Un triomf d’altura (UE OLOT 1-0 CE Europa)

Exercici de maduresa i cohesió de la Unió Esportiva Olot, que obre la llauna ben d’hora mitjançant una diana de Marc Mas i sap administrar-ho amb ofici. L’Europa, amb urgència de punts, ha presentat batalla però no ha pogut travessar la sòlida defensa local. Tercera victòria en quatre partits que ens consolida a la part alta de la taula i ens empeny a seguir carburant en aquesta direcció. Propera parada, Vilassar de Mar diumenge que ve. 

La pluja que ha caigut en els instants previs al duel podia fer pensar que no es veuria un espectacle gaire lluït. Però els Olot-Europa mai deceben i el d’aquesta tarda ha tornat a mostrar tots els ingredients; intensitat, lluita, qualitat, ocasions i un gol que ens ha coronat amb els tres punts. La primera part s’ha disputat a un ritme trepidant, frenètic i amb arribades a les dues àrees. Els d’Albert Poch han fet mal a pilota aturada, sobretot en una falta lateral que ha tocat el pal després de passejar-se enmig d’un bosc de cames. Els de Calderé, amb ganes d’oferir una bona imatge en el partit de festa major, han arribat més a l’espai i aprofitant la visió de joc d’homes com Héctor i Èric Vilanova. L’única diana del duel, ben aviat, l’ha fabricada Uri Santos, amb una jugada genial per banda esquerra que ha culminat amb una centrada precisa al cap de Marc Mas. El de Sils, en estat de gràcia, l’ha endreçat amb la testa per engreixar els seus números, cinc gols en quatre partits. Els de Gràcia han replicat en un córner que Jose ha salvat sota pals. I a l’altra banda, Boison, amb la cara, i Rojas, llançant-se amb tot, han evitat el segon i tercer gol en accions d’Héctor i Mas. Descans per agafar aire i reprendre la batalla ferotge d’una gran despesa física.

A la represa potser ha baixat un pèl el ritme però era normal tenint en compte la bogeria inicial. Els escapulats volien l’empat, però l’Olot es defensava amb contundència liderat per Jose i Escudero i amb un fiable Albert Quintanas sota pals, que avui debutava a la porteria. I en atac, aparicions interessants en combinació de Bigas i Héctor i més tard de Dembo, que ha substituït Èric Vilanova per aportar la seva habitual espurna i explosivitat. Una segona meitat en la qual ens hem limitat a gestionar l’avantatge i a contrarestar les envestides de l’Europa, que tampoc ha tingut cap oportunitat remarcable, a excepció d’un tir de Reverter que Quinti ha rebutjat amb els punys. Un triomf d’alt valor que ens situa amb 9 punts de 12 i ens manté en la zona noble de la classificació. El bloc va madurant a passos de gegant i mostra una seguretat admirable per les alçades de la temporada en que estem. Seguirem creixent a Vilassar de Mar, diumenge que ve a les 18h. Ningú ens regala res, que ningú s’adormi. Ara, a celebrar-ho. Gràcies afició, gràcies equip. Sou collonuts! BONES FESTES!

FITXA TÈCNICA

UE Olot: Quintanas, Jose, Bigas, Escudero, Abel (c), Blázquez, Roger, Marc Mas, Uri (Sergio, 71′), Èric (Dembo, 57′) i Héctor (Litus, 90′).

CE Europa: Boison, Joel, Rojas, Cano (c) (Uri, 23′), Rubi, Abel Rita (Sielva, 66′), Civil (Navarro, 71′), Reverter, Denis, Fran Bea i Joel Coch.

Gols: 1-0, Marc Mas (11′).

Àrbitre: Rubén Mancera Antón. Ha amonestat Escudero, Abel i Uri (UEO) i Civil, Reverter i Fran Bea (Europa).

Incidències: partit corresponent a la quarta jornada del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Divisió amb la presència de 870 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. El servei d’honor l’han protagonitzat tres olotins olímpics: el waterpolista Blai Mallarach, l’àrbitre internacional Xevi Buch i el tècnic de natació Jordi Jou.

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply