Què s’ha de fer més per guanyar? (UE OLOT 0-0 Mestalla)

Allau d’accions ofensives sense culminar de l’Olot, que atropella el Mestalla en moltes fases del partit però s’ha de resignar amb una recompensa mínima. Carlos i Coro topen amb els pals a la primera part i a la represa es manté el setge atacant amb una afició entregada. Un punt més, ara ja en són 44, que encara no és sinònim de salvació i ens obliga a anar a treure petroli del camp de l’Alcoià.

El súmmum de la mala sort. La Unió Esportiva Olot està de pega de cara a porteria, l’actitud i l’entrega dels jugadors està fora de dubte i el ventall d’ocasions fan pensar en fenomens paranormals o maleficis que eviten la finalització amb èxit de les jugades. Avui, en un partit passat per aigua per la forta pluja que ha caigut a la Garrotxa, els olotins han arrencat de forma elèctrica i decidida cap a la victòria. La connexió Carlos-Coro ha començat a donar els seus fruits amb un xut del killer al pal quan tot l’Estadi ja cantava el gol. A l’altra banda, la pilota aturada era l’únic argument del Mestalla, que amb Ayala i sobretot Zahibo, amb una bona rematada de cap al primer pal, han posat l’ai al cor a la graderia. La lesió de l’àrbitre assistent, que després ja s’ha recuperat, ha tallat el ritme a la mitja hora de partit. Però l’Olot tenia les intencions molt clares i Carlos ha tornat a aparèixer per vorejar el gol en dues arribades. Abans del descans, Corominas ha fet tremolar al travesser després d’una paret exquisita amb el davanter mataroní.

La segona meitat ha començat amb un ensurt dels valencians, que mitjançant un cacau de Salva Ruiz s’han apropat perillosament. Els de la Garrotxa, però, han tornat a agafar el comandament del matx a base de lluita, sacrifici i jugades de qualitat tot i que l’estat de la gespa no era l’ideal. Rojas ha vist com l’àrbitre li anava un gol per posició antireglamentària i a l’altra porteria, Nando ha fet lluir Wilfred, que ha enviat el tir a córner. Rodri ha mogut la banqueta donant entrada a Uri Santos, Sielva i més tard a David López, per aportar més dinamisme en la faceta atacant. Els últims vint minuts han estat un monòleg ofensiu de l’Olot, que no ha pogut aprofitar cap de les destacades ocasions que ha disposat. Primer Uri amb el cap, després Carlos, amb una vaselina llunyana amb el porter ja venut que s’ha escapat per mil·límetres, un altre cop Carlos amb un xut escorat i finalment Rojas, que s’ha trobat una bola morta i ha estat a punt d’enviar-la a la xarxa. Abans d’acabar, Héctor ha tingut l’última des de la frontal i també els de Curro Torres, gràcies a un xut molt col·locat de Nacho Gil. Però hauria estat massa injust per la superioritat local, almenys ens hem emportat un botí, poc llaminer però sempre positiu, que ens fa ser optimistes de cara a l’esprint final de competició. Ara ens trobem amb 44 punts, els mateixos que el Mestalla, i cinc per sobre de la promoció i també del descens directe. Per tant, haurem d’anar a El Collao (diumenge, 11:30) amb la missió de treure uns tres punts que aquest cop sí ja serien definitius. Amb aquesta predisposició i sobretot, amb l’empenta imprescindible de l’afició, els gols reapareixeran i la permanència es convertirà en una realitat. Perquè al final, el futbol t’acaba tornant tot el que li dones.

FITXA TÈCNICA

UE Olot: Wilfred, Calavera, Musa, Germán, Rojas, Abel (c), Carlos, Héctor, Robert (Sielva, 64′), Sana (Uri, 64) i Coro (David López, 80′)

Mestalla: Jaume, Leuko, Salva Ruiz, Alberto, Ayala (c), Zahibo, Nando, Tropi, Iban (Ramírez, 65′), Cano (Navarro,54′) i Nacho Gil (Nacho Vidal, 79′)

Àrbitre: Sergio Usón Rosel. Ha amonestat Alberto i Zahibo (Mestalla).

Incidències: partit corresponent a la 34a Jornada del campionat de lliga del Grup 3 de Segona B amb la presència de 927 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans de començar s’ha guardat un minut de silenci en memòria de l’ex-jugador Albert Pla. També s’ha fet un reconeixement a l’aficionat Pere Ribes, un nen cec i gran seguidor de l’Olot. A la llotja, també hem comptat amb la presència de Xavi Porras, atleta paralímpic i soci del club. 

Foto: Carlos, finalitzant sense èxit un xut des dins l’àrea. // Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply