Per fregar-se els ulls (UE OLOT 2-1 Eldense)

Nova victòria de l’Olot que resisteix a l’expulsió rigorosa de Calavera i s’emporta uns tres punts vitals per mantenir el ritme del grup capdavanter. Un gol d’oportunisme d’Uri Santos i un llançament magistral de falta de Musa han dinamitat les esperances de l’Eldense, que s’ha despertat massa tard per puntuar. Sisè partit sense perdre que ens deixa a només tres punts de la promoció d’ascens.

S’havia de guanyar, fos com fos, i els jugadors de Rodri han sortit a per totes des del primer minut. Segurament ha estat una de les millors primeres parts de la UEO: domini, ritme, intensitat i un gran ventall d’arguments ofensius. Hem arribat a pilota parada, dues faltes d’Héctor i Coro, en combinació, amb un xut al pal de Carlos, o en incursions per les bandes, a través de Calavera i Sielva. Mentrestant, l’Eldense, rocós i expeditiu en defensa, mirava de sortir al contraatac i de treure profit d’alguna centrada a l’àrea però el perill ha estat mínim. La cirereta del primer acte l’ha protagonitzat Uri Santos, murri i oportú, posant la bota a una parada d’Alberto després d’un bon cacau de Coro (42′). Un gol just i psicològic a la vegada.

La segona part, però, no seria precisament un camí de roses. I és que després d’un inici igualat i amb intercanvi de cops, l’Olot s’ha quedat amb deu homes per l’expulsió surrealista de Jordi Calavera, que ha vist la segona groga per perdre temps en el moment de servir un fora de banda. L’escenari ha canviat com un mitjó i els de Toni Aparicio s’han bolcat a l’atac. De fet, han obligat a intervenir Wilfred en diverses ocasions i també han enviat un xut al pal. Però quan pitjor ho estaven passant els olotins, ha arribat l’aparició divina de Musa; acabat d’entrar al camp per Carlos, ha agafat la responsabilitat i ha tret les teranyines de l’escaire d’Alberto amb una falta perfecta des de la frontal (70′). Un marge de seguretat per afrontar la recta final amb més tranquil·litat, essent conscients de la inferioritat numèrica. Els de la Garrotxa, ajudats per una afició més activa que mai, han fet un esforç majúscul i han aguantat el tipus, deixant morir el partit, i fins i tot han pogut fer el tercer amb una gardela de Trujillo, que s’estrenava a l’Estadi. Perona, en temps afegit, hi ha posat emoció (92′) però el triomf s’ha quedat a casa, fet que últimament ja ve sent habitual. Un Olot que ja és novè amb 35 punts, fa un pas de gegant cap a la salvació i es troba a només tres punts de la promoció d’ascens, que marca l’Hércules amb 38. I dissabte que ve, a partir de les 6 de la tarda, prova de foc al camp de l’Huracán de València, el tercer classificat. Es clar que amb aquests jugadors (i aquesta afició)… tot és possible!

Calavera, Héctor i Uri Santos, baixes per València. L’expulsió, més que rigorosa, de Jordi Calavera el privarà de disputar el proper partit a terres valencianes. Un duel que també es perdran Héctor Simón i Uri Santos, que han vist la cinquena targeta groga i hauran de complir cicle de sanció.

Uri torna… i gol. Després d’unes setmanes fora de combat per una lesió al turmell, el menut davanter olotí ha tingut el retorn somiat. Ben atent al refús del porter, Santos ha obert la llauna i s’ha buidat en la pressió per evitar un joc més còmode dels alacantins.

Vestidors nous i sortida pel túnel. Ha estat un dia històric perquè, 34 anys després (des del 1981), els jugadors han tornat a sortir al terreny de joc a través del túnel que hi ha a sota la tribuna. A més, avui els dos equips i els àrbitres han estrenat de forma oficial els nous vestidors, unes instal·lacions modernes i perfectament adaptades als nous temps.

 

FITXA TÈCNICA

UE Olot: Wilfred, Calavera, Canelada, Germán, Rojas, Abel (c), Carlos Martínez (Musa, 65′), Héctor, Uri (Trujillo, 85′), Óscar Sielva i Coro (Canal, 82′).

CD Eldense: Alberto, Juanjo (George, 85′), Pagán, Aridane (c), Pepe Mora, Josete (Jose Antonio,67′), Chupe, Jose Sánchez (Bardanca, 85), Guardiola, Cañadas i Perona.

Gols: 1-0, Uri Santos (42′), 2-0, Musa (70′), 2-1, Perona (92′)

Àrbitre: Juan Luis Pulido Santana. Ha amonestat Héctor, Uri i ha expulsat Calavera per dues grogues (Olot). A l’Eldense, ha amonestat Pagán, Aridane, Josete, Jose Sánchez, Perona i Bardanca.

Incidències: partit corresponent a la 24a jornada del campionat de lliga del Grup 3 de Segona B amb la presència de 1.257 espectadors a les grades de l’Estadi Municipal d’Olot. Els jugadors han estrenat de forma oficial els nous vestidors i han sortit al camp pel túnel de sota la tribuna.

 

Foto: celebració col·lectiva després del primer gol d’Uri Santos. // Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply