Per la dignitat de l’escut

Última jornada de lliga (diumenge, 17h) per una Unió Esportiva Olot ja salvada però amb ganes d’acabar amb bon peu la temporada i ser just amb la competició. Visita el camp d’un Reus Deportiu que es juga l’accés al play-off i que necessita guanyar i esperar una ensopegada dels seus rivals directes. El tècnic Rodri ha confirmat la titularitat de Gianni Cassaro sota els pals i assegura que presentaran un equip al màxim competitiu possible.

Final del trajecte. El curs 2014-15 arriba al seu desenllaç amb una tranquil·litat absoluta a l’Olot després de lligar la salvació en la jornada anterior contra el Villarreal. Alguns pensaran que només ens juguem intangibles com l’honor o el prestigi al camp del Reus, però el cert és que hi ha molts altres al·licients per obtenir una victòria. Primer de tot, a nivell numèric, per intentar arribar a la xifra dels 50 punts i quedar el més amunt possible a la classificació, un aspecte gens menor. Un altre, per corroborar els bons registres a domicili que hem mostrat al llarg de la campanya, amb triomfs sonats a Lleida, Badalona o Sant Adrià. I també, com una oportunitat de reivindicació per aquells jugadors que no han pogut gaudir de molts minuts i que voldran demostrar les seves qualitats. És el cas, per exemple, del jove porter Gianni Cassaro, recentment renovat, que s’estrenarà en partit oficial a l’Estadi Municipal de Reus. Al davant, un conjunt roig-i-negre que afronta una autèntica final si vol allargar la temporada unes setmanes més. Després de caure a Lleida, els de Natxo González es troben a les portes de la promoció i hauran de fer els deures i pregar perquè Huracán, Hércules o Lleida no treguin els tres punts dels seus compromisos. Una tarda amb jornada unificada (diumenge a les 5 de la tarda), una tarda de “transistors” (o ara amb les noves tecnologies, tarda de Twitter) per desvetllar els equips que realitzaran el play-off i els que malauradament baixaran de categoria. El Reus-Olot, per cert, serà ofert en directe per Esport3 en transmissió simultània amb l’altre duel català determinant, el Cornellà-Lleida. Un final d’infart per molts equips en el qual la UEO pot convertir-se’n en el jutge. I és que nosaltres volem un triomf per dedicar a l’afició i per acabar de rematar el curs amb bones sensacions.

La prèvia de Rodri: “Arribem més distesos després d’obtenir la salvació, amb ganes de gaudir i sumar més de 50 punts, que també seria important a nivell de la classificació. Hi ha jugadors que han entrenat molt bé durant l’any i que podrien disposar de minuts, però està clar que no donarem premis a ningú, serem competitius per intentar guanyar. Hi ha molta gent pendent de nosaltres, gent que ens ajuda, i per això hem d’intentar donar-los-hi satisfaccions cada diumenge. Estem contents i feliços, amb la petita frustració que si haguéssim afinat una mica més la punteria haguéssim estat en posicions molt més altes”.

Convocatòria: per confirmar

Baixes: Abel Solé (lesió)

Foto: Carlos Martínez, autor de l’únic gol en el duel de la primera volta (1-0) // Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply