Un repte majúscul

Amb les baixes de Rojas, Abel i Enric, la Unió Esportiva Olot visita el Nou Estadi de Tarragona (diumenge, 17h) carregat de moral després de la primera victòria a casa i amb la intenció de seguir sumant davant un dels rivals més potents de la categoria.

Alleugerits. Els jugadors de la UEO es van treure un pes de sobre després de tombar l’Elx Il·lictà en una matinal èpica al Municipal. Però això ja és història i com es sol dir en aquests casos, l’important no és guanyar sinó mantenir-se. Els olotins encara no han pogut enllaçar dues victòries seguides que els catapultin cap a la zona noble de la classificació i diumenge, a Tarragona, tenen una nova oportunitat per fer-ho. El compromís, però, és d’allò més exigent; amb Vicente Moreno a la banqueta, el Nàstic ha tornat a confeccionar un altre projecte dissenyat per pujar després de quedar-se a les portes a Llagostera en la tercera ronda del play-off del curs passat. Hores d’ara, els grana ocupen el 6è lloc amb 14 punts després de la derrota al Camp d’Esports de Lleida. No descobrirem ara la qualitat de jugadors com David Rocha, Rayco, Lago Júnior o l’ex de l’Olot, Gerard Valentín, que s’ha consolidat al lateral dret i és un corcó amb les seves profundes internades.

Les tres baixes garrotxines, una per línia, són el gran maldecap d’Arnau Sala, encara que el rendiment de jugadors com Argi, Musa o Márquez garanteix un relleu fiable. Fins i tot el el central juvenil Lluc Banús, una de les perles del planter, té possibilitats d’entrar a la convocatòria. Germán torna després del partit de sanció i el recuperat Albert Canal també té opcions de treure el cap en una llista d’on cauen Abel Solé (expulsat contra l’Elx) i Jorge Rojas, sancionat i a sobre, amb una elongació a la cuixa dreta. A més, el davanter Enric Gallego, també expulsat, haurà de complir el primer dels 4 partits de sanció que li ha imposat el Comitè de Competició pel cop de cap al jugador de l’Elx.

La prèvia d’Arnau Sala: “El Nou Estadi és un lloc on tot té molta més transcendència i on les victòries solen tenir més repercussió i prestigi. Intentarem fer-ho bé, sabem que passarem estones de patiment però segur que tindrem moments bons i hem d’aprofitar la pressió que tindran ells”.

Els resultats al camp del Nàstic des de la temporada 57/58 ens deixen un balanç de 6 victòries locals, 3 triomfs de l’Olot (59/60, 82/83 i 90/91) i 3 empats, l’últim precisament assolit la temporada passada amb gol de Carlos Martínez de penal. Aquestes dades han estat facilitades per Pep Solés, president de l’Associació d’Exjugadors de l’Olot.

 

Convocatòria: Per confirmar.

Baixes: Rojas, Abel i Enric (sancionats).

 

Foto: Albert Serra, saltant de cap, en el duel de la temporada passada. // www.nastictarragona.cat (Flickr)

Leave a Reply