Molt per molt poc (Espanyol B 1-1 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot competeix de manera fantàstica a la Ciutat Esportiva Dani Jarque però marxa amb un premi escàs tenint en compte les clares ocasions generades. Gato ha obert la llauna amb una urpada abans del descans però Marc Roca ha empatat amb un gol d’oportunisme. Bones sensacions i cap ben alt en una tarda històrica pel desplaçament massiu d’aficionats garrotxins a Sant Adrià. Ara, l’Estadi torna a tenir la paraula amb dos duels seguits.

Si l’empat del diumenge passat contra la Pobla ens va deixar un gust amarg, el d’avui ens reforça anímicament i ens transmet vibracions molt positives en quant a joc, entrega i oportunitats fabricades. En la primera part la possessió ha estat per l’Espanyol B, per bé que era un domini estèril ja que les fogonades a l’àrea venien per l’altre costat. Així Uri i Gato s’hi han atrevit amb una combinació quasi perfecta, com el mateix Bigas, que s’estrenava a l’onze ubicat com a extrem esquerre. Per part blanc-i-blava, l’arribada més destacada ha estat un cop de cap de Marc Gual que s’ha estavellat al pal. Era un duel obert i amb alternatives, aspectes que ens han beneficiat per trobar espais a l’esquena de la defensa. En una d’aquestes, Gato ha marxat de tothom i ha definit amb potència al pal llarg per obrir la llauna (43′). Gol psicològic del granadí just abans del descans que ens ha anat de meravella per nodrir-nos de confiança i alegrar la tarda als 180 seguidors olotins desplaçats a la Dani Jarque. Un goig i un orgull immens.

A la represa hem sortit amb la mateixa intensitat i concentració, però els de Lluís Planagumà també han posat una marxa més per tal d’aconseguir l’empat. Un parell de faltes laterals han posat l’ai al cor a la porteria d’August Conesa, que no ha pogut blocar bé una pilota i Marc Roca, molt oportú, ha posat el peu per situar la igualada (52′). No ens conformàvem amb un punt, encara insuficient per sortir de la zona calenta, així que ens hem abocat a l’àrea d’Andrés. I el cert és que ens hem quedat a pocs centímetres de la glòria, perquè tan Uri com Gato han disposat d’opcions claríssimes que els defenses locals han desviat en l’últim moment. Castillejo hi ha posat més llenya al foc amb Reverter, Marcel i Sergio Ortiz, que ha tret a passejar el seu bon xut des de llarga distància. Al final, repartiment de punts que es queda curt per la insistència dels nostres jugadors, que avui han desplegat un joc magnífic amb una actitud i implicació admirable. Un partit que mereixia l’ovació i la comunió amb la Grada UE Olot, que amb una mobilització sense precedents ens ha ajudat moltíssim i s’ha fet sentir de valent a Sant Adrià. Estem aprenent a patir i avui hem demostrat qui som, com som i quants som. I així, seguríssim que ens quedarem a Segona B. Ara, dos partits seguits a casa (Hospi i Llosetense), sis punts que són innegociables. Tot està per fer. Mirem endavant!! Punt i seguit!

FITXA TÈCNICA

RCD Espanyol B: Andrés, Soria, Franco Russo, Aaron, Lluís (c), Roca, Mickael (Entrena, 65), Àlex Serrano (Borja, 77′), Marc Gual, Rufo i Pibe (Robert, 83′)

UE Olot: August, Jose, Vallho, Luismi, Blázquez, Abel (c), Gato (Sergio, 86′), Sana, Bigas (Reverter, 55′), Musa i Uri (Marcel, 77′)

Gols: 0-1, Gato (43′), 1-1 Marc Roca (52′).

Àrbitre: Àngel Hernández Lorenzo. Ha amonestat Roca, Serrano, Pibe i ha expulsat a Lluís (Espanyol B) i ha amonestat a Vallho, Abel, Musa i Marcel (Olot)

Incidències: partit corresponent a la jornada 34 del campionat de lliga de Segona B amb la presència d’uns 500 espectadors a la C.E.Dani Jarque. Cal destacar els 180 aficionats que s’han desplaçat des de la Garrotxa amb l’autocar de la Grada UE Olot i amb cotxes particulars.

Foto: José Raúl González

Leave a Reply