Tornarem! (UE OLOT 1-2 Atlético Levante)

Tot i ser conscients de la dificultat del repte, la Unió Esportiva Olot ho ha donat tot però no ha pogut evitar el descens de categoria i s’acomiada amb una derrota injusta davant l’Atlético Levante UD. Els de Castillejo topen amb la fusta dues vegades, una mala fortuna que ens ha perseguit durant tota la temporada. L’afició ovaciona els jugadors i la directiva després de tres anys inoblidables i històrics a Segona B, divisió que esperem recuperar ben aviat. 

No ha pogut ser. L’última jornada de lliga ens havia de portar un seguit de resultats positius per aspirar a la promoció que finalment no s’han produït, començant pel marcador de l’Estadi Municipal. La primera meitat s’ha iniciat de forma frenètica, amb arribades constants a les dues bandes i aturades destacades dels dos porters. Wilfred n’ha tret un parell de Juan Delgado, mentre que a l’altra banda, la cara de Koke ha evitat el gol d’Uri Santos i més tard Marcel ha pentinat al pal un servei de cantonada. Els dos puntes ho han tornat a provar amb dos xuts més, el de l’olotí per sobre el travesser i el del cellerenc, fregant el pal amb cama esquerra. La UEO agafava el ritme i el domini del matx quan ha arribat la diana del filial granota, un resum de la temporada; rebots dins l’àrea, rematada al travesser de Delgado i Blázquez que s’introdueix la pilota en pròpia porteria (42′). El súmmum de la mala sort per arribar al descans amb un resultat advers.

Hem tornat dels vestidors amb la mentalitat d’anar a capgirar la tònica, només ens valia la victòria i a més els resultats de la resta de rivals directes tampoc ens afavorien massa. Castillejo hi ha posat més pólvora amb les entrades de Diego i Reverter, i el murcià ha respost amb un cop de cap al pal. Un altre cop la fusta, que ens ha privat d’entrar de ple dins el partit. Poc després, l’Atlético Levante ha marcat el segon en un ràpid contraatac ben executat per Traver (61′). Ara sí que necessitàvem una proesa, una gesta per mantenir-nos a la categoria. Ens hem llançat amb tot a l’atac; amb cor, ràbia i amb l’orgull ferit. I hem trobat el premi, potser massa tard, amb una gran rematada de Diego que ha fet impossible l’estirada de Koke (81′). Un tir creuat de Gato ha estat l’última senyal de vida d’un Olot que ha mort matant, de peu, amb les botes posades i ben secundat per una afició que ha agafat el toro per les banyes i ha tingut un actitud extraordinària. Abans, durant i també després, aplaudint als jugadors i a la junta directiva tot i la trista notícia. La vida continua, som a Tercera però seguirem fidels amb el nostre compromís i amb els valors que ens caracteritzen com esforç, passió i humilitat. Perquè l’Olot mai no es dóna per vençut, estigui en la categoria que estigui. Som un club de lluita constant, de patiment i de creixement en situacions difícils. És per això que l’any que ve hi tornarem, esperem que amb l’ajuda de tots vosaltres, per intentar tornar a despertar la il·lusió dels volcans. És un pal enorme, però això només és un punt i seguit, i aquesta història no s’acaba aquí. SOM I SEREM UNIÓ ESPORTIVA OLOT!!

FITXA TÈCNICA

UE Olot: Wilfred, Jose, Vallho, Blázquez (Bigas, 73′), Musa, Abel (c), Gato, Héctor, Marcel (Diego, 53′), Sana (Reverter, 53′) i Uri.

Atlético Levante: Koke, Ferrone, Jilmar, Dani Calvo, Jair, Ribelles, Traver (c), Valiente (Zubiri, 86′), Delgado (Pepelu, 58′), Nanclares i Manu Viana (Nuñez, 89′).

Gols: 0-1, Blázquez pp (42′), 0-2, Traver (61′), 1-2, Diego (81′).

Àrbitre: Cristian Adrian Lixandru. Ha amonestat Abel, Musa i Bigas (Olot) i  Dani Calvo i Jilmar (ATL).

Incidències: partit corresponent a la jornada 38 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 1.510 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans de començar s’ha fet un homenatge a les patinadores del CPA Olot, flamants campiones d’Europa de Grups de Xou a Porto amb l’entrega d’una samarreta de l’Olot amb el text “Portugal 2016″ al president del CPA Olot, Josep Sagués. Els membres de la Grada UE Olot també han sortit amb una pancarta en suport del club amb el següent missatge”Passi el que passi, moltes gràcies!”.

Foto: Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply