La reconquesta comença a Ascó

Nou camí, il·lusions renovades. La Unió Esportiva Olot enceta el retorn a Tercera Divisió amb el desplaçament més llarg del curs, al camp del FC Ascó (19h, demà), entrenat per un vell conegut, Santi Castillejo. Els de Ramon Calderé, que no podrà comptar amb Escudero, sancionat del curs passat, s’han preparat a consciencia per ser un dels aspirants a la promoció d’ascens. 

Passem a l’acció. S’han acabat els experiments amb gasosa i els partits de costellada, arriba l’hora de la veritat, el moment de jugar-se les garrofes i de plasmar tots els indicis agradables que ens ha deixat la pretemporada. El descens a Tercera ha comportat una revolució a la plantilla i una aposta per futbolistes del territori, alguns més novells, d’altres més experimentats, que junts conformen un bloc amb les idees clares i l’ambició per bandera. Marc Mas i Sergio Álvarez ajudaran Uri en la faceta ofensiva, al mig del camp torna Roger Vidal per donar un cop de mà als Abel, Héctor i companyia. I joventut al poder amb els Èric, Lluc, Dembo o Kike que volen fer-se sentir a la categoria i demanen pas amb atreviment.

Pel que al rival, l’Ascó, intentarà recuperar-se després d’un any més aviat discret on els resultats no van coincidir amb les expectatives. Santi Castillejo, ex-tècnic de la UEO, ha agafat la batuta a la Ribera d’Ebre en substitució de Miguel Rubio. Fitxatges destacats com Masqué (Cornellà), Osado (Sabadell), Toledo i Héctor (Hospi) intentaran suplir les absències sensibles de Virgili, Eizaguirre, Coch o Cristino, un altre ex-Olot. Un conjunt asconenc que va ser campió de Tercera fa dues temporades i que espera tornar a coquetejar amb la zona noble de la taula després d’un curs complicat.

Som l’Olot i volem fer un paper ben digne a la nostra categoria, la que hi hem jugat 27 temporades, la que hem liderat en quatre edicions, la que vam coronar fa quatre campanyes. Hi haurà pedres en el camí, però les hem de superar tots plegats amb valentia, passió, respecte i solidaritat. També amb l’afició, que tot i jugar a Tercera no dubtem que tornarà a ser de primera. El debut, demà dissabte a les 19h al Municipal d’Ascó (en directe per Ràdio Olot). El tècnic de Vila-rodona té l’única baixa de David Escudero, que arrossega un partit de sanció de la promoció anterior amb el Saguntino. Ara sí, que rodi la pilota, toca parlar el camp. El gran repte ha començat! HI TORNAREM!

La prèvia de Calderé

“Ja teníem ganes que arribés la competició, pràcticament comptem amb tota la plantilla menys amb en David Escudero. És important començar bé per moltes raons. És una senyal per dir que estem aquí i que volem lluitar al màxim. Confiem molt en la nostra plantilla, una barreja de joventut i experiència. Ens hem preparat bé i arribem en perfectes condicions. Hi ha hagut sensacions molt bones, hem de corregir algunes debilitats a nivell defensiu i en la pressió. Respecto a tots els equips, ningú és més ni menys que ningú. Aquí pots guanyar al primer i perdre contra l’últim. L’Ascó és un equip molt ben treballat, conec molt bé a Santi Castillejo i la seva filosofia de joc. Serà complicat i difícil, tenen les línies molt juntes i treballen molt bé en pocs espais”. 

Precedents

No tenim constància de cap enfrontament històric entre FC Ascó i UEO. Per tant, l’estrena serà també un duel inèdit contra els tarragonins.

Baixes: Escudero (sancionat)

Foto: Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply