Un examen per mesurar la reacció

Després de l’alenada d’aire fresc que va suposar la victòria a Paterna en el debut de Rodri, és l’hora de confirmar el canvi a casa davant l’Alcoià, un gat vell de la categoria que arriba en ratxa però desgastat per l’eliminatòria de Copa del Rei. Els tres punts són fonamentals per encarar la recta final de la primera volta sense patiments a la vista. Partit a les 12 del migdia, l’últim de l’any al Municipal, amb recollida de joguines i homenatge als exjugadors amb més partits. 

Diuen que el més difícil no és arribar sinó mantenir-se. Traduït en el llenguatge futbolístic, el més difícil no es guanyar sinó tornar a guanyar. Una reflexió que pren més rellevància en una categoria tan competitiva com la Segona B, on les ratxes i les dinàmiques són la clau per alçar-se o desmuntar-se. De fet, l’Olot encara no ha aconseguit encadenar dues victòries consecutives, símptoma de la irregularitat oferta en aquesta primera volta. Diumenge, a les 12 del migdia, es presenta una nova oportunitat amb la visita de l’Alcoià, un equip sòlid i expert, un bloc made in Segona B. El cert, però, és que els d’Óscar Cano vénen de mostrar una gran imatge en el duel de Copa del Rei contra l’Athletic Club (1-1) i el cansament els pot passar factura. En la lliga, l’última remuntada contra el Lleida Esportiu (3-2) i  la ratxa de victòries els ha donat un impuls moral per atacar el nucli d’aspirants. Hores d’ara, l’Alcoià és vuitè amb 23 punts, sis més que els garrotxins, i a només dos de la promoció d’ascens. En el capítol de baixes, Antonio Rodríguez “Rodri” no podrà disposar ni de Rubén Canelada (sancionat) ni tampoc del porter Gianni Cassaro, a qui  li ha caigut  només un partit gràcies al recurs presentat després de l’expulsió a Paterna. D’altra banda, el davanter Enric Gallego serà dubte fins a última hora.

Recollida de joguines noves. Serà un partit amb una vessant solidària, ja que en col·laboració amb la Creu Roja recollirem joguines per als nens més necessitats en aquestes festes de Nadal. A més, el dissabte a la tarda la Grada UE Olot també organitza un recorregut pel centre de la ciutat amb el mateix objectiu. La notícia, resumida al nostre web. 

Trobada dels exjugadors més fidels. Coincidint amb el 93è aniversari del club, l’Associació d’Exjugadors ha programat un homenatge i un dinar amb els futbolistes que més minuts han disputat al llarg de la història de l’Olot. El primer de tots és Martí Gratacós, ahir entrevistat al nostre web. 

La prèvia de Rodri: “És molt important el partit del diumenge, és un rival que a priori ha d’estar a la part alta. Intentem cada vegada augmentar les prestacions de l’equip, tenir més coses per poder guanyar els partits. El partit de València és un primer pas, hem de mantenir la solidesa defensiva. L’Alcoià està molt ben treballat, arriba en bona línia i és molt sòlid i vertical en els moviments en atac. Juguem a casa i la gent estarà amb nosaltres, l’alè de l’afició ha de ser clau. Amb el cor i la intensitat de l’equip ho tirarem endavant. El que volem tots és que l’Olot surti el més ràpid possible d’aquestes posicions”.

Com a únics precedents de l’Olot-Alcoià a la Garrotxa, tenim l’enfrontament de la temporada passada, que va acabar amb empat (1-1) i l’anada de la promoció d’ascens a Segona A de la campanya 1966/67, que van endur-se els olotins per 3-1. Aquesta és la crònica del diari “Los Sitios”, cedida per Pep Solés:

sitios2

Convocatòria: Per confirmar.

Baixes: Canelada i Gianni (sanció)

 

Foto: Xavi Muñoz, ara a l’AE Prat, celebrant el gol en l’empat del curs passat (1-1). // Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply