expulsat Abel (dues targetes grogues, 62′) i Enric Gallego (vermella directa, 94′). A l’Elx Il·licità, ha amonestat Tamayo, Sergi i Fran.

Incidències: 1.453 espectadors a l’Estadi Municipal. Abans del partit s’ha homenatjat al primer equip Club Hoquei Olot arran del seu històric ascens a Nacional Catalana. També s’ha felicitat a les flamants campiones del món de Patinatge Artístic, el CPA Olot, que d’aquí dues setmanes rebran un reconeixement en públic.

Gols: 1-0 (Héctor Simón, 73′)

Foto: Héctor, celebrant el gol amb ràbia. // Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply