Un estímul de pes per reaccionar

La visita d’un rival de prestigi com és l’Hércules (diumenge, 16:30) ha de servir perquè l’Olot es retrobi amb la victòria després dos empats i una derrota. Sortir de la zona perillosa i oferir un bon espectacle davant de l’afició, els dos principals propòsits del conjunt garrotxí.

Les voltes que dóna el futbol, fa quatre temporades l’Hércules jugava a la Primera Divisió mentre l’Olot ho feia a Primera Catalana. Ara es troben a Segona B en situacions ben diferents, si més no a curt termini. L’última derrota al camp de l’Atlètic Balears ha dolgut al vestidor, que es sent amb força i convicció per revertir la dinàmica negativa. Una línia d’irregularitat que ha deixat l’equip en la posició de promoció de descens, tot i que l’atapeïment de la classificació fa que encara no perdem de vista el grup capdavanter. Per tant, tres punts en joc fonamentals per regenerar la confiança del grup i de passada, donar un cop sobre la taula davant un adversari d’entitat. I és que tot i una arrencada dubitativa, el bloc de Pacheta ja s’ha enlairat al tercer lloc (22 punts), a només un punt del líder. Noms com Portillo, Chechu, Peña o Adrià Granell conformen un equip realment potent i confeccionat per disputar el play-off. Però no compten que juguen contra la UEO, tocat però no enfonsat, i amb l’empenta del Municipal, que ha de reivindicar l’esperit del fortí. Els seguidors garrotxins, que hi són en els bons i els mals moments, han de respondre a la crida per tombar un dels aspirants i demostrar que l’Olot es mereix estar més amunt del que reflecteix la taula. Novament, tots els jugadors estan a disposició del cos tècnic.

La prèvia d’Arnau Sala: “L’Hércules és un equip que pren precaucions fora de casa, però té una plantilla espectacular amb molta qualitat i experiència, té un equilibri molt bo. Ens està costant identificar el problema perquè entrem molt bé en els partits però després ens costa sentenciar o tenir seguretat per no acabar patint.  Som capaços de fer un joc atractiu però ens falta més consistència”.

Pel que fa als precedents històrics, l’única vegada que s’han enfrontat Olot i Hércules a la Garrotxa va ser l’any 1983, quan en la anada de la tercera eliminatòria de la Copa del Rei, el conjunt alacantí es va imposar per un contundent 0-4. El que sí hi ha són jugadors olotins que han militat a les files de l’Hércules; és el cas d’Alfredo Parés, un dels grans golejadors dels anys setanta, que avui serà protagonista a la nostra pàgina web.

 

Baixes: cap.

Convocatòria: per confirmar.

 

Foto: Uri Santos, enfilat sobre Germán, que va marcar contra el Badalona. // Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply