Un punt i final (UE OLOT 1-1 Villarreal B)

La Unió Esportiva Olot estaca la salvació després d’empatar contra el filial del Villarreal. Els groguets han desplegat un gran futbol i s’han avançat mitjançant Cubillas, però la rauxa d’Uri Santos ha conduït els de Rodri cap a l’empat en una segona part més treballada. Una tarda farcida d’activitats i reconeixements a l’Estadi, que s’ha tornat a omplir per acomiadar un equip que continuarà donant guerra a Segona B. 

Calia sumar un punt però en volíem tres punts, com sempre, per dedicar una última victòria a un públic sempre fidel a la cita. Al davant, però, ens hem topat amb un senyor equip, el Villarreal B, que ha proposat un joc molt atractiu i ha tingut el control, especialment en el primer temps. Wilfred ha hagut d’intervenir en un xut de Leo Suárez, un hàbil i jove atacant que ha mostrat les seves qualitats. L’Olot, amb ganes d’agradar i trencar el gel, arribava fins a tres quarts de camp però després li faltava decisió per escollir la millor opció. Suárez ha etzibat un cacau al travesser just després que l’àrbitre anul·lés un gol a Sana, que havia arribat molt bé des de segona línia. El col·legiat també ha obviat dos possibles penals per mans a l’àrea visitant i el partit se n’ha anat al descans amb el marcador inicial.

L’inici de la represa ha estat frenètic, d’aquells que tan agrada als aficionats però tan poc als entrenadors. Cubillas, la referència castellonenca, ha avançat el Villarreal amb un cop de cap inapel·lable (50′). Un guió de partit inesperat, que ha empès als nostres futbolistes a reaccionar. I qui millor per exemplificar aquest caràcter que Uri Santos, incansable, un corcó constant per les defenses i que avui ha tornat a veure porteria. El menut punta olotí ha resolt amb èxit una acció dins l’àrea per creuar davant Bañuz i situar la igualada (56′). Tot seguit ha arribat un ball de canvis als dos equips, han entrat David López i Trujillo per regenerar l’aspecte ofensiu de la UEO. Ha tornat a agafar la pilota el conjunt groguet, més discret en la segona part, però ha estat l’Olot qui ha pogut endur-se el triomf amb una rematada ajustada de Carlos a centrada de David López. A l’altra banda, Wilfred no ha hagut de participar més i els dos equips han igualat les forces, un resultat que ja servia a un Olot completament salvat amb 48 punts. Ha costat, s’ha fet pregar però finalment hem complert l’objectiu en un curs dur i difícil i diumenge que ve, a les 17h, acabarem el campionat al camp del Reus amb la missió de competir, de ser un rival digne i de buscar un triomf per superar la cinquantena de punts. Avui és dia per felicitar a jugadors i cos tècnic, avui és dia per celebrar que la ciutat d’Olot veurà futbol de Segona B una temporada més, la tercera consecutiva, fita que no és gens fàcil. I QUE DURI!!

Falcons ensinistrats i passadís al Cadet B. Una tarda amb activitats prèvies al partit com l’espectacle amb falcons ensinistrats que ens ha organitzat la Coordinadora d’entitats de discapacitats de la Garrotxa, els membres de la qual també han fet el servei d’honor  i s’han pogut fer fotos amb els jugadors i saludar-los al final del matx. També ha estat un dia especial pels joves del Cadet B, entrenats per Joan Luque i Pau Clavaguera, que s’han proclamat campions de lliga i han estat ovacionats a l’Estadi i els futbolistes dels dos equips els han fet el passadís.

FITXA TÈCNICA

UE Olot: Wilfred, Calavera, Canelada (Óscar Sielva, 45′), Germán, Rojas (c), Sana, Carlos, Héctor, Uri (David López, 60′), Musa i Coro (Trujillo, 77′).

Villarreal B: Bañuz, Blázquez (Carlos Julio, 62′), Fran Garcia, Tano, Javi Ramírez, Palau, Pablo Garcia (Manu Viana, 73′), Aleix (Cristian, 81′), Cubillas (c), Marc Mateu i Leo Suárez. 

Gols: 0-1, Cubillas (50′), 1-1 Uri Santos (56′)

Àrbitre: Cristian Adrian Lixandru. Ha amonestat Uri (Olot) i Palau (Villareal B)

Incidències: partit corresponent a la 37a jornada del campionat de lliga del Grup 3 de Segona B amb la presència de 1.746 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans del partit s’ha realitzat una exhibició amb falcons i s’ha fet un reconeixement al Cadet B, al qual els jugadors dels dos equips els han fet el passadís, així com membres de la Coordinadora d’entitats de discapacitats de la Garrotxa, que també han fet el servei d’honor. Ha estat l’Arnau Rodríguez, el més petit de la colla, qui ha tingut aquest privilegi.

Foto: Uri i Coro, celebrant el gol de l’olotí. // Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply