Fer-se grans lluny de casa

La Unió Esportiva Olot intentarà traslladar el moment dolç que viu com a local en el desplaçament al camp de la Pobla de Mafumet (diumenge, 12h). Rodri té dues baixes sensibles a davant; Uri Santos, sancionat, i Diego Sánchez, fora de combat quatre setmanes. Els tarragonins, recent ascendits, estan situats un punt per sobre i parlen el mateix llenguatge futbolístic que la UEO. 

Com aquell nen que amb 16 anys els seus pares l’envien a l’estranger per madurar, la UE Olot ha de superar el gran dèficit d’aquest primer tram de lliga; les sortides fora de casa. I és que el nostre equip només ha pogut treure tres empats a domicili, unes estadístiques que convé maquillar de forma urgent per seguir remuntant llocs a la classificació. El propòsit és clar; calcar les sensacions mostrades a l’Estadi Municipal, on en els últims tres partits s’ha convertit en un mur infranquejable en una barreja perfecta d’eficàcia, joc fluid i seguretat defensiva. Un camp, el de la Pobla, de gespa artificial i de petites dimensions, tot i que el conjunt local també intenta practicar un futbol de toc i combinació. El filial de Nàstic, que prepara Martín Posse, s’ha anat adaptant progressivament a la categoria després d’un inici discret i ara ja el trobem amb 15 punts, just per sobre de la UEO. El conjunt tarragoní, que tindrà l’important baixa d’Alberto Varo a la porteria, està en dinàmica molt positiva amb 3 victòries i 2 empats en els últims 5 partits i com nosaltres, pretén fer un salt a la taula per oblidar-se de les angoixes del descens. La nota negativa d’aquest duel directe són les absències atacants que té Antonio Rodríguez, ja que ni Uri Santos, per acumulació de targetes, ni Dieguito, amb un esquinç al turmell, estaran disponibles. Per tant, arriba l’hora dels Marcel, Reverter, Gato i companyia, sobradament preparats per exhibir el seu talent i demostrar l’amplitud de la plantilla olotina. Estem preparats, ara sí, per celebrar el primer triomf lluny de la Garrotxa, tres punts indispensables per corroborar el canvi de tendència. Objectiu Pobla, som-hi Olot!! Tres més!

La prèvia de Rodri

“Guanyar fora de casa sempre és difícil però volem arreglar els nostre registres. Estem treballant amb molta il·lusió  tota la setmana per endur-nos la primera victòria a domicili. La Pobla ha estat a punt de guanyar molts partits i és dels equips que millor futbol practica. Ho fa amb un joc combinatiu, idees clares i bona sortida de pilota. Mica en mica han anat agafant el to de la categoria. Crec que és veurà un duel interessant i bonic entre dos equips que volen jugar a futbol, tot i les dimensions reduïdes del seu camp. Tenim baixes importants però tinc la satisfacció i confiança que ara és el moment de futbolistes que han assimilat els conceptes i que han complert el període d’aprenentatge. Ho faran bé”. 

Precedents

Gràcies com sempre a la col·laboració de Pep Solés (Exjugadors UE Olot), ens submergim en l’hemeroteca per trobar només dos precedents del Pobla-Olot, i ben recents. Dues visites a Tercera Divisió (2011-12/2012-13) i amb resultats ben dispars (3-0 i 0-2). Aquest doncs serà el primer enfrontament a la divisió de bronze.

Convocatòria: per confirmar

Baixes: Uri (sancionat) i Diego (lesionat)

Foto: Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply