Tres punts d’or (UE OLOT 1-0 Reus)

Una diana de Carlos Martínez en els últims minuts perfora la muralla del Reus i permet acabar la primera volta amb una altra victòria al sarró. Un esforç coral encomiable i un triomf èpic contra un rival duríssim que dóna la millor benvinguda al 2015 i enlaira els olotins amb 24 punts a la classsificació.

La fe mou muntanyes. Avui la Unió Esportiva Olot ha estat més pacient que mai per trobar el moment just per atacar i emportar-se els tres punts davant un Reus Deportiu que s’ha mostrat com un contrincant rocós i difícil de superar. El primer acte ha estat més aviat equilibrat, amb molt de migcampisme i poques aproximacions a les àrees. Els minuts inicials han estat de lleuger domini reusenc, fins que l’Olot ha trobat espais a l’esquena de la defensa, accions protagonitzades per Uri Santos (25′) i un fora de joc dubtós quan el petitó ja es enfilava l’1 contra 1 amb Edgar Badia (40′). Xisco i Sellarès, per part roig-i-negre, han estat els executors de les oportunitats més perilloses que ha desfet bé Wilfred.

La represa s’ha iniciat amb un nou avís de Sellarès (59′), abans que Coro ho provés des de la llarga distància (67′) i el capi Abel rematés amb el cap a les mans del porter en una acció força clara a pilota parada (79′). Un segon temps sense treva i amb jugades ofensives a les dues bandes, per bé que les defenses d’ambdós conjunts han estat molt ben organitzades. En el tram final ha entrat Sielva per Musa, avui d’interior esquerre, per buscar més control al centre del camp i els del Baix Camp també han sortit a cremar totes les naus. Els de casa buscaven i no trobaven, molta voluntat sense precisió, però el premi ha arribat a pocs minuts del 90 (85′). Jugada de Coro per la banda, habilita a Uri Santos que xuta des del vèrtex de l’àrea petita, el porter Edgar Badia refusa i la deixa morta i qui apareix? Carlos Martínez, el caçador de gols, per marcar la diana guanyadora i definitiva i de passada, celebrar la seva recent paternitat. Abans d’acabar ha tocat patir en dues accions prou importants de Masqué i Guedes, que han tingut l’empat als seus peus. Però avui era el dia de l’Olot, del regal de Reis anticipat per dedicar a les més de 1.500 persones que ens han donat suport. En números, els de Rodri es col·loquen amb 24 punts, encara en la 13a posició però més lluny del descens, i acrediten un 10 de 15 des de l’arribada del tècnic barceloní. I això no s’atura, diumenge que ve (12h) arriba el Cornellà a la Garrotxa en l’inici de la segona volta, el factor camp que ha de ser novament decisiu per mirar cap a horitzons més ambiciosos. El camí ja està marcat, les primeres pedres ja estan posades. No ens aturem!

Vuitè gol de Carlos, dedicat a en Máximo. En el moment oportú i en el lloc adequat, el davanter mataroní ha donat la victòria al seu equip amb una aparició letal a pocs minuts de finalitzar el matx. Una acció d’autèntic killer que el torna a postular com un dels màxims golejadors de la categoria. Un gol, per cert, amb dedicatòria especial arran del naixement del seu primer fill, Máximo, aquesta mateixa setmana.

Porteria ben tancada. La UEO ha tornat a evitar gols en contra a casa i a més contra un rival amb un potencial ofensiu important (Sellarès, Xisco, Edgar…). Gran tasca de Wilfred i de tot l’entramat defensiu, que ha propiciat el tercer partit dels últims quatre sense encaixar sota els pals olotins, una solidesa que dóna molts punts i que és determinant i necessària en aquesta categoria.

FITXA TÈCNICA

UE Olot: Wilfred, Argi, Canelada, Germán, Rojas, Abel (c), Carlos (Èric, 87′), Héctor, Uri, Musa (Sielva, 62′) i Coro.

CF Reus Deportiu: Edgar, Cassama (Jorge, 87′), Marín, Olmo, Moyano, Jaume (c), Vitor (Guedes, 83′), Folch, Sellarès, Xisco i Edgar Hernández (Masqué, 71′).

Gols: 1-0, Carlos Martínez (85′)

Àrbitre: Sergio Escriche Guzmán. Ha amonestat Uri Santos, Musa, Argi i Héctor (Olot) i Édgar Hernández i Masqué (Reus)

Incidències: Jornada 19 del campionat de lliga del Grup 3 de Segona B amb 1.504 espectadors a les graderies de l’Estadi Municipal. Abans de començar s’ha guardat un minut de silenci en memòria del pare de Wilfred. Els membres d’Integra, entitat sense ànim de lucre que ofereix recursos a les persones amb discapacitat intel·lectual, han vengut calendaris solidaris en col·laboració amb 12 entitats garrotxines com la UEO.

Foto: Carlos Martínez, eufòric, després d’anotar el gol de la victòria. // Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply