Coro i Èric, amb el Joc Net al Cor de Maria

La Unió Esportiva Olot ha presentat la campanya impulsada per la Federació Catalana de Futbol amb els nens i nenes de 1r d’ESO de l’escola Cor de Maria, que han fet preguntes molt interessants als jugadors sobre la vida d’un futbolista semi-professional. Ha estat la primera de les diverses visites als centres educatius de la ciutat amb l’objectiu de fomentar els valors del club i conscienciar-ne als més joves. 

Eren les 3 de la tarda quan David Corominas i Èric Vilanova, els jugadors del primer equip citats per aquesta trobada, entraven a l’aula dels alumnes de 1r d’ESO del Cor de Maria. En total, una trentena de nens i nenes que han gaudit amb la presència dels dos futbolistes de l’Olot, als quals els han realitzat un interrogatori molt productiu i divertit. Això ha estat just després que el cap de premsa del club expliqués la finalitat de la campanya del Joc Net (també hem repartit un díptic informatiu als escolars) i ho relacionés amb els valors i els compromisos socials del club olotí, especialment en la formació en el futbol base, no només a nivell tàctic i tècnic sinó també com a persones.

escola1escola2

Les preguntes de la mainada han estat dallò més variades i sorprenents. Des de la dieta dels esportistes (“Prohibit menjar Bollycaos” bromejava Corominas), la trajectòria dels jugadors, la seva formació, com s’entretenen durant els viatges, la relació que tenen amb els rivals, com es van aficionar al futbol (“Des de petit ja ho portava la sang” recalcava l’Èric), fins als sacrificis que han de fer per jugar a Segona B, una categoria on s’entrena gairebé cada matí, i alguna tarda, i es passen els caps de setmana jugant o viatjant. Coro i Èric també han recordat la seva millor experiència esportiva; el maresmenc ha escollit la promoció d’ascens amb l’Hospi, mentre que el jove olotí s’ha quedat amb l’anada del play-off al Martínez Valero d’Elx on, tot i no anar a convocat, va “flipar” amb l’ambient d’un estadi de Primera. També han tocat el tema de les lesions, de les aficions personals, dels altres esports preferits (el golf, per Coro, i el tennis, per l’Èric) i de què se sent en marcar un gol, qüestió que l’Èric s’ha estimat més esquivar ja encara no ha vist porteria amb la UEO.

escola3 escola4

Arran d’una pregunta sobre el seu objectiu personal, Corominas ha mostrat el seu compromís màxim amb l’Olot. “La fita és portar l’Olot el més amunt possible i l’objectiu a curt termini, guanyar partits, començant pel de dissabte a València. Em sento molt a gust al club i a la ciutat”, ha afegit l’extrem de Vilassar, que ha destacat el “companyerisme” com un valor essencial. “El respecte sobre el camp” ha estat el valor triat per la perla del planter, Èric Vilanova, que ha rememorat la seva etapa al futbol base, apel·lant a l’esforç, el sacrifici i la constància per obtenir els fruïts d’arribar algun dia al primer equip. Com a anècdota de la seva humilitat i implicació, ha explicat que l’endemà de debutar a Tercera Divisió amb l’Olot, li va tocar baixar a ajudar  els companys del Juvenil B. Després d’uns 45 minuts distesos, l’acte s’ha acabat amb una foto de família i amb la signatura de pòsters de les dues estrelles de la UEO, als quals els hi agraïm la predisposició mostrada. També donem les gràcies al Cor de Maria per cedir-nos les seves aules per trencar el gel i encetar aquest format de xerrades, beneficioses per ambdós costats.

En les properes setmanes seguirem visitant diverses centres educatius de la ciutat amb altres jugadors del primer equip i sobretot, amb els valors i el bon comportament en el món de l’esport com a eixos bàsics del nostre projecte. UEO A L’ESCOLA!