Un punt i seguit (UE Olot 0-0 Alcoià)

Com a Paterna, la Unió Esportiva Olot ofereix una bona imatge i disposa de les millors ocasions, però aquest cop s’encalla en la teranyina de l’Alcoià i s’ha de conformar amb una recompensa mínima. Un punt positiu per continuar el procés d’aprenentatge amb el nou tècnic i encarar amb energia i convicció els propers dos compromisos a domicili. 

És com la teoria de la manta; quan et tapes el cap, se’t destapen els peus. Quan la UEO guanya en consistència defensiva, després perd efectivitat al davant. El cert és que el rival d’avui era un dels més potents del grup, l’Alcoià, que ha demostrat ser un bloc compacte i molt ben treballat en tots els aspectes. Tot i això, els homes de Rodri, que avui redebutava el Municipal, no s’han arronsat i han monopolitzat el domini de la pilota en el primer temps. Excepte dos o tres ensurts visitants, els olotins han portat el pes del partit amb accions clares de gol com un cop de cap de Germán al travesser (16′) o una rematada de Coro, un pèl escorat, que ha sortit massa alta (27′). Tot plegat, en una primera part bastant igualada, amb més sensació de perill dels de casa però també amb bones intencions dels jugadors entrenats per Óscar Cano. La pressió dels nostres en zona de creació ha estat clau per impedir que els alcoians despleguessin el seu joc.

Com sol ser habitual, els garrotxins han sortit amb ganes de buscar la victòria després del descans. S’han topat, però, amb un inici elèctric del conjunt d’Alcoi, que ha gaudit de dues oportunitats a les botes de Francis Ferrón i Alfaro. La resposta ha estat clara i contundent; un xut d’Abel des de la frontal que ha marxat fora per mil·límetres (54′). Rodri ha apostat per Maestre en el lloc de David López, un canvi per donar més equilibri al centre del camp. Precisament l’ex del Badalona també ha provat sort amb un tir col·locat (64′). La més clara ha estat una rematada de Carlos a boca de canó (67′), quan ho tenia tot a favor per marcar després d’una magnífica acció per banda de Musa. D’aquí fins al final, intensitat i lluita per aconseguir alguna cosa més que un empat. Uri Santos, sense angle, ha xutat al lateral de la xarxa (81′) i el duel ha acabat amb un repartiment de punts que ens anima a treballar amb més força i a continuar assimilant els conceptes del nou tècnic. A l’espera dels resultats de Xàtiva i Eldenc, l’Olot té ara un marge de dos punts respecte el descens directe, igualant el Cornellà amb 18 punts. La setmana que ve, una altra empresa difícil; la visita al Camp d’Esports de Lleida (diumenge, 17h).

Porteria a zero. després de cinc partits encaixant gols, avui hem tornat a deixar per estrenar el comptador visitant. Una bona notícia per al porter Wilfred i tot l’engranatge defensiu que, malgrat no estar encertats en fase ofensiva, han recuperat la solidesa i la seriositat de partits anteriors, un factor clau per progressar en aquesta categoria tan competitiva.

Recollida de joguines i homenatge als exjugadors. Una matinal freda però assolellada farcida d’actes al Municipal. Bona entrada de públic (1.483), més solidari que mai, portant joguines per a la campanya de Nadal de la Creu Roja, en col·laboració amb la Grada UE Olot. A més, el servei d’honor ha estat realitzat pels jugadors més mítics de la història del club, els que més partits han jugat, amb Martí Gratacós (419 p) al capdavant. La jornada s’ha tancat amb una dinar de germanor entre aquests futbolistes històrics i la junta directiva del club.

FITXA TÈCNICA

Olot: Wilfred, Canal, Musa, Germán, Rojas, Abel (c), Carlos Martínez, Héctor, Uri, David López (Maestre, 63′), i Coro.

Alcoià: Jero, Mongil, Navarro (Javi Rubio, 70′) , Perona, Oscar López, Carles Salvador, Israel (Bello, 65′), Julio de Dios, Francis Ferrón, Alfaro i Devesa (c). 

Àrbitre: Sebastián Ripoll Solano. Ha amonestat Canal i Héctor (Olot) i Perona i Bello (Alcoià)

Incidències: setzena jornada de lliga del Grup 3 de Segona B amb la presència de 1.483 espectadors. 

Foto: jugada embolicada dins l’àrea, amb Abel i Carlos buscant la rematada. // Adan Príncep

Leave a Reply