Remuntada de les que fan AFICIÓ (Espanyol B 2-3 UE OLOT)

Contra tot pronòstic, la Unió Esportiva Olot doblega l’Espanyol B en una reacció fulgurant a la represa després d’anar perdent 2-0 al descans. Dues dianes de Carlos Martínez i un golàs de David López disparen l’eufòria entre la nombrosa afició olotina desplaçada a Sant Adrià. Tarda màgica que situa l’equip amb 28 punts, fent un salt important respecte el descens. 

Molt reforçats. L’Olot ha aconseguit aquesta tarda un triomf molt meritori en un dels camps més complicats de la categoria. L’Espanyol B es presentava com un adversari temible i així ho ha demostrat de bon principi, controlant la situació i assetjant als garrotxins. Mica en mica, els de Rodri han anat agafant confiança per produir accions ofensives remarcables, com un xut centrat de Coro o una rosca amb la dreta de Musa, molt actiu en el primer acte. Tot i això, ha estat el filial perico qui s’ha avançat mitjançant Adrià Carmona (18′), molt atent al refús de Wilfred després d’un cop de cap de Jairo. El gol no ha variat els plans dels olotins, que han augmentat el seu domini i la sensació de perill, però s’han trobat amb una altra plantofada; una canonada des de la frontal de Marc Roca que passa enmig d’un bosc de cames i despista Wilfred, que no pot evitar el segon (40′). El panorama es posava encara més difícil però encara quedaven uns 45 minuts molt llargs. I tant que es farien llargs.

I és que a la represa la UEO ha sortit amb la mentalitat de capgirar el resultat però també amb la prudència de controlar les envestides locals. A servei de cantonada, Carlos Martínez ha retallat distàncies posant el peu molt oportú després d’una assistència de Coro (47′). L’equip hi creia, i l’afició olotina també, incansable durant tot el matx, animant sense parar. El killer Martínez ha aparegut de nou per enviar una volea espectacular al travesser, el que seria el preludi del 2-2. Ha arribat en una acció individual fantàstica de Sielva, gran partit del de Sant Roc, que ha cedit la pilota a Carlos en posició franca i aquest no ha perdonat (76′). Últim quart d’hora i tot per decidir, amb els blanc-i-blaus llançats a l’atac i l’Olot intentant digerir el nou escenari. Pirulo i Luque han posat la por al cos en dues arribades prou clares, però s’havia de culminar la gesta, la intensitat i la convicció així ho auguraven. David López, que havia entrat feia pocs minuts per Musa, ha signat una jugada de traca i mocador; s’ha desfet de tota la defensa, amb un túnel ha superat l’últim home i amb sang freda ha superat Koke fent esclatar la bogeria a la grada visitant (87′). La remuntada ja era un fet, calia defensar-se amb ungles i dents en la recta final per frenar els impulsos pericos. Una victòria èpica, reconfortant i psicològica, que enlaira l’Olot als 28 punts, una mica més lluny de la zona delicada de la classificació. Una tarda per recordar a Sant Adrià i una afició, la nostra, per felicitar. Això també és seu, s’ho mereixen.

Doblet de Carlos, ja en són 10. Amb l’absència d’Uri Santos per lesió, Carlos Martínez ha agafat la responsabilitat de cara a porteria i ha anotat dos gols més. El primer, d’autèntic caçagols dins l’àrea petita i el segon, de davanter amb olfacte aprofitant una magnífica passada de Sielva. El killer ja s’enfila als 10 gols quan tot just comencem la segona volta del campionat.

La Grada, espectacular. Uns 180 aficionats, entre busos i cotxes particulars, han viatjat fins a Sant Adrià per acompanyar l’equip i s’han endut una alegria immensa. Han animat des de l’escalfament, han recordat Dani Jarque amb els aplaudiments al minut 21, han ajudat als jugadors quan perdien 2-0 i finalment han cantat els gols i han fet botar la Ciutat Esportiva. Una afició de deu que es mereix tot el nostre reconeixement.

FITXA TÈCNICA

Espanyol B: Koke, Rober, Raillo, Rubén Duarte, Àngel, Marc Roca, Luque, Joan Jordan (Pirulo. 68′), Jairo (Marc Fernández, 60′), Mamadou i Carmona.

Unió Esportiva Olot: Wilfred, Canal, Canelada, Germán, Rojas, Abel (c), Carlos Martínez, Héctor, Óscar Sielva, Musa (David López, 74′) i Coro (Enric, 91′).

Gols: 1-0, Carmona (18′), 2-0, Marc Roca (40′), 2-1, Carlos (47′), 2-2, Carlos (76′), 2-3, David López (87′).

Àrbitre: Francisco José Melian Socorro. Ha amonestat Marc Roca i Joan Jordan de l’Espanyol B i Canelada i Musa de l’Olot.

Incidències: Jornada 21 del campionat de lliga del Grup 3 de Segona B amb uns 600 d’espectadors a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. La representació olotina ha estat d’uns 180 aficionats vinguts directaments des de la Garrotxa amb autocars i cotxes particulars.

Foto: l’onze titular que ha presentat l’Olot aquesta tarda. // Cristian Garcia

Leave a Reply