Un cop d’autoritat (Lleida 0-2 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot es desfà del Lleida Esportiu oferint una lliçó de sacrifici, intensitat i efectivitat. Els gols de Germán i Uri Santos, un a cada part, silencien el Camp d’Esports i situen l’equip en una situació més còmode a la classificació, a l’espera de l’últim duel de l’any al camp del Villareal. La dinàmica recent, més que positiva amb 7 dels últims 9 punts. 

Amb pas ferm, i mai millor dit. En un gran escenari i davant d’un dels principals aspirants al play-off, la UEO ha donat un cop d’efecte i ha corroborat els indicis de recuperació que s’apuntaven des de l’arribada del relleu a la banqueta. El Lleida Esportiu ha sortit fort, però no ha intimidat als jugadors olotins. Mica en mica, la flama lleidatana s’ha anat apagant en benefici d’un Olot que s’ha començarà a associar amb criteri però sense crear perill real. Al minut 34, però, la pissarra ha tornat a funcionar. Com a València, Héctor ha executat amb precisió una falta lateral i Germán, lliure de marca, no ha perdonat. Un gol per arribar al descans amb tranquil·litat i rectificar detalls d’un canvi de sistema que ha estat una de les claus de l’èxit.

Lluny de sentir-se assetjat pel conjunt local, els de la Garrotxa han mantingut la mateixa tònica de la primera, amb toc però també amb treball i coratge, guanyant totes les boles dividides. Una autèntica lliçó de solidaritat col·lectiva, també entre els davanters i migcampistes, lluitant i ajudant en defensa. El Lleida s’ha capficat amb centrades fàcils per un Wilfred novament molt solvent. Ja en la recta final, Carlos ha pogut fer el segon però ha topat amb una bona intervenció de Pau. Qui sí l’ha afusellat, culminant una gran actuació, ha estat Uri Santos aprofitant una greu badada de la defensa local (83′). No hi ha hagut temps ni per patir més, al contrari, fins i tot hauriem pogut ampliar el marcador. Una victòria de prestigi, la segona consecutiva a domicili, per seguir en bona dinàmica (7 punts dels últims 9) i escalar algunes posicions a la taula classificatòria (13a posició amb 21 punts). Dissabte que ve, a Villareal (18h), els garrotxins buscaran acabar l’any de la millor manera possible amb un altre triomf.

La Grada, sempre al costat. Els membres de la penya d’animació s’han deixat la veu al Camp d’Esports i han pogut gaudir d’un partit magnífic dels nostres jugadors. En total, una cinquantena de seguidors olotins s’han desplaçat a la Terra Ferma amb autocar i cotxes particulars.  

FITXA TÈCNICA

Lleida Esportiu: Pau Torres, Barreda, Ekhi, Baquero, Raúl Fuster (Osado, 78′), Fragoso (Fornies, 58′), Albistegui, Dídac Devesa (Diego Sánchez, 58′), Miramón, Chupe i Chamorro.

Olot: Wilfred, Canal, Argi (Coro, 61′), Germán, Rojas, Canelada, Abel, Maestre, Hèctor, Uri Santos i Carlos Martínez (Musa, 89′).

Gols: 0-1, Germán (34′), 0-2, Uri Santos (83′)

Àrbitre: Aritz Azpilicueta Saldias. Ha amonestat Albistegui (Lleida) i Argi (Olot)

Incidències: Dissetena jornada de lliga del Grup 3 de Segona B amb 1.926 espectadors al Camp d’Esports, uns 50 provinents de la Garrotxa.

 

Foto: Wilfred, un dels destacats, blocant una pilota. // Santi Iglesias.

Leave a Reply