Tocats per una vareta màgica (OLOT 2-1 Espanyol)

Victòria agònica i èpica de la Unió Esportiva Olot,  que es desempallega de l’Espanyol B amb un gol de falta directa de Sergio Ortiz en temps de descompte i reafirma la mitjana anglesa. Uri Santos, ben matiner, havia obert la llauna però el filial blanc-i-blau ens ha collat de valent a la represa. Quart triomf seguit a casa d’un equip que ascendeix fins a la 13a posició amb 18 punts. El proper repte, guanyar al camp de l’Hospitalet.

La fe mou muntanyes. La sort que ens havia donat l’esquena en els compassos inicials del campionat sembla que ara ens somriu i ens està tornant tot el premi que ens mereixíem. El d’aquesta tarda ha estat un duel intens, jugat de tu a tu, amb pressió molt alta per part d’ambdós equips, que han ofert una proposta ofensiva poc habitual en aquesta categoria. La fortuna s’ha aliat amb la UEO ja des de bon principi, quan Uri Santos s’ha trobat la pilota dins la petita després d’una sèrie de xuts de Sana i Marcel rebutjats per Andrés (1′). Encara no s’havia complert el primer minut i el gol ha agafat per sorpresa als espectadors que tot just s’asseien a les seves localitats. Aquest primer acte ha estat marcat per l’equilibri i per poques arribades, tot i que l’Espanyol B no s’ha arronsat i ho ha provat amb un parell de xuts perillosos que han fet intervenir un Wilfred molt concentrat. L’Olot, que jugava sense Perea ni Rojas, amb molèsties, ha produït sensació de perill a través de les botes de Gato, que per la dreta ha estat a prop d’ampliar el marcador.

A la segona meitat, els de Lluís Planagumà han decidit a anar a per totes a buscar els tres punts i han avançat línies, dificultant la nostra sortida de pilota i provocant moltes pèrdues en zona de mitjos. El conjunt perico ha gaudit d’arribades més profundes fins que han recollit els fruits en l’acció aparentment menys clara; un xut llunyà de Marc Roca que s’ha esmunyit entre les mans de Wilfred i s’ha colat a la xarxa (79′). L’entrada de Sergio Ortiz, ubicat a la mitja punta, ha sacsejat el partit i els de Rodri han recuperat el control per intentar atacar amb més efectius. Amb Gato, els dos andalusos s’han associat per apurar els instants finals d’un xoc que no tenia un dominador clar. Empesos per una afició exemplar, l’equip s’ha crescut amb ganes de donar-nos una nova alegria com a local. I la sort, aquest cop sí, s’ha posat la samarreta vermella i ha ajudat a que Ortiz, amb un potent llançament de falta que ha desviat la barrera, desfermés el deliri a l’Estadi. Potser no hem estat brillants, ni tampoc efectius, però la vareta màgica, avui amb accent cordovès, ha dictat sentència. I com deia Planagumà, “els punts no es mereixen, sinó que s’aconsegueixen”. Victòria de fe i de persistència d’una UE Olot que s’enfila fins a la 13a posició amb 18 punts, encadenant 5 partits sense perdre i 4 victòries a casa. Un pas de gegant que ha de tenir continuïtat a domicili, primer a l’Hospitalet (diumenge, 12h) i després el Llosetense. Gràcies per tornar-hi a ser, tot i el fred!! La remuntada continua!

FITXA TÈCNICA

UE Olot: Wilfred, Jose, Luismi, Prior, Blazquez, Djak (Abel, 69′), Gato, Hector (c), Marcel (Reverter, 74′), Sana (Sergio Ortiz, 55′) i Uri.

Espanyol B: Andrés, Navarro, Lluís, Aaron, Galas, Borja, Robert, Marc Roca, Dalmau (Àlex Serrano, 85′), Rufo i Entrena (Marc Gual, 75′).

Gols: 1-0, Uri Santos (1′), 1-1, Marc Roca (79′), 2-1, Sergio Ortiz (89′)

Àrbitre: Miguel Bosch Domenech. Ha amonestat Lluís (Espanyol B)

Incidències: partit corresponent a la 15a jornada del campionat de lliga del grup 3 de Segona B amb la presència de 1.561 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans del partit hem tingut l’actuació de l’Agrupació Sardanista Olot i també hem guardat un minut de silencia en la memòria d’Esteve Guillaumes, un dels socis més fidels de la UEO que ens va deixar a l’erdat de 90 anys. 

Foto: Adan Príncep

Leave a Reply