La creu de la moneda (UE Figueres 2-2 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot sucumbeix a Vilatenim en la loteria dels penals i no es pot classificar per a la següent ronda de la Copa Catalunya. Marc Mas, amb dues dianes de depredador, havia encarat molt bé el partit però el Figueres ha tret el caràcter a la represa per igualar el matx. Derbi gironí vibrant amb una bona imatge dels de Calderé, que continuen cremant etapes en la preparació. 

El partit no ha decebut a les expectatives i ha tingut tots els ingredients que ha d’oferir un duel d’aquesta magnitud; gols, nervis, tensió, ambient, igualtat i finalment una tanda de penals per decidir el guanyador. En una primera part de poques arribades a les dues bandes, els de Ramon Calderé han trobat una efectivitat gairebé inaudita en dues accions de Marc Mas. El punta de Sils ha tornat a mostrar el seu idil·li amb el gol en dos minuts elèctrics; primer caçant una centrada mil·limètrica de Kike Sánchez (29′) i després beneficiant-se d’un refús de Gallego d’un xut seu després d’una bona passada d’Èric Vilanova (31′). Per part dels de Chicho, el perill ha concorregut a les botes de Moha, apareixent per tot el front d’atac, i també de Revert, un gat vell del futbol gironí, que ha finalitzat a plaer una acció de Pedro del Campo per retallar distàncies abans del descans (44′). Un gol que ha tacat el bon plantejament defensiu dels garrotxins que, no obstant, han anat als vestidors manant per 1-2 i amb estones de control i bon joc.

Com era d’esperar, la diana in-extremis ha donat ales als figuerencs, que han tornat del descans amb la missió de neutralitzar el matx. Els de Vilatenim han tret l’orgull i el caràcter per seguir vius a la Copa Catalunya davant un Olot que intentava administrar el seu avantatge. Èric Vilanova ha pogut fer el tercer, ben habilitat per Mas amb l’esperó. Calderé ha fet moure la banqueta buscant més consistència al mig i frescor al davant, però han estat els locals qui han trobat el premi de l’empat. Recta final, servei de cantonada i Cunill que remata amb col·locació al primer pal (84′). El derbi prenia una nova dimensió i els nostres jugadors no estaven disposats a perdre la batalla tot i l’eufòria de la graderia després del 2-2.  Un parell de fogonades d’Uri Santos i sobretot un contraatac de Mas, que Quimo ha salvat a l’heroica, podien haver canviat el signe del partit. L’enfrontament ha desembocat a la tanda de penals, on els de Vilatenim han estat més fins, tant xutant (tot encerts) com parant, ja que Gallego ha endevinat les intencions de Blázquez i Uri, més el tir de Mas que ha topat amb la fusta. El Figueres s’ha classificat per a la següent eliminatòria però la UEO ha quedat apartada amb el cap ben alt, oferint una imatge més que digne als seus aficionats i quedant-se a pocs centímetres de la victòria final. Al cap i a la fi, un test més de pretemporada per anar agafant el to físic i tècnic. Dimecres que ve visitarem la EF Boscdetosca de Segona Catalana (21h) abans d’afrontar el duel contra l’Espanyol B (dissabte, 19h) en el IV Trofeu Sant Aniol. Seguim carburant!! No passa res!

FITXA TÈCNICA

UE Figueres: Gallego, Quimo, Varese, Romero, Cunill, Venzal (Casanova, 75), Pedro (c), Maik Molist, Moha (Bonaventura, 79′), Javi Revert i Ritxi (Torque, 61′).

UE Olot: August, Jose, Bigas, Kike (Litus, 79′), Lluc (Escudero, 62′), Roger Vidal (Abel, 62′), Alfredo (Blázquez, 56′), Héctor, Marc Mas, Sergio Álvarez (Uri, 62′) i Èric Vilanova (Dembo, 56′).

Gols: 0-1, Marc Mas (29′), 0-2, Marc Mas (31′), 1-2, Javi Revert (44′), 2-2, Cunill (84′).

Àrbitre: Rubén Mancera Antón. Ha amonestat Moha i Vareses (FIG) i Uri i Roger (UEO).

Incidències: partit corresponent a la 2a ronda de la Copa Catalunya amb la presència d’uns 600 espectadors a les grades de l’Estadi de Vilatenim de Figueres. 

Foto: UE Figueres

Leave a Reply