Un desgast productiu (UE Figueres 0-1 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot s’emporta el derbi a Vilatenim gràcies a un gol matiner d’Uri Santos. Partit equilibrat i intens davant un Figueres voluntariós que va exigir de valent als homes de Rodri. Jose Martínez i Èric Reverter es van estrenar amb la samarreta vermella. 

Els olotins van superar amb nota un repte molt complicat a la capital de l’Alt Empordà davant un dels grans aspirants de 3a Divisió. L’inici del matx va ser frenètic amb moviments a les dues porteries. Va estar més encertat l’Olot, que va marcar la única diana del partit en una acció afortunada d’Uri Santos; Sergio Ortiz fa una passada en profunditat per Luismi, que s’interna a l’àrea i etziba un cacau al travesser que rebota al cap del davanter olotí i s’endinsa a la xarxa (4′). És el quart gol d’Uri en aquesta pretemporada, sens dubte el jugador més en forma de l’equip. El Figueres, que es presentava davant la seva afició, no va donar el braç a tòrcer i just després va replicar amb una canonada de Roger Vidal al pal i una altra rematada de Revert, també a la fusta. Després de la bogeria inicial, el partit es va calmar i va entrar en una fase més tàctica on els dos equips volien tenir la pilota.

El ball de canvis i el desgast del primer temps van fer baixar la intensitat a la represa. Els d’Edu Vílchez, però, van presentar batallar i van buscar la manera de fer mal a la defensa garrotxina, ahir liderada per Jose Martínez que es va estrenar amb l’Olot juntament amb Èric Reverter. Precisament, el de Sabadell va tenir l’oportunitat més clara de la segona meitat però no va connectar bé una centrada de Gato al segon pal. També estaven de pega els figuerencs, que van tornar a enviar un xut al travesser, en aquest cas va ser el jove Roger Brugué. Sergio Ortiz va treure a passejar el seu tir des de la distància i Àlex Campos, substitut de Conesa a la segona part, va haver-se de lluir en una gardela potent de Torque. Els de Rodri van saber aguantar el resultat i es van assegurar la segona victòria de l’estiu amb un Uri Santos en estat de gràcia de cara a porteria. Després d’una setmana d’stage amb molta càrrega física, l’equip va oferir un bon to i va traduir sobre el camp tot el que es treballa als entrenaments com la sortida de pilota o la pressió en camp contrari. Dissabte que ve, un nou test amb la Copa Catalunya al camp del Manlleu (20:30) per mantenir el ritme competitiu i anar corroborant les bones sensacions que transmet el bloc.

FITXA TÈCNICA:

UE Figueres: Aleix Prunés, Quimo, Masó, Chicho, Cunill, Ferran Grau, Pedro, Roger Vidal, Revert, Bonaventura i Ritxi. També van jugar Gallego (p), Sergi Romero, Roger Brugué, Torque, Pep Chavarria, Alexis, Costa, Adrià Casanova, Venzal i Fageda.

UE Olot: August, Blázquez, Vallho, Jose, Luismi, Sana, Gato, Èric Vilanova, Uri Santos, Sergio Ortiz i Marcel. També van jugar Àlex Campos (c), Èric Reverter, Prior, Xerry, Kike, Allal i Pau Valle. 

Àrbitre: David Garcia Rosel. Va amonestar Uri Santos (Olot)

Incidències: partit amistós celebrat a Vilatenim amb la presència d’uns 450 espectadors. Abans es va fer la presentació oficial de la plantilla del primer equip del Figueres. 

Foto: els jugadors celebrant el solitari gol d’Uri. // David Planella

Leave a Reply