Un punt de partida (UE OLOT 1-1 Lleida Esportiu)

La Unió Esportiva Olot esgarrapa el primer punt de la lliga davant un dur i rocós competidor, el Lleida Esportiu. Ens hem avançat amb un gol d’Uri Santos a boca de canó però els visitants han igualat el matx aprofitant una pena màxima. Els de Rodri, dominadors i amb millors oportunitats, surten reforçats i encaren amb més confiança el proper desplaçament a Reus. 

La tarda de Festa Major a la ciutat d’Olot no ha pogut ser complerta del tot. L’Olot ha obtingut un empat treballat contra un dels equips que de ben segur estarà a la part alta de la classificació. Ha estat un duel jugat de tu a tu, amb molta pilota dividida i poques arribades clares a les dues àrees. La primera part ha estat més controlada pels olotins, que s’han acostat per les bandes mitjançant Gato i també amb bones aparicions de Luismi Quezada. Albístegui, de forma tímida, ha tingut l’única dels lleidatans en aquest primer acte. Fregant la mitja hora, ens hem avançat en el marcador després d’una passada picada de Sergio Ortiz per Sana, que l’ha matat amb el pit per Uri Santos que dins l’àrea petita ha afusellat el porter Crespo (29′). El gol ha suposat una injecció de moral enorme per als garrotxins, que han insistit amb un contraatac liderat per Gato. La mala fortuna, però, ens ha tornat a acompanyar amb un penal de Rojas comès sobre Colinas, que es quedava sol davant Wilfred. Suárez no ha fallat des dels onze metres per col·locar la igualada a pocs minuts del descans (39′). Ens hem mirat de refer amb dues opcions prou clares; una canonada d’Uri Santos desviada per un defensa i un tir des de la distància d’Ortiz després de realitzar una espectacular ruleta.

A la represa ha baixat el ritme i el matx ha entrat en una fase més travada, de migcampisme i sense un amo clar del joc. Els dos equips han fet moure la banqueta buscant un revulsiu per desnivellar el resultat. Rodri ha apostat per Ismael, ràpid i dinàmic, que desgraciadament ha estat expulsat per dues targetes grogues força rigoroses. Una vaselina d’Onwu ha estat l’aproximació més clara del Lleida Esportiu, que ha ofert ben poc bagatge ofensiu en la seva visita a l’Estadi Municipal, acusant potser el desgast de la Copa del Rei. En la recta final l’Olot ha intentat avançar línies i buscar la diana guanyadora, però els d’Idiákez s’han mantingut ferms en defensa per assegurar el punt. Un empat que enceta el comptador de la UEO, encara que la recompensa d’aquests tres primers partits no sigui la desitjada tant per joc com per ocasions. Cal seguir en aquesta línia i preparar el proper compromís a Reus (diumenge, 17h) amb  més motivació i convicció després de sumar per primera vegada. No afluixem, Olot!! És el camí a seguir!

FITXA TÈCNICA

UE Olot: Wilfred, Jose, Luismi, Prior, Rojas, Abel (c), Gato, Héctor, Sana (Djak, 87′), Sergio (Ismael, 65) i Uri. 

Lleida Esportiu: Crespo, Rubio, Fuster, Pau Bosch, Ekhi, Toño, Colinas, Albístegui, Suárez (Onwu, 68′), Rami (Mia 77′) i Doncel (Vega, 61′). 

Gols: 1-0, Uri Santos (29′), 1-1, Suárez de penal (39′)

Àrbitre: Óscar Herrero i Arenas. Ha amonestat Abel, Héctor, Uri (Olot) i Toño i Pau Bosch (Lleida). Ha expulsat Ismael (Olot) per dues targetes grogues. 

Incidències: partit corresponent a la 3a jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 1.214 espectadors a l’Estadi Municipal. Abans del partit hi ha hagut l’actuació de la banda de percussió gironina Bloc Quilombo. 

Foto: Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply